עמוד הבית » טרטר טונה עם אבוקדו ושומר – מנה מרשימה לשולחן בסוכה

טרטר טונה עם אבוקדו ושומר – מנה מרשימה לשולחן בסוכה

מתכון להכנת טרטר טונה ושומר צילום: יחצ ריו מרה
בסוכות אנחנו אוהבים להגיש מנות קלות ומרעננות שלא מחממות את הסוכה. טרטר טונה הפך בשנים האחרונות למנה פופולרית בארוחות החג, הוא נראה מרשים, מתאים להגשה כמנה ראשונה או כחלק ממסיבה, והכי חשוב אפשר להכין אותו מראש.

מרכיבים (ל־4 מנות):

  • 4 קופסאות (80 גרם כל אחת) טונה ריו מרה בשמן זית
  • 1 אבוקדו בשל
  • 1 שומר
  • מיץ מחצי לימון
  • 20 גרם שמן זית כתית מעולה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • עלי בייבי רעננים לקישוט

>>>המטרה היא להזכיר…

אופן ההכנה:

  1. חוצים את האבוקדו, מוציאים את הגלעין, קולפים וחותכים לקוביות. מניחים בקערה, מזליפים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור, ומערבבים בעדינות.
  2. חותכים את השומר לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את טונה ריו מרה המסוננת והמפוררת בעדינות, ומערבבים קלות.
  3. מניחים את התערובת על צלחות אישיות. בעזרת רינג מתכת יוצרים צורת “פטי” אחידה – או משתמשים בכף/כוס רחבה כדי לעצב עיגול קומפקטי.
  4. מקשטים בעלי בייבי רעננים ומגישים מיד.

טיפ: מומלץ להגיש לצד פרוסות חלה טריות או קרקרים מלוחים – למנה חגיגית ומלאת סטייל.