עמוד הבית » שנקר בשבוע האופנה תל אביב 2025: אופנה שנולדה מתוך ההתמודדות

שנקר בשבוע האופנה תל אביב 2025: אופנה שנולדה מתוך ההתמודדות

תצוגה שנקר. עיצוב יהל אופק. צילום: עומרי רוזנגרט
בשבוע האופנה ישראל-קנדה תל אביב 2025 הציגה המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר תצוגת ענק, 70 דגמים שיעוצבו והוצגו על ידי 70 משתתפות ומשתתפים. זוהי יצירה קולקטיבית רחבת היקף של הסטודנטיות והסטודנטים מהשנים א’, ב’ ו-ג’, תוצאה של תקופה רבת תהפוכות, חיפוש והתבוננות פנימית.

הפרויקטים נולדו במהלך השנה וחצי האחרונות  מאז אוקטובר 2023 ועד היום.זמן טעון שהשפיע עמוקות על דור צעיר של יוצרים. הבגדים שנראו על המסלול משקפים הלך רוח אישי וקולקטיבי כאחד: בין עצב וחרדה, שכול ותקווה, עולה גם רצון עז להמשיך וליצור, לאחוז בדמיון ולהאמין בכוחו לשנות מציאות.

>>>צמרת אביבי אקטביסטית…

על המסלול נראה תמהיל עשיר של יצירה: מערכות מחויטות מדויקות, ג’ינסים שעברו פירוק ובנייה מחודשת, שמלות כלה לא צפויות, בגדי גברים טעונים רגש ובגדי ספורט שזכו לפרשנות רעננה. כל פריט מספר סיפור שונה, אך יחד הם מרכיבים פסיפס של דור שמבקש להגדיר מחדש את השפה האופנתית שלו, דור שנולד מתוך מציאות מורכבת אך מביט קדימה באומץ ובאמונה. את הדגמים לבשו 70 משתתפים מגוונים דוגמניות ודוגמנים לצד סטודנטים, חברים, אמנים, פרפורמרים, אנשי במה ומשפיענים. התצוגה חגגה את הרבגוניות האנושית, חיבורים בין גילאים, מגדרים ומגזרים, והציגה את הרוח החדשה של עולם האופנה הישראלי.

עיצבו סול בנאיש. צילום: עומרי רוזנגרט

 

 עיצוב גבריאלה לוין. צילום: עומרי רוזנגרט

 

עיצוב אופיר טל. צילום: עומרי רוזנגרט

 

עיצוב שיר כץ. דוגמנית נויה. צילום: עומרי רוזנגרט

 

עיצוב נעמה קפלן. צילום: עומרי רוזנגרט

 

עיצוב גבריאלה לוין. צילום: עומרי רוזנגרט

 

עיצוב אווה דגני. צילום: עומרי רוזנגרט

 

התצוגה התחלקה לשלושה חלקים, המשקפים מסע רגשי ויצירתי מההתפרקות, דרך ההתעוררות ועד ההתפרצות מחדש.

פרק ראשון: התפרקות – הפתיחה שוזרת עולם טעון ודרמטי. צבעי שחור, חום ואפור שזורים בחומרים כבדים ובטקסטורות קשוחות. מערכות לבוש שכבות, לעיתים קרועות או מתפוררות, אחרות מחויטות ומדויקות  כמו ניסיון לאחוז בשליטה בתוך כאוס. זהו רגע של שבר ושל עוצמה, שבו אי-הוודאות הופכת למנוע של יצירה.

פרק שני: התעוררות – מתוך השבר צומחת נשימה חדשה. הצבעוניות מתבהרת לבנים, גוני גוף, ורודים רכים ופודרה. הרכות והאור נכנסים אל הבד, אל הגוף ואל הנפש. בגדים שקופים בחלקם בוחנים שאלות של זהות, בית ושייכות. זהו מרחב של ריפוי, של אמונה ביופי ובכוחו של היצירה להצמיח תקווה.

פרק שלישי: התפרצות – החלק האחרון הוא חגיגה של חיים. צבעוניות עזה, אנרגיות סטריט, מוזיקה אלקטרונית קצבית ובגדים שזזים עם הגוף. זהו ביטוי של שחרור, של תעוזה ושל רוח נעורים הצתה מחודשת של יצירה ושל חיבור אנושי.