מרק עגבניות וגמבות
מרכיבים:
חצי בצל לבן+ חצי בצל סגול חתוכים לפרוסות
כף שמן זית
גזר בינוני מגורד
גמבה בשלושה צבעים חתוכות לרצועות.
כף רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
קופסת עגבניות מרוסקות
2-3 שיני שום קצוצות.
כפית חוויאג’ למרק.
רבע כפית פלפל שחור, מלח לפי הטעם.
אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים מעט, מוסיפים את הגזר המגורד ואת רצועות הגמבה.מוסיפים מעט מים רותחים ומאדים עוד כמה דקות, עד לריכוך הפלפלים.מוסיפים כף גדושה של רסק עגבניות ללא סוכר, מים רותחים ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות. מוסיפם את קופסת עגבניות מרוסקות, שיני שום ואת התבלינים ומערבבים. מוסיפים מים רותכים עד לסמיכות הרצויה. את המלח רצוי להוסיף בסוף הבישול.טוחנים עם מוט בלנדר.
המתכון באדיבות אריאל גרינברג, מנחה בחלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מרק קישואים
מרכיבים:
1 כף שמן זית
6 קישואים גדולים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול
1 צרור שמיר קצוץ דק
1 כף מרק עוף, תבלינים
6 כוסות מים
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל בסיר עד שישחים.מוסיפים את יתר הירקות ומכסים את הכל במים רותחים. מוסיפים את אבקת המרק ואבקת השום ומבשלים 45 דק’ על אש בינונית, מוסיפים את המלח והפלפל רק בסוף. מערבבים מפעם לפעם. מצננים מס’ דקות ומעבירים למעבד מזון.

המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מרק עדשים כתומות מהיר
מצרכים (ל-8 מנות = מנה אחת =מנת פחימה או חלבון גבינה):
- כוס עדשים כתומות (170 גרם), נקיות ושטופות
- בצל בגודל בינוני קצוץ דק-דק
- גזר גדול מגורד דק
- קישוא גדול , מגורד דק
- כף שמן זית
- 2 גבעולי פטרוזיליה (שלמים)
- גבעול סלרי בגודל גדול (שלם)
- מלח, פלפל שחור
- 1/2 כפית שטוחה כורכום
- כפית שטוחה כמון
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את העדשים, קישוא, סלרי , גזר, פטרוזיליה ואת התבלינים ומערבבים שוב.
- מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים מלח ומתקנים תיבול

המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.
מרק ירקות עם חזה עוף או טופו
מנה אחת = מנת חלבון גבינה
מצרכים:
80 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות או 60 גרם טופו חתוך לרצועות דקות. מרק ירקות עם/בלי קוביות של ירקות (לא טחון)
תיבול נוסף – פפריקה מעושנת / רוטב סויה / כפית מיסו / כפית רסק עגבניות
הכנה:
מחממים את המרק בסיר. לאחר הרתיחה מוסיפים את נתחי חזה העוף או הטופו ומביאים לרתיחה שניה. מבשלים כ 10 דקות, מתקנים תיבול ומגישים.
המתכון באדיבות חלי ממן , רשת תמיכה לאורח חיים בריא.








הוספת תגובה