עמוד הבית » סופגניה אחת ושתי לביבות – חנוכה בריא ומפנק

סופגניה אחת ושתי לביבות – חנוכה בריא ומפנק

סופגלניות בריאות צילום: יחצ
גלו איך להכין סופגניה אווירית ומתוקה ושתי גרסאות לביבה פריכות ומושלמות הכול בגרסה בריאה יותר, עם מרכיבים טובים לגוף ושיטות הכנה חכמות שישאירו אתכם מרוצים, שבעים ומלאי אנרגיה לכל ימי החג.

סופגניות אפויות מועשרות בחלבון

רשימת מרכיבים ל-12 יחידות:

  • 1  בננה בשלה מעוכה
  • גביע גבינה לבנה 250 גרם 5%
  • 100 גרם קוטג’ 3-5%
  • 2  ביצים + 1 חלבון נוסף
  • 2  כפות שמן קנולה/זית

>>>יש אנשים שנולדים…

  • 1/2  כוס סוכר (אפשר 1/3 כוס אם רוצים פחות מתוק)
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 2–3  אבקת חלבון שמיועדת לאפייה (לא חובה, אבל משדרג)
  • 1/2  כוס קמח מלא תופח
  • 1/2  כוס קמח לבן תופח
  • 12  כפיות ריבת תות שדה לייט
  • אבקת סוכר לקישוט

איך מכינים?

  1. מערבבים בקערה: בננה, גבינה לבנה, קוטג’, ביצים, חלבון, שמן, סוכר, מלח ווניל.
  2. מוסיפים את הקמחים (כולל קמח החלבון אם משתמשים) ומערבבים עד בלילה אחידה.
  3. משמנים תבנית מאפינס.
  4. ממלאים כל שקע בבלילה עד 3/4 גובה.
  5. מניחים במרכז כל מאפין כפית ריבה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל־180° כ־25–30 דקות עד הזהבה.
  7. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
סופגלניות בריאות צילום: יחצ

 

המתכון באדיבות הדיאטנית הקלינית ויועצת לחברת הרבלייף- ורוניקה מייזלר

לביבות קוטג’ עשירות בחלבון

כמות:  12 לביבות בינוניות
זמן הכנה:  כ־15 דקות
קלוריות : כ־90 קלוריות ללביבה
חלבון:  כ־6.4 גרם חלבון ללביבה

מצרכים

500 גרם קוטג’ 5 אחוז
2 ביצים גדולות
חצי כוס קמח שיבולת שועל
1 גזר גדול מגורד דק
1 בצל קטן קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון קל
אופציונלי, להעשיר חלבון כף סקיר או יוגורט יווני

 אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקוטג’, הביצים, הגזר, הבצל ועשבי התיבול עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את קמח שיבולת השועל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת יציבה.
    אם התערובת רכה מדי, מוסיפים עוד מעט קמח שיבולת שועל.
לביבות קוטג’ בריאות ועשירות בחלבון,צילום: יחצ

המתכון באדיבות המותג הוסטס

 

לביבות עדשים וירקות

רשימת מרכיבים: (לכ־20 לביבות)

  • 2  בצלים קצוצים
  • 2  כוסות עדשים ירוקות/חומות לאחר השריה
  • 1  בטטה בינונית
  • 2–3  גזרים או 2  קישואים
  • 3 עלי סלרי
  • ½  צרור פטרוזיליה או כוסברה
  • 2  ביצים
  • ½  כוס קוואקר דק (שיבולת שועל)
  • לשדרוג החלבון (אופציונלי אך מומלץ מאוד):
  • 3–4  כפות קוטג’ 3–5% / יוגורט יווני 5% –  מעלה חלבון ומייצב

תיבול:

  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • כפית כמון
  • 1 כפית שום כתוש או ½ כפית שום גבישי
  • תוספת מומלצת: ½ כפית כורכום + קורט פפריקה מעושנת

אופן הכנה:

  1. טיגון קל: לטגן את הבצל בכף שמן זית עד השחמה עדינה.
  2. בישול העדשים:

להוסיף את העדשים, למלא מים עד כיסוי ולבשל עד ריכוך וייבוש כמעט מלא של המים.
טיפ: להשאיר מעט לחות – זה משפר את המרקם.

  1. טוחנים ירקות:
    במעבד מזון – לטחון גס את הבטטה, הגזרים/קישואים, הסלרי והפטרוזיליה.
  2. מערבבים הכול:
    בקערה גדולה – לשלב ירקות, עדשים, ביצים, קמח ותבלינים.
    אם מוסיפים קוטג’/יווני – להוסיף בשלב זה.
    המרקם צריך להיות יציב אך רך – כמו תערובת קציצות.
  3. אפייה:

ליצור לביבות על נייר אפייה משומן, לרסס מעט שמן גם מעל לקבלת קריספיות. לאפות ב־180° כ־25–30 דקות עד הזהבה.

 

לביבות עדשים וירקות, צילום: יחצ

 

המתכון באדיבות הדיאטנית הקלינית ויועצת לחברת הרבלייף- ורוניקה מייזלר