עמוד הבית » עגבניות ממולאות באורז וטונה בשמן זית עם צ’ילי חריף

עגבניות ממולאות באורז וטונה בשמן זית עם צ’ילי חריף

ריו מרה מתכונים צילום:יחצ
הקיץ האיטלקי מגיע ישר לצלחת הישראלית עם מנה קלילה וצבעונית שמלאה בטעמים ואופי: עגבניות ממולאות באורז וטונה פיקנטית בשמן זית, עם נגיעה של פלפל צ'ילי חריף.

עגבניות ממולאות הן קלאסיקה ים תיכונית אהובה שכייף לאמץ ולחדש. הגרסה הזו מציעה שילוב עכשווי עם טונה עסיסית בשמן זית המועשרת בצ’ילי חריף – פשטות שפוגשת עידון. מתכון באדיבות מותג הטונה האיטלקי Rio Mare (ריו מרה). המנה הזו פשוטה להכנה, נראית מקצועית ומושלמת לאירוח קיצי. ניתן להכין מראש, והיא מציעה איזון נהדר בין קלילות לטעמים עשירים. המתכון מתאים גם למתחילים במטבח.

רכיבים (ל-4 מנות):

– 2 קופסאות טונה Rio Mare בשמן זית ופלפל צ’ילי חריף (65 גרם כל אחת)

– 8 עגבניות בשלות

– 200 גרם אורז

– 40 גרם גבינת פקורינו מגוררת

– שן שום אחת

– חופן עלי בזיליקום

– צרור פטרוזיליה

– מספר עלי נענע

– קורט אורגנו

– 40 גרם שמן זית כתית מעולה

– מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. חותכים את “המכסים” של העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את פנים העגבנייה וממליחים מעט. הופכים לניקוז נוזלים.
  2. מבשלים את האורז עד לרמת אל דנטה ומסננים.
  3. מטגנים חצי שן שום קצוצה עם שמן זית, מוסיפים את תוכן העגבניות הקצוץ ומבשלים מעט.
  4. קוצצים את עשבי התיבול, מוסיפים למחבת ומתבלים.
  5. מוסיפים את האורז והטונה, מערבבים, וממלאים את העגבניות.
  6. מפזרים פקורינו מעל, סוגרים עם “המכסים”, מזליפים מעט שמן זית, ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

הצעת הגשה : מגישים חם לצד סלט ירוק או יוגורט קר – ונהנים ממנה ים-תיכונית עשירה, צבעונית ומדויקת לעונה.