עמוד הבית » יום הפסטה העולמי – פסטה בריאה שאפשר לאכול בלי להרגיש רע

יום הפסטה העולמי – פסטה בריאה שאפשר לאכול בלי להרגיש רע

פסטה בריאות, צילום: יחצ
מיד חשבתם שפסטה זה משהו שצריך להרגיש אשמים עליו? ורוניקה מייזלר, דיאטנית קלינית שעובדת עם הרבלייף, הכינה מתכון שמוכיח שזה לא חייב להיות ככה. היא לקחה מרכיבים טריים מהשוק, הוסיפה טעמים ים-תיכוניים שאנחנו מכירים, ועשתה רוטב קליל שממש עובד. התוצאה? פסטה שגם טעימה וגם לא מרגישים שעשינו משהו רע לגוף.

מתכון לפסטה שבאמת בריאה –  פסטה בריאות (סקיני פסטה בשילוב עם פסטה רגילה עם פטריות וקישואים, 2-3 מנות)

>>>שילוב ייחודי של…

 רכיבים:

  • 1  חבילת סקיני פסטה (מסונן)
  • 100  גרם פסטה רגילה (לא מבושלת)
  • סלסלת פטריות טריות-חתוכות לרבעים
  • 4  קישואים-חתוכים לקוביות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • ½  כפית מלח
  • ¼  כפית פלפל שחור גרוס
  • 1-2 כפות פרמז’ן מגורד
  • אופציונלי: 1-2 כף עלי בזיליקום.
  • אופציונלי: מעט גרידת לימון טרייה או מיץ מחצי לימון בסוף

אופן ההכנה:

  1. לבשל את הפסטה הרגילה עד לדרגת אל-דנטה (רכה מבפנים, אבל עדיין מעט מוצקה במרכז), לסנן ולשטוף במים קרים.
  2. במחבת רחבה, לחמם שמן זית ולהוסיף את השום. לטגן 30 שניות בלבד, עד שמפיץ ניחוח.
  3. להוסיף את הפטריות ולטגן על אש בינונית־גבוהה עד שהן מזהיבות ומשחררות נוזלים.
  4. להוסיף את הקישואים, לערבב ולטגן עוד כ־5–6 דקות עד שמתרככים מעט אך שומרים על מרקם.
  5. לתבל במלח, פלפל (בזיליקום).
  6. להוסיף את הסקיני פסטה ואת הפסטה הרגילה, לערבב היטב ולהמשיך לבשל עוד 2–3 דקות עד שהכול מצופה היטב ברוטב הירקות.
  7. לכבות את האש, להוסיף פרמזן וגרידת לימון, לערבב בעדינות.
  8. לטעום, לתקן תיבול, ולהגיש חם עם פטרוזיליה טרייה.

בתיאבון 🙂