עמוד הבית » לבסבוסה גלילית בקרם מלבי דובדבנים של השף גדי אולשנסקי

לבסבוסה גלילית בקרם מלבי דובדבנים של השף גדי אולשנסקי

בסבוסה גלילית בקרם מלבי ודובדבנים צילום שלום אלבז
גדי אולשנסקי השף של מסעדת סומאק שבמלון וילה גליליי בצפת להגיש לכם קינוח גלילי אותנטי מפנק עם דובדבנים שבזמן זה הם בשיא העונה.

מצרכים:

לסירופ:
500 גרם סוכר
750 מ"ל מים
15 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל מי זאהר

לבסבוסה:
200 גרם חמאה
720 גרם סולת
50 גרם קמח
13 גרם אבקת אפייה
10 גרם קוקוס
160 גרם סוכר
1 טחינה גולמית
1 חלמון
20 גרם דבש

סירופ: שמים בסיר קטן סוכר, מים ומיץ לימון, מבשלים מספר דקות ברתיחה, לאחר צינון מוסיפים את מי זאהר ומערבבים

הכנת הבסבוסה:

  1. משמנים תבנית אישית בטחינה גולמית.
  2. מערבבים יחד סוכר, סולת, קמח, אבקת אפייה וקוקוס לתערובת אחידה ומוסיפים חמאה מומסת צוננת
  3. בקערה נפרדת טורפים טחינה גולמית, חלמון ודבש
  4. מאחדים את התערובת ומקפלים פנימה עד למרקם אחיד
  5. מעבירים לתבנית ומשטחים
  6. מכניסים לתנור שחומם ל 190 מעלות ל 20 דקות עד הזהבה,
  7. חוצים את הבסבוסה ל2, יוצקים מהסירופ (לאחר שהרתחנו על הגז סוכר, מים ומיץ לימון במשך מספר דקות ולאחר צינון הוספנו מי זאהר) על גבי העוגה החמה, לאחר התקררות מזלפים בפנים את קרם המלבי והדובדבנים המיוחד שהכנו
  8. מצלחתים עם דובדבנים טריים
  9. צילום שלום אלבז