מופע של טעמים וזיכרונות
רחמני, שהתפרסמה כאחת המתמודדות המוכשרות והאהובות במאסטר שף, הגיעה השבוע למופע חד פעמי שמבטיח לקחת את הקהל למסע קולינרי אל תוך הלב של המטבח הפרסי. במהלך הערב, היא הכינה בלייב מבחר מנות שמספרות את סיפור התרבות הקולינרית העשירה של איראן עם הטוויסט היצירתי שהפך לחתימה שלה. התפריט שרחמני בחרה מגוון ומרהיב: אורז לבן עם הטהדיג המיוחל (הקרום הזהוב והפריך מתחתית הסיר), השפתה ברנגי הארומטי, גורמה סבזי ומנת הירקות הטריים והעשבי התיבול הייחודית, ולקינוח עוגיות פרסיות מתובלות בהל וריח מי ורדים הקסום. לא נשכח את האורז השמחות המפואר, הצבוע בזעפרן וכבוד עמוס בפיצוחים וחמוציות צבעוניות.

מסע אישי דרך הטעמים
הסיפור של דיאנה מתחיל באיראן, שם נולדה, ומסתיים בישראל לאחר מסע בריחה מורכב ממשטר האייתולה. “המטבח הפרסי הוא הבית שלי”, היא מספרת בחיוך חם. “אמא שלי לימדה אותי שבישול זה לא רק הכנת אוכל זה שמירה על זיכרונות, זה אהבה שמתבטאת דרך הטעמים.” למרות שמעולם לא למדה בישול באופן מקצועי, רחמני פיתחה את כישרונה מתוך אהבה טהורה למסורת המשפחתית. בתוכנית מאסטר שף היא הראתה לא רק טכניקה מעולה, אלא גם את היכולת להעביר רגש דרך הצלחת, משהו שקשה ללמד בבית ספר לבישול.

רגע של קסם קולינרי
זכינו במופע לחוויה מלאה: טעימות מכל המנות שרחמני מכינה, יחד עם יין נבחר שמשלים את הטעמים המזרחיים העדינים. הערב הפך לחגיגה של חושים: הריחות, הטעמים, הצבעים והסיפורים שעומדים מאחורי כל מנה.זהו אחד הרגעים המרגשים במהלך המופע מגיע כשדיאנה מתחילה להסביר על הכנת הקציצות הפרסיות. “תראו”, היא אומרת תוך כדי גלישת הידיים בתערובת, “באוכל הפרסי יש לנו הכל.אורז, בשר, ירקות. מי צריך יותר מזה? זה הכי טעים ובריא שיש.” הקהל התקרב בסקרנות לראות את התבשילים. דיאנה מחייכת: “לא לשכוח לשים את הלימון הפרסי הלבן המיוחד הזה”.הדיאלוג הספונטני הזה בין דיאנה לקהל הוא הוכחה למה שהופך את המופע שלה למיוחד. היא לא רק מבשלת, היא מלמדת, מחלקת סודות ויוצרת תחושה של קהילה סביב האוכל. הקהל שהגיע בתחילת השבוע לאורט דן גורמה לא הסתיר את התלהבותו. “זה לא רק בישול, זה תרבות שלמה שנפתחת מול העיניים”, זו חוויה אמיתית קולינרית. דיאנה רחמני ממשיכה להוכיח שהמטבח הטוב ביותר צומח ממקום של זיכרון ואהבה וזה קרה באורט דן גורמה.








הוספת תגובה