עמוד הבית » חוויה חורפית במסעדת סומו – מהדורת חורף

חוויה חורפית במסעדת סומו – מהדורת חורף

מסעדת סוהו,קוקטייל Lemon Haze צילום: נעמה משיח כהן
בתקופה זו, המסעדה משיקה את מהדורת חורף 25-26 שכוללת מגוון קינוחים בהרכבה עצמית שמוכנים במקום, מנות ספיישל מיוחדות לצד יינות וקוקטיילים חדשים, את התפריט החורפי מוביל שף הקבוצה אבי נעמני לוקסמבורג.

המסעדה בבעלות קבוצת “קיי גרופ” המובילה בתחום הקולינריה, בראשות אייל אליהו, יזם ומעצב פנים בעל חזון שמעצב בעצמו את כל חללי המסעדות של הקבוצה. העיצוב משלב אסתטיקה מוקפדת עם אווירה חמה ומזמינה.

קריספי אצה לסומו חולון. צילום: גיל אבירם

>>>מצרים על העור…

האווירה החורפית המושלמת

אני חייבת להודות שחזרתי למסעדה הזו בפעם השנייה בהנאה רבה. הפעם הגעתי לטעום את מנות החורף המיוחדות, ולא תאמינו,זה היה בדיוק בזמן שסופת ביירון השתוללה בחוץ. למזלי, בחולון זה כמעט ולא הורגש. מה שכן הורגש זו האווירה החורפית המושלמת, גשם שטף בחוץ ללא הרף, והחלל הנעים בפנים יצר ניגוד מקסים. ג’י, שהיה נוכח באותו ערב, דאג להנעים לאורחים ולשמור על הווייב המיוחד של המקום. פתחנו את הארוחה, כמו שאנחנו אוהבים, עם קוקטייל Lemon Haze שג’י הכין לנו שילוב רענן של ג’ין, לימון, למונגראס ונענע שפתח לנו את התיאבון בצורה מושלמת.

מנות פתיחה מרהיבות

המנה הראשונה שהגיעה לשולחן הייתה טרטר טונה בקונכיית דף אורז (69 ₪)  ואיזו מנה! קוביות טונה רעננות מעורבבות עם שרי, צנונית, אבוקדו, בצל ירוק וצ’ילי ג’ינג’ר, הכל מונח על דף אורז מטוגן קריספי ומלווה ברוטב עשבי תיבול ארומטי. המנה נראתה צבעונית ומזמינה, והטעם לא איכזב. שילוב מנצח בין טריות לפריכות. מנה מצוינת לפתיחה, והרטבים היו מדויקים ומאוזנים לחלוטין.

אחריה הגיעה גינת סלמון (72 ₪)  צלחת שממש כיפה לה שם. סשימי סלמון טרי מונח על קרם אבוקדו ויוזו חלק ומפנק, עם פונזו שהוסיף עומק של טעם. המנה מעוטרת בגילופי מלפפון דקיקים, צ’ילי וג’ינג’ר שהוסיפו נגיעה של חריפות עדינה, מיקס עלים טריים ובוטנים קלויים שהוסיפו פריכות. השילוב בין הקרמיות של האבוקדו, העדינות של הסלמון והרעננות של היוזו והפונזו יצר חוויה קולינרית מושלמת.המשכנו עם ברוסקטה טטאקי טונה אדומה (4 יחידות)  מנה שמשלבת את הטוב משני עולמות. פרוסות טטאקי טונה בפונזו מונחות על בריוש קלוי פריך, עם קרם שושקה עשיר, איולי ווסאבי שמוסיף עומק וקצת חריפות, בצל ירוק וצ’ילי. המנה הייתה טעימה וטרייה, והשילוב בין הבריוש החמים לטונה העדינה עבד נהדר.בצד הגיע גם קריספי רול (2 יחידות, 39 ₪) – עלי אגרול מטוגנים עד זהב במילוי ירקות, מוגשים עם קרמל פונזו ממכר.חייבת לציין שמנות הפתיחה היו מרהיבות לא רק בטעם. כל צלחת הייתה יצירת אמנות  צבעונית, מעוצבת בטוב טעם, מנות שבאמת מכבדות את מי שיושב מולן. רואים שיש כאן תשומת לב אמיתית לכל פרט.

מנות פתיחה, צילום: נעמה משיח כהן

פלטת הסושי המיוחדת

ואז הגיע הרגע המרגש, פלטת הסושי. מגש ענק עם מגוון מטורף של רולים נחת על השולחן, וכבר מההסתכלות הראשונה היה ברור שזה הולך להיות טוב. הסושי היה מסודר בצורה מושלמת, כל רול נראה טרי ומפתה, והטעם היה בדיוק כמו שציפינו  דג טרי, אורז מתובל בדיוק כמו שצריך, וכל השילובים פשוט עבדו.בפלטה היו ארבעה מהרולים המיוחדים של סומו, וכל אחד מהם סיפור בפני עצמו:

פלטת סושי, צילום: נעמה משיח כהן

 

קדאיף רול (72 ₪) עם סלמון פנקו, בטטה כתומה וקנפיו, עטוף בסלמון צרוב ומכוסה בשערות קדאיף מנצנצות שמוסיפות פריכות מושלמת. הטריאקי והספייסי סריראצ’ה יצרו שילוב מנצח.

נאצ’וס רול (72 ₪) – ספייסי טונה עם בטטה סגולה וצ’ילי חריף, מעוטר בטופינג טונה ושברי נאצ’וס קריספיים. האיולי אבוקדו והגרידת לימון הוסיפו רעננות.

בס רול (72 ₪) – בס פנקו עטוף במעטפת בס וסלמון צרוב, עם שקדים קלויים שהוסיפו נופך מיוחד.

ביטרוט רול (69 ₪) – סלמון אפוי עם סלק צלוי שמביא צבע מדהים לצלחת ולחיך. האיולי סלק והשומשום ווסאבי יצרו שילוב מפתיע וטעים.

צילום: נעמה משיח כהן

 

הרולים האלה מייצגים את הייחודיות של המסעדה. צבעוניות מטורפת, טריות מוחלטת, ולכל אחד רטבים מיוחדים שמשלימים אותו בדיוק. שערות הקדאיף המנצנצות, הסלק שמביא חיים לצלחת, והשילובים של הבטטות הצבעוניות  הכל יצר חוויה ויזואלית וטעמית מושלמת. והמנות הגיעו במהירות מרשימה, מה שמראה על מטבח שעובד כמו שעון.

המנה החמה

פאד תאי (66/69 ₪) עם אטריות אורז, גזר, כרוב, בצל ירוק, נבטים, ביצה ובוטנים ברוטב תמרהינדי סויה.את המנה הזו פשוט לא יכולתי לוותר עליה . פאד תאי זה משהו שאני ממש אוהבת, והגרסה כאן מושלמת. כמה ביסים הספיקו כדי להבין שזה בדיוק מה שצריך, אבל בשלב הזה כבר ממש לא היה לי מקום. המנה עשויה בצורה מדויקת עם איזון מושלם של טעמים.

פאד תאי, צילום: נעמה משיח כהן

סיום מתוק

ואז הגיע הזמן לקינוח, והמבחר היה מרשים: מוצ’י (3 יחידות) – גלידה יפנית במעטפת בצק אורז רכה ונמסה. קלאסי ומושלם לסיום ארוחה.פיס-טוק-טוק – קינוח מפואר עם קרם פיסטוק, טוויל שומשום, גלידה, פיסטוקים קצוצים, קדאיף קריספי ושערות חלבה. זה פיצוץ אמיתי של טעמים במנה אחת. הקינוחים היו גדולים ומפנקים, כל אחד מנעים את החיך בצורה אחרת ומביא סיום מושלם לחוויה הקולינרית.

מוצי, צילום: נעמה משיח כהן

*במקום ניתן למצוא גם מאכלים ללא גלוטן

מסעדת SUMO – גולדה מאיר 6, חולון.טל.077-8066300

שעות פעילות:

ראשון עד חמישי: מ 12:00 – 23:00

שישי: מ 12:00 – 16:00,מוצ”ש: מצאת השבת

כשרות: רבנות חולון

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה