בכיכובם של בוב אודנקירק, לנה הידי ו־הנרי וינקלר.מותחן פעולה אמריקאי חדש, ואולי גם פרודיה מושחזת על סרטי האקשן הקלאסיים של ארצות הברית, כזה שמביט בעין ביקורתית על חיי עיירה קטנה ושכוחת אל, על הקלות הבלתי נתפסת שבה מחזיקים נשק ומשתמשים בו, ועל האופן שבו בעלי תפקידים מנהלים עניינים מאחורי הקלעים.
מאת שרי זומר
הסרט גדוש באלימות קשה, שטוף דם, אבל עושה זאת עם חיוך קטן וציני בזווית הפה.העלילה עוקבת אחר יוליסס, שמגיע לשמש כשריף זמני במקום השריף המקומי שהלך לעולמו בנסיבות מוזרות ומסתוריות,מקרה שאיש בעיירה לא באמת טורח לחקור לעומק.העיירה “נורמל” שבמינסוטה נראית בתחילה שקטה ופסטורלית: שלג מכסה את הרחובות, התושבים אדיבים, והכול מתנהל לכאורה כרגיל. יוליסס, שנושא עמו מטען אישי לא פשוט, מקווה לפתוח שם דף חדש ולמצוא מעט שקט.
אלא שסדרת תקריות מוזרות מעוררת את חשדו, וכששוד בנק מסתבך והופך לאלים במיוחד, הוא מגלה שהעיירה וכל יושביה מסתירים סוד אפל. מכאן העניינים יוצאים במהירות משליטה.ובתוך כל הכאוס, יוליסס נשאר נאמן לעצמו ולערכים שלו. הוא מסרב להפוך לחלק מהשחיתות שסביבו ושומר על היושרה שלו גם ברגעים הקשים ביותר. אולי בגלל זה, דווקא כשהכול מתפרק סביבו, אשתו שניתקה ממנו קשר בוחרת סוף סוף לענות לטלפון, ניצוץ קטן של תקווה בתוך ים של דם ואלימות.
צילום:באדיבות סרטי יונייטד קינג
90 דקות של יריות, אקשן בלתי פוסק ואלימות חסרת מעצורים, לצד ביקורת חברתית מושחזת והרבה הומור שחור.
ארה”ב, 2025. 90 דקות. דובר אנגלית, עם כתוביות בעברית.
הוספת תגובה