הגלריה נועדה להיות מרכז לאמנות פלסטית ולמוזיקה, והיא מבקשת ליצור מרחב למפגש אינטימי ושיח אמנותי בין אמנים, מוזיקאים, כותבים ואוהבי אמנות. מקום זה מקדם יצירה עכשווית ומערכות יחסים ברות קיימא בין אמנות לחברה שבה היא פועלת.
>>>תיעול אנרגטי מחשבתי ותדמיתי
על עפרה צימבליסטה
עפרה צימבליסטה (1939–2014) הייתה אמנית ישראלית ייחודית, שפסליה זכו להכרה רחבה בזכות שילובם במרחבים ציבוריים, אשר נגעו בקהלים מגוונים, מעבר לגבולות חובבי האמנות המובהקים. פסליה כוללים "להקות" של כ-50 דמויות שונות נשים, גברים וילדים המוצבים בחללים משתנים: טירות, מרכזי קניות, תחנות דלק וגינות משחק. גדולתה של עפרה ניכרת ביכולתה להקים "במות" יצירתיות שהופכות כל חלל למקום דינמי ומלא חיים.
תערוכת הבכורה: סטודיו עפרה
התערוכה הראשונה בגלריה, "סטודיו עפרה", נפתחה ב-28 בנובמבר בליווי האמנותי של הדס מאור. התערוכה מציגה מגוון רחב של עבודות המספרות את סיפור יצירתה של עפרה צימבליסטה לאורך השנים. בעבודותיה משתקפת דינמיות אמנותית, חדשנות טכנית ושימוש בחומרים מגוונים, המספרים על מסע חיים עשיר ומלא השראה.
יוזמה מוזיקלית ואמנותית
הקמת הגלריה היא פרי חזונו של חן צימבליסטה, בנה של עפרה, מוזיקאי ויזם תרבותי, אשר הקים את "עמותת מפעל המוזיקה וקול השלום". יוזמה זו ממשיכה את מורשתה של עפרה, תוך יצירת מקום שמחבר בין אמנות חזותית למוזיקה באווירה פתוחה ודינמית.
תערוכות עתידיות
במהלך השנה הקרובה, גלריה צימבליסטה תציג שלוש תערוכות ייחודיות מתוך אוסף האמנית. כל אחת מהתערוכות תחשוף פן אחר של עבודתה ותאפשר מבט עמוק על יצירתה הייחודית בשדה האמנות המקומי. הגלריה מציעה הזדמנות יוצאת דופן להיחשף לעולמה של עפרה ולחוות את הרוח היצירתית שהובילה אותה לאורך דרכה.
מומלץ לבקר
ביקור בגלריה הוא הזדמנות להיחשף לעולם של אמנות עכשווית, להתחבר לעבודותיה הייחודיות של עפרה צימבליסטה, וליהנות מסביבה תרבותית חיה ותוססת.
הוספת תגובה