עמוד הבית » יקב טפרברג משיק שני יינות מיוחדים מסדרת אסנס – שנין בלאן וסמיון אסנס מיבול 2024

יקב טפרברג משיק שני יינות מיוחדים מסדרת אסנס – שנין בלאן וסמיון אסנס מיבול 2024

צילום:pexels
יקב טפרברג, מהיקבים הוותיקים והמוכרים בישראל, שמח להשיק שני יינות חדשים במיוחד מסדרת אסנס היוקרתית. מגיש שני יינות לבנים מיוחדים: שנין בלאן וסמיון אסנס, שמקורם בחלקות מכרם אביעזר מיבול 2024.

היינות החדשים מביאים איתם את הייחוד של אזור אביעזר בעמק האלה, הממוקם באפלסיון מורדות יהודה. כרם זה מתאפיין בגבעות מתונות ערוצים ונחלים קטנים, כשהגפנים נטועות על מדרון קל עם מפנה צפוני. איכות הענבים הינה תוצאה של גידול קפדני יחד עם מיקרו אקלים שתומך בהבשלה מאוזנת.

סדרת אסנס של יקב טפרברג מהווה את הביטוי הגבוה ביותר של היקב לייצור יינות פרימיום. היקב כבר השיק בעבר יינות חדשים בסדרת ESSENCE, כולל דולצ’טו וברברה, והשקת השנין בלאן והסמיון מרחיבה את המגוון האיכותי של הסדרה.

>>>מחווה למאסטרו צביקה…

עונת גידול והאתגרים של שנת 2024 

עונת גידול: שנת בציר 2024 ממשיכה את המגמה של עונות גידול חמות באופן יחסי לעומת הממוצע הרב שנתי. כמו כן, החורף שקדם לעונה זו היה חם באופן יחסי עם מנות קור נמוכות אשר פגעו בפוריות בכרמים ואשר הניבו בציר קטן יותר אך איכותי.מתוך מטרה לצמצם את חשיפת האשכולות לקרני השמש החמות, יותר ויותר כרמים גדלים עם מערכת הדלייה ייחודית אשר מגינה על האשכולות מפני חשיפה ישירה לשמש ואשר יוצרת תנאי מיקרו-אקלים טובים ובציר ענבים איכותיים ליינות היקב.

תהליך ייצור היין 

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר בציר ידני. הדולבים עם הענבים נפרקו למפריד עדין וייחודי ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה  לקבל תירוש ענבים לבן ואיכותי. הסחיטה והטיפול בכל השלבים של עשיית היין נעשתה באווירה אנאירובית  ללא חשיפה לחמצן. השימוש במעטה חנקן שמר על איכות היין בכל השלבים. המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה  FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן והמאפשר להעביר את המיץ הנקי  המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה. התסיסה האלכוהולית של המיץ הנקי ערכה כ-16 ימים בטמפרטורה של 14 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים. היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו. בסיום התסיסה, היין התיישן על שמריו בשיטת ה- “sur lie”  למשך כ-7 חודשים  עם מעט בטונאז’.

סמיון אסנס 2024

היין כלול 100% ענבי סמיון, שעבר מספר סבבים של דילול אשכולות על מנת להגיע לענבים מאוזנים ועשירים במיוחד בריכוז טעמים וארומות. הענבים הגיעו מכרם שגודל במערכת הדלייה ייחודית, המגינה על האשכולות מפני חשיפה ישירה לשמש ויוצרת תנאי מיקרו-אקלים אופטימליים.

מקור הענבים: ענבי שאנין הגיעו מכרם אביעזר בעמק האלה שנמצא באפלסיון מורדות יהודה. סביבת הכרם כוללת גבעות מתונות וביניהן ערוצים ונחלים קטנים. הגפנים נטועות על מדרון קל עם מפנה צפוני. איכות הענבים הינה תוצאה של גידול קפדני יחד עם מיקרו אקלים שתומך בהבשלה מאוזנת. כרם זה עבר מספר סבבים של דילול אשכולות על מנת להגיע לענבים מאוזנים ועשירים במיוחד בריכוז טעמים וארומות.

תיאור היין : צבע היין קש בהיר עדין וצלול. ליין בוקה המלווה במינרליות מורכבת, נגיעות של  פירות טרופי, קליפת לימון, ופרחי קמומיל.היין בעל גוף קל, עם חמיצות רעננה וסיומת פריכה ומהנה.

סמיון אסנס 2024, צילום: יח”צ

כהל: 11.4

לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו

הצעת הגשה : בטמפרטורה של 14 מעלות עם סביצ’ה או עוף צלוי עם עשבי תיבול

שנין בלאן אסנס 2024

היין כלול 100% ענבי שנין, שגם הוא עבר מספר סבבים של דילול אשכולות על מנת להגיע לענבים מאוזנים ועשירים במיוחד בריכוז טעמים וארומות. הענבים הגיעו מאותו כרם אביעזר בעמק האלה, הממוקם באפלסיון מורדות יהודה, עם אותם תנאי גידול מיוחדים ומערכת הדלייה שמגינה על האשכולות.

מקור הענבים : ענבי שנין הגיעו מכרם אביעזר בעמק האלה שנמצא באפלסיון מורדות יהודה. סביבת הכרם כוללת גבעות מתונות וביניהן ערוצים ונחלים קטנים.הגפנים נטועות על מדרון קל עם מפנה צפוני. איכות הענבים הינה תוצאה של גידול קפדני יחד עם מיקרו אקלים שתומך בהבשלה מאוזנת. כרם זה עבר מספר סבבים של דילול אשכולות על מנת להגיע לענבים מאוזנים ועשירים במיוחד בריכוז טעמים וארומות.

 

שנין בלאן אסנס 2024, צילום: יחצ

 

תיאור היין : צבע היין קש עדין וצלול. ליין בוקה המלווה בפרי רענן, נגיעות של פרחים לבנים, אגסים ואגוזי לוז.היין בעל גוף בינוני, עם חמיצות רעננה וסיומת ארוכה.

כהל:13.3

לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו.

 הצעת הגשה : בטמפרטורה של 14 מעלות עם ריזוטו פטריות שמפיון בחמאה ומרווה או קציצות טלה מתובלות.

מחיר והשקה: השני יינות יימכרו במחיר של 75 ₪ לבקבוק, היינות זמינים להזמנה ישירות מהיקב.