עמוד הבית » קאסה בלה – טעימה של איטליה על המרינה

קאסה בלה – טעימה של איטליה על המרינה

מסעדת קאסה צילום: נעמה משיח כהן
בשעות הדמדומים, כשהרוח הנושבת מן הים ומלטפת את הפנים, מצאתי את עצמי צועדת לאורך רציף המרינה בהרצליה. ישנם רגעים שבהם החיבור בין אוכל איטלקי משובח לכוס יין איכותי יוצר את החיבור המושלם. חוויה קולינרית מנחמת ומענגת. במקום יש ישיבה נעימה בחוץ המאפשרת להתענג על המראה המהפנט של הסירות העוגנות במרינה, ובשעות הערב, כשהתאורה נדלקת, המקום הופך לפינה רומנטית להפליא. בחרתי דווקא בזמן שהמרינה עדיין שקטה יחסית, כדי ליהנות מהשלווה ומהאווירה הים-תיכונית, שמעבירה אותך לחופשה קצרה בחו"ל, גם אם רק לכמה שעות.

המקום והאנשים

“קאסה בלה” היא מסעדה מאירת פנים ורחבת ידיים שנפתחה ביולי 2024. מאחורי המקום עומדים בני הזוג שלי קוסטנוביץ ואבנר האפט, שהגיעו מעולם חיי הלילה התל אביבי הבוהמי. השף פוזינאק, שצבר ניסיון במטבח של מסעדת אולברי היוקרתית, חבר אליהם למסע הקולינרי החדש. השלושה החליטו לעשות שינוי משמעותי בחייהם ולעבור מעולם השכירים לעולם העצמאים, וכך הקימו את המסעדה על שפת המרינה. כפי שאבנר מסביר: “הלכנו על קונספט של מסעדה איטלקית מאחר ובמרינה רוב המסעדות מתמקדות באוכל של דגים ובשר. אנחנו החלטנו להביא את המטבח האיטלקי כדי לייצר בידול במקום”.

מראה המרינה מהמסעדה, צילום: נעמה משיח כהן

 

>>> ומי שרוצה עצמאות בבקשה…

המסעדה עצמה צעירה, דינמית ונעימה, והמטבח האיטלקי שהיא מציעה שזור עמוק בתרבות הקולינרית הישראלית. כך שכל אחד ימצא בה מנה שתשמח את ליבו. המגוון רחב, וכפי שאבנר מדגיש: “אנחנו מקפידים על מסעדה איטלקית קלאסית עם מוצרים איכותיים וטריות יומיומית זה מה שעושה מסעדה טובה”.

לפתוח במנות ראשונות

הגעתי למסעדה לטעימות והחלטתי להתחיל בכוס יין לבן צונן, כדי לפתוח את החך ולהכין אותו למנות הראשונות. בחרתי להקשיב להמלצותיו של המלצר האדיב והזמנתי שתי מנות ראשונות:

ארנצ’יני פטריות (54 ₪) – שלושה כדורי אורז פריכים ממולאים בפטריות, מוגשים על מצע רוטב חמאת עגבניות ומחית כמהין. זוהי מנה אלגנטית ופריכה, כשבכל ביס מרגישים את טעמי הכמהין העדינים. מנה נפלאה שבהחלט מצליחה לפתוח את התיאבון. פורי עזים (46 ₪) – שורש כרישה צלוי בטאבון עם חמאה וגבינת עזים, מוגש על ברוסקטה פריכה. מנה ססגונית ויפה לעין, עם שילוב טעמים עדין.

ארנציני גבינות. צילום: גיל אבירם

בנוסף, הזמנתי שני סלטים טריים:

סלט סלק (60 ₪) – פרוסות סלק עסיסיות, גבינת עזים קרמית, אגוזי מלך פריכים ועלי אורוגולה רעננים ברוטב ויניגרט עדין. הצבע הסגול העשיר שולט בצלחת, והסלק מבושל בדיוק במידה הנכונה. מנה משביעה ומרעננת. סלט קיסר קלאסי (75 ₪) – מיקס עשיר של עלי חסה פריכים, אנדיב, קרוטונים פריכים, רצועות שניצל עוף ושבבי גבינת פרמז’ן. הסלט מוגש בנדיבות, עם חסות קראנצ’יות ורוטב מתובל היטב שאינו מכביד על הירקות.

סלט סלק, צילום: גיל אבירם

 

המנות העיקריות – טעם של איטליה אמיתית

למרות שכבר הרגשתי די שבעה, המשכתי למנות העיקריות:

לזניה בשרית (76 ₪) – אי אפשר לבקר במסעדה איטלקית מבלי להזמין את הלזניה, שהיא מעין חותמת חובה. הלזניה של קאסה בלה גדולה, עשירה ומשביעה. שכבות הפסטה והבשר מתחלפות בהרמוניה מושלמת, והטעם ערב לחך.

לזניה, צילום: נעמה משיח כהן

 

פסטה ארביאטה (69 ₪) – טליאטלה ברוטב עגבניות, שמן זית, שום וזיתי קלמטה. הפסטה מבושלת בדיוק במידה הנכונה, עם אטריות רחבות ושפע של רוטב עגבניות עשיר. מנה נדיבה, משביעה וטעימה להפליא.

פסטה ארביאטה, צילום: גיל אבירם

 

לא ויתרתי גם על אחת מפיצות הטאבון המפורסמות של המקום: פיצה מרגריטה (76 ₪) – רוטב עגבניות ביתי, גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום טריים. הבצק דק ופריך, והתוצאה היא פיצה מושקעת וטעימה להפליא. את הפיצה והפסטה לא הצלחתי לסיים, אך המלצר האדיב ארז לי אותן בחיוך להמשך טעימה בבית.

מתוק לסיום

למרות שהמנות היו גדולות ומשביעות, השארתי מקום קטן לקינוח: חתונה לבנה (62 ₪) – עוגת גבינה בסגנון באסקי מוגשת לצד שוקולד לבן מעודן עם פרלינת פקאן. כמו שאומרים, עוגת גבינה טובה לעולם אינה מאכזבת, וכך היה גם הפעם. קינוח מושלם שסגר את המעגל של ארוחה מענגת.

עוגת גבינה, צילום: נעמה משיח כהן

 

לסיכום: מסעדת “קאסה בלה” מציעה חוויה קולינרית איטלקית אותנטית ומשובחת. המקום מרווח וכולל כ-200 מקומות ישיבה, ומתאים גם לאירועים פרטיים. מה שמרשים במיוחד הוא שהמסעדה מציעה מגוון רחב של מתכונים ללא גלוטן ואפשרויות טבעוניות, כך שכל אחד יכול למצוא מענה לצרכיו הקולינריים. האווירה, השירות האדיב, והאוכל המשובח הופכים את הביקור ב”קאסה בלה” לחוויה שכדאי לחזור אליה. אם אתם מחפשים טעימה של איטליה בלב המרינה של הרצליה, זה בהחלט המקום.

כתובת: רחוב השונית 2 הרצליה מרינה

שעות פתיחה: 7 ימים בשבוע 00/00-12/00