עמוד הבית » בלעדי: אך שורדים את גיל המעבר?

בלעדי: אך שורדים את גיל המעבר?

צילום צירלין דגנית
יפעת מלילי סופר מטפלת בתזונה וצמחים מספרת על מעבר בטוח בתקופת גיל המעבר לנשים

נשים ,אחיות בואו נדבר רגע על תקופת גיל המעבר…
תקופה חשובה ומשמעותית בגוף האישה.
הגוף כבר לא מה שהיה פעם, לא באותו כושר, הקילוגרמים שנוספו לא רוצים לרדת הם נדבקו, המחזור משחק אתנו משחקים ,כן , לא ,למה לא?
גלי החום ..איזו הרגשה זר לא יבין זאת.

ככה פתאום ללא אזהרה מגיע לו גל של חום והזעה" שיעבור כבר אלוהים …..איזה בושה שכחתי להביא חולצה להחלפה " …מוכר למישהי?
ועל מצבי הרוח , על זה לא מדברים? רגישות יתר פתיל קצר, ירידה בחשק המיני

הפרעות שינה? לא מצליחה להירדם …מתעוררת מזיעה ..

אז אחיות אהובות !  דעו לכן שיש מה לעשות ,ללא הורמונים השנויים במחלוקת ( כן מסרטן ? לא מסרטן ? )
זה הזמן להשקיע בגופך ,זה שסחב סוחב ויסחוב אותך לעוד שנים רבות, ככל שתיטיבי עמו הוא ייטיב עמך, הילדים גדלו, נגמרו התירוצים ….

שינויים קטנים בתזונה יעשו הבדל גדול בתחושה . (הוכח מחקרית )

אז מה אפשר לעשות את שואלת? לבחור בך במקום הראשון.

בתקופת המעבר חלה ירידה הדרגתית בייצור והפרשת האסטרוגן והפרוגסטרון .

ולכן תמיכה באמצעות תזונה עשירה בפיטואסטרוגנים צמחיים תתמוך בתהליך הטבעי של הגוף  ותגרום להפחתה בתחושת האי נוחות באופן משמעותי .

פיטואסטרוגנים מחקים אסטרוגן מכיוון שהמבנה הכימי שלהם דומה מאוד לזה של האסטרוגן הקיים בגוף .מחקרים מצאו כי פיטואסטרוגנים הפחיתו את תדירות גלי החום אצל נשים בגיל המעבר

הפיטואסטרוגנים – איזופלבונים וליגנינים נמצאים במזונות ובקלות ניתן לשלבם בתפריט היומי

למשל פולי סויה עשירים באיזופלבונים – המזון העשיר ביותר הוא טופו.

ליגנינים נמצאים בזרעי פשתן ובזרעי שומשום מחקרים הראו כי הלגנינים שבזרעי הפשתן/ שומשום עשויים למלא תפקיד חשוב בהפחתת תסמיני גיל המעבר וגם חשוב לא פחות בסיכון נמוך יותר לחלות בסרטן השד, במיוחד בקרב נשים לאחר גיל המעבר.

עוד סיבה טובה לאכול אותם , אני מכניסה כף של זרעים פשתן בשייק הפירות שלי בארוחת הבוקר, אפשר לטחון ולהוסיף מעל לסלט או להכין מהם קרקרים טעימים סוף , מתכון בהמשך.

להגביר אכילת מוצרי סויה – טופו המומלץ מכל.

זרעי פשתן – להוסיף 1-2 כפות ליום

שומשום מלא -טחינה משומשום מלא , שמן שומשום בכבישה קרה ,מה שנוח העיקר להוסיף לתפריט היומי  לאכול כל יום כף אחת של טחינה לפחות, כרוטב לסלט או כממרח על לחם.

תרומה נוספת וחשובה לא פחות  של השומשום המלא הוא מכיל פי 7 סידן יותר מכוס חלב חשוב לבריאות העצמות במיוחד בגיל המעבר .

הטיפים  אינם מהווים המלצה רפואית או טיפול רפואי למי שסובלת מתופעות גיל המעבר אני ממליצה לפנות למטפל בתזונה וצמחים/ נטורופת , יש מה לעשות

ולסיום טעימה קטנה מתכון מהספר שלי "להבין לבחור לבשל זה פשוט" מתכון  המשלב שומשום וזרעי פשתן בקרקר לאכילה יומיומית אזהרה מיוחדת אי אפשר להפסיק לנשנש…

קרקר

דגנים וזרעים

1 כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח חיטה מלא)

1 כוס שיבולת שועל

3/4 כוס גרעינים מעורבים חמנייה/ דלעת

1/2 כוס זרעי פשתן

2 כפות זרעי קצח

1 כפית מלח

1 כף זרעי קימל

1 כף זרעי כמון

הוראות הכנה: לערבב את היבשים להוסיף 2-2.5 כוסות מים, לבחוש היטב ליצירת בלילה (במרקם טחינה ) . לשפוך על נייר אפיה שכבה דקה , לאפות בחום בינוני 160 מעלות 15 דקות להוציא לחתוך ולהכניס שוב להמשך אפיה עד להזהבה.

יפעת מלילי סופר
צילום סטפני סול לם

הכתבה נכתבה באדיבות : יפעת מלילי סופר מטפלת בתזונה וצמחים, מחברת הספר להבין לבחור לבשל זה פשוט!

הרצאות וסדנאות לבישול בריא והעצמה נשית.

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה