אחרי שנים במטולה ותקופה מאתגרת במלחמה, “הסמטה” מוצאת בית חדש בלב תל אביב. הפעם, לא לבד. החיבור בין דור, מייסד הסמטה, לבין השף עידן פיינבורג (המוכר כשף פנדה), יצר קונספט חדש שמנסה לעשות משהו שונה בנוף ההמבורגריות הישראלי: איכות אמיתית במחיר שלא מפחיד. הסניף החדש נפתח בקומת הפודקורט של מרכז עזריאלי תל אביב, והוא חוגג את יום ההולדת של הסמטה במקום החדש. אבל מעבר לחגיגה, מדובר בניסיון להציע חלופה לשוק ההמבורגרים היקר בישראל.

הפילוסופיה: כחול-לבן מהשדה לצלחת
“מדובר על בשר כחול-לבן טעים שמגיע מעמק יזרעאל”, מסביר השף פנדה. “ישבנו עם הצוות ועברנו על כל הנתחים, בחרנו בדיוק את אלה שמתאימים להמבורגר. המחירים הם ללא תחרות והרעיון הוא לייצר value for money אמיתי. באנו לתת הכול”. האידיאולוגיה מאחורי המקום ברורה: מאה אחוז חומרי גלם ישראליים, איכות גבוהה בכל רמה, והקפדה על קיימות עם אריזות ידידותיות לסביבה. “האיכות היא באיכות הבשר, בנתינה ובאהבה”, מוסיף פנדה, ונשמע שהוא מתכוון לכל מילה.

בתפריט: סמאש שעושה את העבודה
התפריט מתמקד בסמאש בורגר, הטכניקה שהפכה לסטנדרט החדש של המבורגר איכותי. הבשר מיוצר בישראל, והביס הראשון מגלה בשר מושחת שמלא בטעם. זה לא המבורגר שמנסה להיות משהו שהוא לא, זה פשוט בשר טוב, מוכן נכון. אבל ההפתעה האמיתית מגיעה מהצד הטבעוני. המבורגר הקריספי משרום הוא לא עוד ניסיון להעתיק המבורגר בשרי. כל ביס כאן טעים יותר מהקודם. הפטריה נמסה בפה, רכה אבל עם קריספיות נעימה מבחוץ, ובתוך הביס מרגישים בבירור את טעם הפטריה המלא והעמוק. הלחמנייה מחזיקה מעמד, החמוצים מוסיפים חומציות נחוצה, והחסה נותנת רעננות. והמחיר? 35 שקל. כן, קראתם נכון. זה פחות מהממוצע בשוק, ובהרבה.

המשמעות: נגישות בלי להתפשר
בתקופה שבה המבורגר ממוצע בתל אביב יכול לעלות 60 שקל ומעלה, המחירים של “הסמטה by Chef Panda” הם לא רק נמוכים,הם הצהרת כוונות. זה ניסיון להחזיר את ההמבורגר האיכותי להיות ארוחה נגישה, לא חוויה שצריך לחסוך בשבילה. השילוב בין הניסיון של דור בהמבורגריה לבין הידע הקולינרי של השף פנדה יצר משהו שמרגיש אותנטי. זה לא עוד פרויקט של שף שרוצה להיכנס לפאסט פוד, ולא עוד המבורגריה שמנסה להתחכם יותר מדי. זה פשוט המבורגר טוב, מחומרים טובים, במחיר הוגן. המקום הזה לא מנסה לחולל מהפכה קולינרית. הוא מנסה לעשות דבר אחד נכון: להגיש המבורגר איכותי שאנשים יכולים להרשות לעצמם לאכול יותר מפעם בחודש. ובזמנים האלה, זו מהפכה בפני עצמה.
הסמטה by Chef Panda
מרכז עזריאלי תל אביב, קומת הפודקורט
סמטת הדגל – 35 ש״ח. דגל כפול – 50 ש״ח. קריספי מאשרום – 35 ש״ח








הוספת תגובה