עמוד הבית » מאפה שושנים מתוק-מלוח של באשר פרומז'רי
אוכל

מאפה שושנים מתוק-מלוח של באשר פרומז'רי

מאפה שושנים- מיקה פודארט לבאשר פרומזרי צילום יחצ
השפית מיקה פודארט לבאשר פרומז'רי בהמלצה אישית על מתכון למאפה חורפי
דרגת קושי: בינונית

כשר חלבי

לא נדרשת הכנה מראש.

זמן עבודה: 3 שעות

מצרכים: ל-6 מנות

1 תבנית 24 ס"מ 

1/2 קילו קמח 
1 כף גדושה שמרים יבשים 
3 כפות סוכר 
1 כפית מלח 
1 כוס מים פושרים (250 מל') 
 
למלית: 5 בצלים 
1 כוס דבש 
שמן זית באשר 
פלפל שחור גרוס 
100 גר' מנצ'גו סמי קרדו מגוררת 
100 גר' אוניקאאס מסאדם מגוררת

שלבי הכנה: 

 
1. מניחים בקערית את השמרים, שלוש כפות מים פושרים ורבע כפית סוכר לרבע שעה; 
2. את כל מצרכי הבצק מעבירים לקערת לישה (כולל השמרים) ולשים למשך 8 דקות עד שמתקבל בצק אחיד רך ודביק; 
3. חותכים את הבצל לרצועות, מטגנים על להבה גבוהה עד שמשחים מאוד מורידים מהאש ומוסיפים פלפל שחור גרוס ושני שליש כוס דבש, מניחים בצד להתקרר; 
4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מרדדים ומניחים רבע מהמילוי לאורך הבצק; 
5. חותכים לפרוסות בגובה של 5 ס"מ ומניחים בתבנית עם נייר אפיה. ממלאים את התבנית ומניחים בצד לתפיחה של חצי שעה. מחממים תנור ל-190 מעלות; 
6. יוצקים כחצי כוס שמן זית, בנדיבות. אופים למשך 30-40 דקות, עד שמשחים;
7. את יתרת הדבש פותחים עם מעט מים רותחים וכשהמאפה שזוף ויפה, מוציאים מהתנור ומברישים בדבש. 
 
מגישים מיד אחרי יציאה מהתנור.
 
 בתאבון!