עמוד הבית » אייזק ולדמן: חשיבה פורצת גבולות

אייזק ולדמן: חשיבה פורצת גבולות

פריצת גבולות, צילום: נעמה משיח כהן
קצת על אייזק לפני שנצלול לעומק הישגיו בתקופה האחרונה. אייזק שימש בעבר כמנכ"ל חברת אקאי ביפן ובמדינות נוספות באזור, שם הוביל את מחלקת המכירות. לאחר הצלחה מרשימה, הבין אייזק שדרך ישיבה משותפת סביב שולחן האוכל, כשמבשלים מול האורחים, נפתחת אפשרות ייחודית להכיר, לחשוב ולפרוץ גבולות. הוא הצליח לשנות את החשיבה היפנית הנוקשה, והבין שבאוכל טמון כוח של חיבור ושינוי.

הגעתי לביתו של אייזק ולדמן כדי להבין איך הוא מנפץ מוסכמות ומחולל שינוי בחשיבה, ואילו כלים אצא איתם לדרך. מסביב לגינה תלויים מסרים באנגלית, ולפני שמתיישבים לסעודה בהשראת “טפנייקי”, שם השף מבשל מול האורחים לפי בחירת האוכל, אייזק מסביר את הקונספט שלו. כאן זה מעט שונה, אבל הרעיון ברור.אייזק, יליד רמלה, מסביר: “חשיבה מחוץ לקופסה היא ביטוי מיושן. העולם כבר לא שטוח. המטרה היא למצוא את היציאה מהקופסה החוצה זה הרעיון האמיתי.”

צילום: נעמה משיח כהן

>>>פרידה מרגשת: שגריר ויטנאם…

הפילוסופיה דרך האוכל

בשעתיים הקרובות הוא מעביר אותנו דרך ארוחה שמשלבת אוכל וחשיבה. “החיים הם כמו מדיח כלים,” הוא ממחיש. “זו מכונה פשוטה, גוף חימום, ממטרה וצנרת. ההחלטה איזה מדיח לקנות דורשת מחשבה: איזה סוג? גודל? יצרן? צבע? עיצוב? אינטגרציה? אבל בסופו של דבר, הוא לא יכול לעבוד בלי הסבון.” תוך כדי סיפור חייו, אייזק מכין לאורחים את המנה הראשונה על הפלנצ’ה: חצי פיתה ומעליה סלט עגבניות מתובל יש בו סוד קטן, אבל אתם מבינים שזה שלו. תוך כדי האוכל, אייזק מקרין קטע מהסרט “אישה יפה” (Woman in Gold), המראה איך גם דמות עיוורת מצליחה לרקוד עם אישה ולנוע במרחב בביטחון.

צילום: נעמה משיח כהן

 

הילד שלא פוחד

“כדי לפרוץ גבולות,” מוסיף אייזק, “צריך ללכת אל הלא מודע, כמו ילד שאינו פוחד. אין לו מטענים רגשיים, ויש לו יכולת לנוע ולפרוץ קירות.” הוא משתף כיצד הוא פרץ את הגבול כשעבד ביפן, העז לשנות את החשיבה של היפנים, וכך הגדיל את המכירות בקצב מסחרר. “ומה שלא תעשה היום, לא תעשה מחר.” עברנו למנה הבאה: כנפיים פריכות. לאחר שיחה נוספת, הגיעה מנה של אורז מטוגן על הפלנצ’ה עם ביצה. אייזק מספר שייצג את מיצובישי ולאחר מכן את סמסונג, והוביל שינויים משמעותיים בשווקים ברחבי העולם, כולל הודו. הכול מתובל בבדיחות וחיוכים. “אם אין לך תוכנית עבודה, אופטימיות היא רק חלק מהדרך,” הוא מדגיש. “אם אין לך תוכנית, תצייר אותה: בריאות, משפחה, קריירה, כסף. אם אתה מחסיר אחת מהמשבצות זה לא יעבוד.”

חזרה לשורשים

משם עברנו למנה האחרונה שאייזק הכין: המבורגר. “המנה הזו מחזירה אותי לשורשים,” הוא מסביר. “המבורגר הוא המזון שפרץ הכי הרבה גבולות בעולם. הוא הגיע לכל מקום.” ולסיום, הוא משתף בחוכמה אחרונה: “זה לא משנה איזה יין אתה שותה אלא עם מי אתה שותה אותו.” המעגל נסגר עם שירו של פרנק סינטרה ברקע, והרגשה שיצאנו עם כלים חדשים לחשיבה.

אם חשקה נפשכם לפרוץ גבולות:
אייזק ולדמן: 054-467-6366