מתכון גאלט אגסים
מצרכים:
אגסים שלוקים ביין
7-8 אגסים, קלופים, חצויים וללא הזרעים
בסיר מרתיחים, בקבוק יין אדום, כוס סוכר, 1 ליטר מים, שני מקלות קינמון, כפית מחית וניל.
כשהיין רותח, מנמיכים להבה ומכניסים פנימה את האגסים.
מבשלים על אש נמוכה עד שהאגסים ״אל דנטה״ (רכים אבל לא מדי)
מוציאים את האגסים החוצה ומקררים.
את היין ניתן לצמצם עד להפיכתו לסירופ.
בצק פריך
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח מנופה
מעט תמצית וניל
קורט מלח
1 ביצה
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר.
אופן הכנת הגאלט
מרדדים את הבצק לגודל הרצוי ולעובי של עד חצי ס״מ.
מסדרים את האגסים ממרכז הבצק והחוצה עד למרחק של כ-4 ס:מ מהקצה.
מתחילים לקפל את הבצק פנימה שקצהו מונח על האגסים בצורת פאי.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות , עד שהבצק משחים.
מוציאים החוצה, מקררים מעט ומגישים.
המתכון באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם
כדורי גבינה בציפוי שקדים
אופן ההכנה:
רשימת מצרכים ל-6 מנות:
לכדורים:
2 יח’ גבינת כנען או טוב טעם
3 ביצים
1 כף חמאה מומסת
2-4 כפות סולת
2-4 כפות קמח
3 כפות סוכר
תמצית וניל
לציפוי:
100 גרם חמאה
2 כפות פירורי לחם
2 כפות סוכר
6 כפות שקדים טחונים
לריבה:
500 גרם דובדבנים מגולענים (אם מאין דובדבנים בעונה, אפשר להשתמש בשזיפים,300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר
להגשה:
2 יח’ שמנת חמוצה,שקדים קלויים,דובדבנים טריים.
לכדורים: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים במקרר לשעה. מרתיחים סיר עם הרבה מים. בידיים רטובות יוצרים קטנים ומבשלים במים הרותחים. הכדורים מוכנים כשהם צפים על פני המים. מסננים ומצננים.
לריבה: מבשלים בקלחת קטנה את הדובדבנים והסוכר על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות עד שנוצרת ריבה דלילה שיכולה לשמש כרוטב.
בהגשה: מחממים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים פירורי לחם, סוכר ושקדים מטגנים מעט, מוסיפים את כדורי הגבינה.
עוטפים את כדורי הגבינה בתערובת החמאה והפירורים ומסירים מהאש. מגישים בליווי שמנת חמוצה, ריבת דובדבנים, שקדים קלויים ודובדבנים טריים.

באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין האפייה סולתם.
מאפין גבינות
מאפין גבינות (למתכון נדרש מגש מאפין 12 או 9)
מצרכים:
1.5 כוסות קמח לבן או כוסמין
1 כף אבקת אפייה
כפית שום כתוש
כפית פפריקה מתוקה
2 פילה אנשובי (אופציונלי)
1 כוס צ’דר כתום אירי מגורד
1 כוס צ’דר אנגלי פארמר’ס צ’יז מגורד
1 כוס אמנטל שוויצרי
1 כוס חלב
1 ביצה לארג’
רבע כוס שמן זית
הוראות הכנה:
לחמם תנור ל180 מעלות או טורבו 160
לערבב את כל המרכיבים למסה אחידה בקערה בעזרת כף עץ. למלא את התבנית 4\3 גובה
לאפות כ – 25 דקות עד להזהבה.עדיף להגיש חמים

המתכון באדיבות השף יהונתן גלעדי, מחברת ישרקו
פשטידת גבינות
לבסיס (בצק פריך): תבנית אלומיניום חד פעמית בקוטר 20 ס”מ
מצרכים:
- 1 כוס קמח לבן (140 גרם)
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 חלמון
- 1 כף מים קרים (או לפי הצורך)
- קורט מלח
למלית הגבינות:
- 200 מ”ל שמנת מתוקה (38%)
- 2 ביצים גדולות
- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 100 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- קורט מלח
- קמצוץ אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
אופן ההכנה:
שלב 1: הכנת הבצק
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם הקורט מלח.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומשפשפים עם האצבעות עד קבלת מרקם פירורי.
- מוסיפים את החלמון ואת המים הקרים ומאחדים לבצק רך אך לא דביק (אם יבש מדי – להוסיף כף מים נוספת).
- יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
שלב 2: אפייה עיוורת של הבצק
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר מעט גדול מהתבנית.
- מרפדים את תבנית האלומיניום החד פעמית (20 ס”מ) בבצק ומהדקים היטב לדפנות.
- מניחים מעל נייר אפייה וממלאים במשקולות אפייה או קטניות יבשות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ־15 דקות.
- מסירים את המשקולות והנייר, ואופים 5 דקות נוספות – עד שהבסיס יבש וזהוב קלות.
שלב 3: הכנת המלית
- בקערה טורפים את הביצים עם השמנת, מוסיפים את הגבינות, מלח ואגוז מוסקט.
- יוצקים את המלית על הבסיס האפוי מראש.
שלב 4: אפייה
- מחזירים לתנור ואופים ב־180 מעלות במשך כ־30–35 דקות, עד שהפשטידה יציבה וזהובה מלמעלה (ניתן לעבור לגריל ל-2 דקות אחרונות להזהבה מושלמת).
- מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן קלות לפני ההגשה.
טיפים לשדרוג:
- אפשר להוסיף למלית חתיכות בצל מטוגן, תרד חלוט קצוץ או קוביות קישוא קלוי.
- לשדרוג חגיגי במיוחד: פזרו מעט פרמזן מגורד על החלק העליון לפני האפייה.

המתכון באדיבות הוסטס
פשטידת דלעת וקישואים
4 מנות • תבנית מלבנית בגודל בינוני – כ 22×31- ס”מ
מצרכים:
2 כוסות קוביות דלעת
1 גביע קוטג’ 5%
1 גביע יוגורט 3%
100 גרם גבינה בולגרית 5%
2 ביצים
2 1/2 כפות קמח
מלח מעט, כי הגבינה הבולגרית מלוחה , פלפל שחור
1 כפית שטוחה אורגנו יבש
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 קישוא או זוקיני, מגורר ומסונן מנוזלים
תרסיס שמן
1 פלפל אדום, פרוס לטבעות דקות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות
שמים את קוביות הדלעת בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10- דקות עד
שקוביות הדלעת מתרככות. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
מערבבים בקערה את הקוטג’, היוגורט, הגבינה הבולגרית, הביצים, הקמח והתבלינים.
בעזרת מזלג מועכים את קוביות הדלעת.
מוסיפים לקערה את הדלעת והקישוא ומערבבים היטב.
מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן, ומעבירים אליה את הבלילה. מפזרים מעל פרוסות פלפל אדום.אופים את הפשטידה כ-45 דקות, עד שהיא מתייצבת ומשחימה.

המתכון באדיבות חלי ממן
עוגת גבינה וביסקוויטים
מצרכים:
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5%
3 כפות סוכר
חבילת פתי בר שוקולד (24 ביסקוויטים)
2 כוסות חלב
אופן ההכנה:
מערבבים את אבקת הפודינג עם 2 כוסות חלב ושמים בצד לכמה דקות עד שנהיה סמיך.
מוסיפים את הגבינה והסוכר ומערבבים היטב. (מי שאוהב מאוד מתוק ניתן להוסיף ממתיק מלאכותי). ניתן להוסיף תמצית וניל.
בצלחת עם חלב טובלים את הביסקוויטים ומסדרים אותם בתבנית. שופכים על הביסקוויטים חצי מכמות הגבינה, מסדרים שכבת ביסקוויטים נוספת ומעליה את כמות הגבינה הנותרת.
שמים במקרר לפחות לשלוש שעות. לחילופין , ניתן להגיש כמנות בכוס אישית: מפוררים את הביסקוויטים ומניחים בשכבות למטה ולמעלה ובאמצע את התערובת.

המתכון באדיבות חלי ממן
חג שבועות שמח!
הוספת תגובה