תפריט הקיץ
התפריט החדש שומר על הקו המזוהה של המסעדה: מטבח ים־תיכוני עם השפעות אירופאיות, המבוסס על חומרי גלם עונתיים וטריים. לצד מנות עיקריות מוקפדות, מציעה המסעדה גם מנות לחלוקה, וכל זאת במסגרת חוויית אירוח הנמשכת לאורך היום כולו, מארוחות בוקר, דרך צהריים ועד לערב.

אווירה שכונתית עם נגיעה של יוקרה
בשנים האחרונות הופכת התופעה של מסעדות יוקרה בלב שכונות מגורים למגמה מעניינת בנוף הקולינרי הישראלי. יש משהו מסקרן באפשרות ליהנות מחוויית מסעדה גלמורית תוך שמירה על כל היתרונות של מקום שכונתי חניה נגישה, קרבה לבית ותחושת נוחות לצד הפינוק. רדיו גליל ים ממחישה את המגמה הזו היטב. בשעות הערב מציפות את חזית המקום אלפי נורות, ויוצרות תחושת יוקרה שמורגשת כבר מהמבט הראשון. הכניסה חמה ומזמינה, והתחושה היא של קבלת פנים אמיתית ושמחה. בין החצר החיצונית לחצר הפנימית, בר גדול משתרע לצד שולחנות מוארים בנרות, וספרי אמנות ענקיים משלימים את התמונה. השילוב יוצר אווירה אקלקטית ורומנטית, ותחושה מזמינה להשאיר בחוץ את כל מה שעבר עליך במהלך היום ולהתמסר לחוויה. קל להבין למה אורחים רבים בוחרים לעצור לרגע, לקחת אוויר וליהנות מהאווירה הקוסמית ומהאנרגיה הטובה שהמקום משדר.

מהשולחן: יין ומנה ראשונה
הערב נפתח בבקבוק יין לבן של תל שיפון, יין ישראלי נפלא מרמת הגולן. משם עברנו למנות הראשונות, ובראשן פוקצה לחם מחמצת (28 ש”ח) מנת חובה על השולחן. הפוקצה הגיעה בצורה עגולה, טרייה וטעימה להפליא, שונה במעט מהגרסה המוכרת, חובה לנסות. לצדה הזמנו ברוסקטה טרטר בקר עם פילה בקר, חלמון כבוש בסויה, שאלוט, צלפים וחרדל (34 ש”ח) מנה עשויה להפליא. מהמנות הראשונות בלטה גם הפטה כבדים, המוגשת עם בריוש קלוי, קונפיטורה וחזרת (62 ש”ח). פטה נימוחה בפה, מהמנות שהכי התחברתי אליהן בערב. לצד אלו הגיע סלט ירוק עם אנדיב, פרי, גבינת צ’דר ווינגרט דבש (68 ש”ח). סלט מעולה, שבו הרוטב מוגש בכמות מדודה ומדויקת ולא נשפך על הסלט בנדיבות יתר. המנות הראשונות והפתיחים היו טעימים מאוד, ויש להם גם יופי בהגשה על הצלחת.

למנות העיקריות הזמנו לברק פרפר בחמאה לבנה, המוגש לצד פירה (132 ש”ח), ובן זוגי בחר בסטייק אנד פפר, פילה בקר 200 גרם עם רוטב שמנת פלפל ופירה (198 ש”ח). שתי המנות היו גדולות והגיעו עם חומרי גלם טריים, וביחס לסטייק נשאלנו באיזו מידת עשייה נרצה אותו והוא הגיע בדיוק כפי שביקשנו. השארנו מקום לקינוח, אך הגענו כבר שבעים. חשוב להוסיף שהאווירה הנעימה והמחבקת של המקום גרמה לנו לשבת שם שעות ארוכות, פשוט ליהנות ולספוג את החוויה.

פנים שונות לאורך היום
חשוב לציין שהחוויה ברדיו גליל ים משתנה במהלך היום. בשעות הבוקר המקום מציג פנים שונות לגמרי: בראנץ’ עשיר, ארוחות בוקר וצהריים באווירה קלילה ונינוחה. עם רדת הערב, המקום עובר טרנספורמציה האור מתעמעם, הנרות נדלקים, והאווירה הופכת לגלמורית ואינטימית יותר. השילוב הזה בין הפנים השונות הוא חלק ממה שהופך את רדיו גליל ים ליעד שאפשר לחזור אליו שוב ושוב, בכל שעה ובכל הזדמנות.
עוד ממנות הקיץ
לרגל השקת תפריט הקיץ נוספו מנות חדשות לצד מנות הדגל של המסעדה:
- ברזאולה, חרדל וקורנישונים – 48 ש”ח
- דג נא, לאבנה, זעתר, זיתים מיובשים וקרקר פיצוחים – 68 ש”ח
- סלקים צלויים, גבינה גרוזינית, צ’ילי מותסס ואורגנו – 72 ש”ח
- ריזוטו גריסי פנינה, חמאה, יין לבן, פרמזן וכמהין טריות – 104 ש”ח
- נתח על העצם, צ’יפס וציר בקר – 62 ש”ח ל-100 גרם

מי עומד מאחורי המקום
מאחורי רדיו גליל ים עומדים דור הוד, מבעלי המקום, והשף עידו קינן, שהכירו במהלך עבודתם המשותפת במסעדת פופולאר התל אביבית, שם היו חלק משמעותי מהצלחת המקום. את הניסיון שצברו יחד הם מביאים כיום לרדיו גליל ים, בגישה קולינרית המשלבת חומרי גלם איכותיים, דיוק מקצועי ואווירת אירוח נינוחה.עידו קינן החל את דרכו במסעדנות בכתית, המשיך למסעדת מלגו ומלבר בתל אביב, ושימש כשף התפעולי של מסעדת פופולאר ושל מסעדת רדלר בנחלת בנימין. לאורך הדרך עבד לצד כמה מהשפים הבולטים בישראל, בהם מוטי טיטמן, אבי ביטון ומושיקו גמליאלי, ניסיון שעיצב את סגנונו המשלב טכניקות מוקפדות עם מטבח עונתי, נגיש ולא מאולץ. דור הוד מביא איתו ניסיון ניהולי עשיר: שימש כמנכ”ל קפה פופולאר והיה שותף פעיל במסעדת רדלר בנחלת בנימין. לאורך השנים עבד עם שפים מובילים נוספים, בהם מאיר אדוני, אבי ביטון ומושיקו גמליאלי, וצבר ניסיון משמעותי בניהול, בפיתוח קונספטים קולינריים ובהובלת חוויית אירוח.
בשיחה עם השף
עידו קינן משתף: “אנחנו מסתכלים על כל המעטפת איך אתה נכנס, מי מקבל אותך, מה המוזיקה, איך נראה החלל. למזלי דור, השותף שלי, הוא גם טבח ומבין בקולינריה, אז הכול נעשה ביחד. השולחנות והספיישלים, כל אחד מאיתנו מביא את המקצועיות שלו. אני אוהב קלאסיקות על-זמניות, ויש לנו דגה מקומית ודבש מדהים מחקלאות כחול-לבן. התפריט הוא בעצם האהבה שלי למה שאני באמת אוהב לאכול, כולל שמן זית אני משתדל שהחומרים יהיו מכאן, ושיהיה כיף”.
אירועים ושעות מיוחדות
לצד תפריט הקיץ, ממשיכה רדיו גליל ים לחזק גם את חוויית הבילוי בשעות הערב:
- Happy Hour: בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 17:00-19:00, מוצע 25% הנחה על כל תפריט האוכל והמשקאות.
- Tuna & Tunes: בכל יום שלישי, החל מהשעה 19:30, מתקיים ערב המשלב פילוט דגים מקומיים על הבר לצד מנות ספיישל.
- בר וערב מוזיקלי: בימי חמישי, החל מהשעה 21:00, ובימי שישי בצהריים, בין השעות 13:00-16:30, הופכת המסעדה לבר תוסס עם די-ג’יי המנגן האוס, דיסקו וגרוב.
רדיו גליל ים הרב עובדיה יוסף 12, הרצליה פתוח בכל ימות השבוע, 08:00-23:00








הוספת תגובה