עמוד הבית » עוף חריפריף בתיבול אריסה חריפה
אוכל

עוף חריפריף בתיבול אריסה חריפה

צילום : PIXABAY

מצרכים:

6 כרעיים, מפורקים לשוק וירך

לצלייה בתנור:

1 צנצנת אריסה חריפה של "נפטון"

8 כפות מלח גס

למרק:

מים

1 כפית גדושה מלח רגיל

1 כף פלפל שחור שלם של "נפטון"

2 גזרים שטופים (אין צורך לקלוף), חתוכים לרבעים

5 גבעולי סלרי, עם העלים

4 שיני שום חצויות

אופן ההכנה:

  • להכין מרק: בסיר מתאים להרתיח מים (כ-4.5 ליטר), מלח, פלפל שחור וירקות, כ-5 דקות. להכניס למרק את הכרעיים (על המרק לכסות את העוף. אם חסרים נוזלים, להוסיף מים רותחים כדי כיסוי).
  • לחמם תנור לחום עליון (גריל), 250 מעלות.
  • להרתיח את חלקי העוף במרק כ-7 דקות, תוך שמירה על להבה גבוהה. להוציא, לסנן ולצנן. לשמור את מי המרק ולהכין ממנו ציר ירקות עשיר (מתכון בהמשך).
  • לייבש היטב את חלקי העוף הפושרים במגבות נייר.
  • לשים 2 כפות של מלח גס בכל פינה של תבנית תנור, ולהניח נייר אפייה מעל.
  • למרוח בנדיבות באריסה את החלק התחתון של הירכיים והשוקיים, ולהניחם בתבנית מעל נייר האפייה, כשהחלק עם העור פונה כלפי מעלה. לצלות 6 דקות. להוציא מהתנור, למרוח בנדיבות באריסה גם את החלק העליון (עם העור) של חלקי העוף.
  • להחזיר לתנור לצלייה של עוד כ- 8 דקות, ו/או עד שהעוף מוכן.

** מומלץ להגיש עם רבעי לימון טרי

** מי שמעדיף את העוף פחות חריפריף – שימרח פחות אריסה

מתכון להכנת ציר ירקות עשיר

מוסיפים מהציר לכל תבשיל שבו צריך להוסיף מים: מרקים (בצל, פיטריות, עגבניות, עוף, אפונה, עדשים…), תבשילי קדרה, לבישול אורז, רטבים ועוד.

 מצרכים:

מי המרק שנותרו

שמן זית

1 ק"ג בצל חתוך גס

2 כרשות חתוכות גס

5 גזרים פרוסים גס

1 שורש סלרי, פרוס

1 שורש פטרוזיליה, פרוס גס

1 כוס יין לבן

6 גרגרי פלפל אנגלי של "נפטון"

3 עלי דפנה של "נפטון"

1/2 צרור תימין

צרור פטרוזיליה

1 ראש שום – שיניים בלבד

אופן ההכנה:

  • מחממים מעט שמן זית בסיר מתאים ומטגנים את הבצל, גזר, כרשה ושורשים, עד להזהבה. מוסיפים יין לבן ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים שנותרו מבישול העוף ומערבבים. מביאים לרתיחה ומקפים (מסירים קצף).
  • מוסיפים עשבי תיבול, שום ותבלינים.
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים.
  • מסננים את הירקות מהמרק, ומקפיאים את הציר במנות.

** את הירקות שנותרו אפשר לטחון, להקפיא במנות ולהוסיף למרקים או נזידים של אפונה, עדשים וכדומה.