בסמוך למוזאון העיצוב חולון, שוכנת מסעדת סומו, שהינה חלק מקבוצת מסעדות מצליחה הכוללת בתי קפה וברים. המסעדה מתמחה בקולינריה פיוז’ן אסייתית כבר שלוש שנים, ומתהדרת בעיצוב אורבני מרהיב שמושך סועדים רבים בימי חול, בדיוק כמו במסעדות הטובות בתל אביב. היתרון הגדול כאן הוא החניה הנוחה והנגישה.

אווירה משפחתית וחוויה קולינרית
החלטתי לקחת את ילדיי למסעדה במהלך החופש הגדול. הנוער של היום מפגין אהבה גדולה לאוכל אסייתי, ומסעדות מקומיות מהוות שפה חדשה לחיבור משפחתי. בעידן הזה, מסעדה טובה מציעה יותר מאוכל מצוין היא מהווה מרחב לשיחות משמעותיות, להקשבה, ולחיבור משפחתי מעמיק לצד קולינריה איכותית. המסעדה מרווחת ומעוצבת בטוב טעם, עם נגיעות יוקרתיות שיוצרות אווירה נעימה. לפני כחודש וחצי, בעלי המסעדה החליטו להפוך את המקום למסעדה כשרה, מהלך שהשפיע על הרכב הלקוחות.

עידן, מנהל המסעדה המסעדה, מסביר: “ברגע שהפכנו למסעדה כשרה, הלקוחות השתנו מעט, בדיוק כמו העיר חולון עצמה. מגיעים אלינו דתיים שיודעים ומבינים קולינריה ואיכות אוכל. הם נהנתנים ואוהבים לבלות סביב אוכל טוב לצד יין או קוקטייל איכותי.”הוא מוסיף כי הקהל צעיר יחסית, עם זוגות רבים שנהנים מהאווירה הייחודית. בימי חמישי מגיע DJ שמגיש מוזיקה מיוחדת, והמסעדה מתמלאת עד אפס מקום. “אנחנו מאמינים בצורך לתת רווחה לעובדים שלנו, יום מנוחה וזמן לטעון מצברים. לכן החלטנו שיום השבת יהיה המנוחה שלנו.” מאז המעבר לכשרות, כמות הסועדים עלתה משמעותיה. הקהל שמגיע אינו רק מקומי מחולון ובת ים, אלא גם מהצפון ואזורים נוספים.
תפריט מגוון
המחירים במסעדה מותאמים לכל כיס, ומאפשרים ארוחה טובה ומהנה לכל אחד. משפחות עם ילדים צעירים מוצאות כאן התאמה מושלמת צ’יפס, המבורגר, ומנות נוספות שמתאימות לכל אחד מבני המשפחה. המסעדה מגישה מגוון מנות, כולל מאכלים ללא גלוטן לסועדים עם צרכים תזונתיים מיוחדים. המטבח המקצועי והצוות המיומן מבטיחים שכל מנה תוכן בסטנדרט גבוה. המסעדה מציעה מגוון מרהיב וצבעוני של קוקטיילים מפנקים לצד משקאות חריפים, יינות ובירות המעשירים את החוויה. כל ביקור במסעדה הוא הזדמנות נפלאה לברוח מהשגרה, לגלות טעמים מפתיעים וליהנות מחוויית בילוי לא שגרתית שתשאיר טעם של עוד. המסעדה מאובזרת בבר גדול ומטבח מקצועי שמאפשרים הכנה מושלמת של כל המשקאות והמנות.

קוקטיילים מיוחדים מוגשים גם לנוער ללא אלכוהול, המאפשרים להם להרגיש כמו המבוגרים. בתי הזמינה את קוקטייל The Black Forest – תערובת מרעננת של פירות הדר, מיץ אננס ותפוזים. בני, למרות שעבר את גיל 18, בחר ב-White Flower – שילוב נהדר של מיץ אננס, סירופ קיווי, לימון וסודה. אני בחרתי יין אדום איכותי.
המסע הקולינרי
לאחר שהמשקאות הגיעו והעניקו לכולנו הרגשה נעימה, התחלנו במנה הראשונה, טרטר טונה בקונכיית דף אורז (69 ₪), מנת הדגל של המקום. זוהי מנה טרייה שהטונה בה מוכנה במינון ובמרקם מושלמים. הרוטב מעט קרייספי, והמנה בסך הכל מצוינת ומרשימה. עם הצלחת המנה הראשונה הגיע התיאבון האמתי, ולקחנו באנים (67ש”ח) המוגש בשתי יחידות עם קולסלואו יפני. בשר השערות אונטריב בבישול איטי, המרקם רך ונימוח בפה. מנה שמרוממת את הרוח באמת.

הגיעה לשולחן מנה שלא יכולתי להסיר את עיני ממנה: אטריות ופטריות עם מיקס של עלים ופטריות שיטאקי (65 ₪). אטריות שועועית במנה מושלמת שחובה לטעום אותה לכל סועד שמגיע למסעדה. התיבול נהדר, והשילוב של הטקסטורות השונות יוצר חוויה קולינרית מלאה. כשאנחנו במסעדה אסייתית, מתבקש להזמין סוגים שונים של סושי. ילדיי מטורפים על סושי, לכן לא הססנו והזמנו אינדיאן רול (67 ש”ח ), יאקי סלמון(67 ש”ח) ואוסאקה סלמון (71 ש”ח). אני רוצה לציין שהמנות גדולות מאוד ומגיעות בכלי הגשה נפלאים. הטעמים מעולים, הדגים טריים והילדים לא הפסיקו לאכול את המנות.

לא יכולנו לוותר על פאד סיו (75 ש”ח), מנה שאני אוהבת מאוד ולא מוכנה לוותר עליה. הקפדתי להשאיר מקום בבטן עבור המנה הזו. מנה גדולה, משביעה מאוד וטעימה ללא עוררין, מנה שאסור לפספס במסעדה. את הקינוח חלקנו יחדיו, כי ברור שלא נותר מקום רב. קנקן תה חליטה לואיזה ולימונית מרגיע נפלא עם האוכל,עוגת שוקולד חמימה עם קרם שוקולד לבן וגלידת וניל. מנה גדולה ומרשימה, והשוקולד נמס בפה ומעורר את החושים.

מסעדת SUMO
גולדה מאיר 6, חולון (צמודה למדעטק)
שעות פעילות:
- ראשון עד חמישי: 12:00 – 23:00
- שישי: 12:00 – 16:00
- מוצאי שבת: 21:00 – 00:00
כשרות: רבנות חולון, חניה חינם.
מסעדת סומו היא מקום נפלא לאירוח, עם מלצרים אדיבים וקשובים לסועדים. זוהי דרך נהדרת ליהנות בחיק המשפחה במחירים סבירים. בהחלט נחזור שוב.








הוספת תגובה