התפריט החדש מחבק את העונה הקרה עם מנות עמוקות ומנחמות, עשירות בטעמים ומתאימות לחלוקה. כאלה שמזמינות ללגום לידן כוס יין וליהנות מאווירת הגסטרו בר בלב תל אביב.מושיקו אברהם, אחד השמות הבולטים בדור החדש של השפים הישראלים, ממשיך לפתח בנואמה ובאויסטר קלאב הסמוך מטבח עונתי שמדבר לכולם כזה שמשלב טכניקה מוקפדת עם תשומת לב לכל פרט, מהצלחת הראשונה ועד הביס האחרון.

המקום: חמימות אירופאית בפינת רחוב תל אביבית
אבל לפני שמדברים על האוכל, כדאי להתעכב רגע על המסעדה עצמה. נואמה ממוקמת ממש בפינת הרחוב, והיופי שלה מתגלה כבר בכניסה. סוג של סיפור קטן שמתחיל להתפרש ברגע שפותחים את הדלת. יש כאן תחושה של חמימות נעימה, והבר מזמין את האורחים להתיישב ולהישאר.מול הבר פזורים שולחנות עגולים לזוגות, וחלונות גדולים פונים אל הרחוב. הגעתי למסעדה ביום סגרירי וגשום במיוחד, והמראה היה פשוט מושלם, כוס יין ביד, חמימות של המסעדה מבפנים, ומבט אל הכביש הרטוב בחוץ, שעליו לא מפסיק הגשם לרדת. זו הייתה בדיוק אחת מאותן סצנות מסרטים אירופאים, רק שהפעם היא הייתה אמיתית לגמרי.אירופאי מאוד במהותו שולחנות עגולים, נרות, מוזיקה טובה ומראה של גשם מבעד לחלון. פשוט מושלם.

השף: מושיקו אברהם והמסע מרמלה לתל אביב
התפריט מושקע ומוקפד, וכל מנה מספרת סיפור משלה, גם בטעם וגם במראה האסתטי שלה. מושיקו אברהם, השף בן ה-29, הגיע לנואמה מ”אריא”, שם עבד 3 שנים, גם עם השף גיא גמזו במשך 11 שנים. מושיקו בעצמו הגיע מבית בוכרי ברמלה, ואת הרקע הזה הוא לוקח איתו אל המטבח. כל מנה היא טיול קטן, דרך החלומות של מושיקו, המקומות שבהם עבר, והדרך שעשה. בגיל 14 הוא כבר עבד במסעדת “באסטה” ברמלה, רצה ללמוד מדעים אבל לא התקבל. “אני מבשל מתוך האומנות החקלאית”, מספר מושיקו. “בנוסף, גדלתי בתוך עולם של אסתטיקה. אמא שלי הייתה מעצבת אופנה, וזה נשאר איתי”.את המנות הוא משנה לפי עונות ולפי מה שמגדלים סביבו. מושיקו דבוק בסביבה שלו, באדמה, ובמה שהיא נותנת בכל תקופה.

הארוחה: כל מנה סיפור משלה
התחלנו את הערב עם כוס יין קרה, סוביניון בלאן צרפתי שפתח את החך למה שעמד לבוא. ומשם, הגיעו המנות. הפותחות היו שלוש, וכולן מושלמות בדרכן: ברוסקטה עם טרחון, אריסה, איולי לימון כבוש, חציל שרוף וקרם פרש; קרוקט גלי מהמחלבה הקטנה עם סרירצ’ה ביתית; וטארטלט טרטר בקר עם איולי עירית, שאלוט ופרמזן. הטקסטורה הייתה נעימה בפה, הטעם מושלם, והכי חשוב, המנות האלה לא מילאו אלא פתחו את התיאבון באופן אלגנטי. חומרי גלם טריים, שילובים מוקפדים, ותחושה שמישהו באמת חושב על כל פרט.

משם עברנו למנות העיקריות: קרפצ’יו טרחון חורף, דג ים פרוס בעדינות עם קורנישון, צנון אבטיח, שמן זית, סומק ויוגורט מעושן. לצדו, סשימי אינטיאס עם ויניגרט חלפיניו וקומקוואט, פלפל סובאז’, סלט עשבים ארומטיים, צימוק אוזבקי, בצל, רכז רימונים, שקדים, יוגורט אבן ויוגורט תפוז אדום. ובנפרד, “ספגטי” דוראדו עם ויניגרט תות, צ’ילי מותסס, לימון פרסי ופינגר ליים. השילובים על הצלחת היו נפלאים, מענגים, וכל מנה הרגישה כמו יצירה קטנה. השמות של המנות נשמעים תיאטרליים, עם קריצה רומנטית, וכפי ששמותיהן נבחרו, כך הן באמת: בטעמים הארומטיים, בצבעים, ביופי שבצלחת, ובקשב ללקוח. בכל צלחת יש סיפור שהשף רצה לספר, וזה בדיוק כך זה נראה.

לקחנו אתנחתא, לגמתי מכוס היין הצרפתי שנתן ליצירת הפאר בצלחת עוד מקום, והסקרנות שלי לא הפסיקה. הגיעו מנות הביניים: שיפודי פטריות אויסטר בגלייז פורצ’יני, קציפת שומר, סלרי ופרמזן, מנה דוגמנית על הצלחת, שרק להביט בה את שבע ולא רוצה לקלקל את היופי. וכך גם הטעם: מושלם, מיוחד, והפטריות הבשרניות משנות את הטעמים בפה. לצדם, טורטליני גבינות וקוויאר עם תרד טורקי וחמאה לבנה. כל טעימה הייתה יצירת מופת.מנת הבשר הגיעה אחרונה: שיפוד דונר בשכבות, עם קבב ומנטי וקציפת יוגורט. מנה שנראית קטנה אבל משביעה מאוד, ומאוד מתאימה לאוהבי בשר.

לקינוח, קונסומה תותים עם תפוז אדום, מרנג פטל, גלידת יוגורט ופינגר ליים. סיום רענן ומתוק בדיוק כמו שצריך.

חוויה שנשארת בזיכרון
נואמה היא מסעדה מדהימה עם מנות אלגנטיות שלא מתנשאות, אלא משאירות יופי בעיניים וזיכרון לאורך זמן. טוב לדעת שיש מסעדות שהשפה שלהן שונה, שהרמה שלהן גבוהה, ושהן מצליחות להפוך ערב רגיל לאחד הערבים המושלמים שזוכרים. השף מושיקו אברהם הצליח להביא לכאן את ניסיון החיים שלו ומה שלמד מהוריו יופי, אסתטיקה, ואוכל שפשוט נשאבים אליו. זו לא רק ארוחה, זו חוויה שמתחילה באווירה, עוברת דרך האוכל, ונגמרת עם תחושה שרוצים לחזור. אם אתם מחפשים ערב רומנטי בחורף, עם יין טוב, אוכל מעולה ואווירה שמרגישה כמו בסרט אירופאי. זה בדיוק המקום.
Noema
נחלת בנימין 59, ת”א
שעות פתיחה
א’-ה’ 18:00-02:00
שישי ושבת 12:30-02:00
להזמנות 077-9386186








הוספת תגובה