עמוד הבית » מרק כתום ומפנק לערב קריר

מרק כתום ומפנק לערב קריר

צילום איציק חזות
סגר שלישי רובנו בבית , מתכון קל ומהיר להכנה לארוחת ערב משפחתית

המתכון באדיבות "השוקה " בשיתוף שף חזות 

מרכיבים:

2 בטטות קטנות

1 בצל לבן

2 גזרים

200 גרם דלעת / דלורית

אצבע ג'ינגיר מגורד

1/4 כפית כורכום טחון

1 תפוז (מיץ וגרידה)

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות גדולות 2X2 ס"מ
  2. מחממים שמן זית בסיר ומאדים מעט את הגזרים והבצל.
  3. מוסיפים את שאר הירקות.
  4. מתבלים בכורכום, קורט מלח ופלפל.
  5. מוסיפים מים עד מעל לגובה הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 30 דקות עד להתרככות הירקות.
  6. בסיום, מוסיפים את מיץ וגרידת התפוז, מערבבים וטוחנים בבלנדר למרקם חלק.

לגיוון:

  • מגישים עם כף שמנת חמוצה מתובלת בעירית.
  • בזמן הטחינה ניתן להוסיף שמנת מתוקה או קרם קוקוס למרקם עשיר יותר.
  • ניתן להוסיף קולפני בטטה קריספי מיובשים בתנור או מטוגנים.
  • אפשר גם לצרף מקל לחם מחיטה מלאה / כוסמין .