נעמי דקל, אישה בהליכי גירושין, מוצאת את עצמה מטפלת בנורמה שליין, קשישה מפורסמת המגולמת על ידי רבקה מיכאלי. מה שמתחיל כיחסי עבודה מאתגרים, מתפתח למסע מפתיע של גילוי עצמי ושחרור. במהלך המסע לאילת, שנכפה עליהן בשל דיון משפטי של נעמי, מתגלה אמת מטרידה. נעמי מתחילה להבין שנורמה, למרות הצלחתה המקצועית כעורכת דין בעברה, סובלת מהתעללות כלכלית ורגשית מתמשכת מצד בעלה. ככל שהן מתקרבות, נעמי חושפת מערכת יחסים רעילה המאופיינת בקנאה אובססיבית ושליטה. נורמה, שבמשך שנים הייתה קורבן ל"אלימות שקופה", מתקשה להבחין בין אמת לשקר, ואט אט מאבדת את זהותה העצמאית.
>>> אני צופה מראש בורות אפשריים ומרפדת אותם
הסיפור מעלה שאלות קשות: מדוע נשים נשארות בקשרים פוגעניים? כיצד אלימות רגשית וכלכלית יכולה להיות כה הרסנית, למרות שאינה משאירה סימנים פיזיים?
למרות הנושא הכבד, ההצגה מצליחה להעביר את המסר בגישה קומית, מבלי להקל ראש בחומרת הנושא. היא חושפת את המורכבות של מערכות יחסים פוגעניות ואת הקושי לצאת מהן. עם זאת, הסיפור הוא גם על תקווה ושינוי. נורמה, למרות השליטה המתמשכת של בעלה, מתחילה לקחת את גורלה בידיה. המסע עם נעמי מהווה נקודת מפנה, שבה היא מתחילה לפעול למען עצמאותה. נעמי, שבתחילה ראתה בנורמה רק קשישה קשת רוח, מגלה אישה חזקה המנסה להשתחרר מכבלים בלתי נראים. היא לומדת להעריך את האומץ של נורמה ומוצאת בה השראה למאבקיה שלה.
הסיפור מדגיש כי אלימות ב
מערכות יחסים אינה תמיד פיזית או ברורה לעין. הוא מעלה מודעות לצורות סמויות של התעללות ומעודד צופים לזהות סימני אזהרה בחייהם שלהם ושל הסובבים אותם. בסופו של דבר, "מסע אל החופש" הוא יותר מסתם קומדיה. זהו סיפור על התגברות על טראומה, על בניית קשרים בריאים, ועל מציאת הכוח לשבור מעגלים של התעללות. הוא מזכיר לנו שלעולם לא מאוחר מדי לשנות את מסלול חיינו ולמצוא את קולנו האמיתי.
דרך סיפורן של נעמי ונורמה, ההצגה מעבירה מסר חשוב: גם במצבים הקשים ביותר, תמיד יש תקווה לשינוי ולצמיחה. היא מעודדת צופים לפקוח עיניים, להושיט יד לעזרה, ולעולם לא לוותר על החלום לחיים מלאים ועצמאים.
תיאטרון הקאמרי נעומי ונורמה.
הוספת תגובה