אמנם אנשים מתחילים להבין ביין, אך רובם עדיין לא יודעים מה ההבדל בין סוגי היינות השונים. בתחום הקוקטיילים הפער גדול עוד יותר. “אנו רוצים לתת דגש ולהסביר על קוקטיילים ויין כתרבות שתייה, לסגור את הפער הזה”, מסביר יואב סוכרי, בעל חברת “זמן אמיתי”. החברה, המתמחה בהפקת אירועי רווקים ורווקות ואירועים עסקיים, זיהתה הזדמנות עסקית וחברתית כאחד. הצמיחה בתחום הקוקטיילים קיבלה תנופה משמעותית בשנתיים האחרונות, ו”זמן אמיתי” מעבירה את הידע הזה הלאה.

חוויה מקצועית במלון
הסדנאות החדשות מתקיימות בבר הקוקטיילים של מלון אימפריאל תל אביב. דניאל אלדשטיין, ברמן מקצועי המתמחה בתחום הקוקטיילים, מעביר סדנה מקיפה על הכנת קוקטיילים ברמה מקצועית. “הסדנה היא מדהימה”, זוהי החוויה האישית שלי, זוהי הזדמנות ללמוד ולהבין את עולם הקוקטיילים ברמה גבוהה. דניאל מסביר על כל כוס קוקטייל בנפרד ובפירוט. “קחו למשל את האפרול שפריץ שקיבל פופולריות עצומה בישראל”, הוא אומר. “כשמכינים אותו בבית, כל כוס יוצאת שונה. החשוב הוא לדעת את המינונים הנכונים של הקוקטייל, להבין את היחסים בין הרכיבים ואת הטכניקות הנכונות”. דניאל מסביר בחיוך ונותן הרגשה נפלאה ללקוחות בסדנה. זוהי חוויה מרתקת ונעימה לחוות את עולם הקוקטיילים ברמה מקצועית, תוך לימוד של כישורים מעשיים שניתן ליישם בבית.
שילוב מושלם בין אוכל ומשקה
יואב סוכרי מדגיש את החשיבות של השילוב הנכון: “יש אמירה שנאמרת ‘מזון ומשקאות’ וזה בדיוק מה שאנו רוצים לחבר: את החוויה, את הרוח ואת המושג”. דניאל הסביר לנו על קוקטיילים קלים שניתן להתאים למזון שהוגש. “הכלל הוותיק שיין אדום מתאים לבשר כבר לא בהכרח נכון”, הוא מסביר. “העולם השתנה, והיום יש הרבה יותר אפשרויות. אנחנו לומדים איך לשלב קוקטיילים עם סוגי מזון שונים, איך ליצור התאמות מופתעות ומעניינות”. “הכי חשוב להבין איך לשלב בין הקולינריה לקוקטייל המתאים”, מדגיש דניאל, “כדי ליצור חוויה והרמוניה מושלמות מהרגע הראשון”.

טעימות וחוויה מעשית
במהלך הסדנה טעמנו קוקטייל אפרטיף לפתוח את החיך, וכן את הקוקטייל הקלאסי אפרול שפריץ. כל משתתף קיבל הסבר מפורט על הרכיבים, שיטת ההכנה והמקור ההיסטורי של כל משקה. הסדנה כללה גם חלק מעשי בו המשתתפים הכינו בעצמם קוקטיילים תחת הדרכתו המקצועית של דניאל. “זה לא רק ללמוד את המתכון”, מסביר דניאל, “זה ללמוד את הטכניקה, את התחושה, את האמנות שמאחורי כל משקה”.

מענה לביקוש הגובר
“זמן אמיתי” יצרה סדנאות קוקטיילים עבור אנשים המתעניינים בתחום, בהדרכת ברמנים מקצועיים. בנוסף לסדנאות, החברה עוסקת גם בהפקת אירועים מגוונים מאירועי רווקים ורווקות ועד לאירועים עסקיים יוקרתיים. “אנחנו רואים שהביקוש הולך וגובר”, מספר יואב. “אנשים רוצים ללמוד, להבין, לחוות משהו חדש ומעניין. תרבות הקוקטיילים בישראל מתפתחת במהירות, ואנחנו רוצים להיות חלק מההתפתחות הזאת”.הסדנאות מתאימות הן למתחילים המעוניינים ללמוד את היסודות, והן למתקדמים הרוצים לחדד את הטכניקות שלהם.
מה למדנו ?
“זה הזמן להכיר את העולם המרתק והמופלא שנקרא קוקטייל”, מסכם יואב. עם הסדנאות החדשות של “זמן אמיתי”, הפער בין הקולינריה הישראלית המתקדמת לבין תרבות המשקאות מתחיל לצמצם.בעידן שבו החוויה הגסטרונומית הופכת להיות הוליסטית יותר, הסדנאות הללו מציעות הזדמנות ייחודית ללמוד ולחוות את אמנות הקוקטיילים ברמה מקצועית, תוך הנאה ואווירה נעימה במיקום יוקרתי בלב תל אביב.








הוספת תגובה