העונה הראשונה של התוכנית גרמה לי להחסיר פעימה. “האם גם אני יכולה לנוע כך?” שאלתי את עצמי. “האם גם אני יכולה ללמוד את הצעדים האלה ולהגיע לרמה שתגרום לי להרגיש גאה בעצמי?” המחשבות האלה המשיכו ללוות אותי. לאחר זמן מה, הגעתי להצגה שבה רקדו ריקודים סלוניים, והניצוצות בעיניי שוב בערו. הפעם הבנתי שזהו סימן הגיע הזמן. במקום לדחוק את עצמי שוב לפינה עם התירוץ הנצחי של “אין לי זמן”, החלטתי לקחת אחריות ולעשות מעשה.

הצעד הראשון – להתגבר על הפחד
יצרתי קשר עם סטודיו “ארתור מארי” כאמור מדובר ברשת בינלאומית עם 300 סניפים בעולם. וקבעתי שיעור היכרות. הודיתי בחשש שאין לי כל ניסיון, וסשה, מנהלת בית הספר, קיבלה אותי בחיוך מרגיע שאמר הכל: “את לא לבדך, אנחנו נלווה אותך. והכי חשוב את תלמדי לרקוד, אין צורך בניסיון קודם.”הדבר היחיד שעשיתי לפני השיעור היה לרכוש זוג נעלי ריקוד. מבחינתי, זו הייתה מעין הצהרת כוונות, עדות מוחשית למחויבות שלי ללמוד ולהתמיד.

רגעי האמת על רחבת הריקודים
בית הספר “ארתור מארי” ברעננה קיבל את פניי בחמימות. בעודי ממלאת טופס הרשמה, עיניי נמשכו אל רחבת הריקודים. תלמידות ותיקות נעו בחן עם המדריכים, כמעט מרחפות על הרצפה, והכל לצלילי מוזיקה שהעירה בי משהו שהיה רדום זמן רב. הרגשתי שלווה מיידית, כאילו הגעתי למקום שתמיד הייתי אמורה להיות בו. בעודי שקועה במחשבות, התקרב אליי אחד המדריכים בחיוך לבבי, הציג את עצמו והזמין אותי לרחבה. הוא לקח את ידי והתחיל להדגים את הצעדים הראשונים. נכון, לקח לי רגעים ארוכים להבין את הנחיותיו, אבל המשכנו ללא הרף עד שהצלחתי לבצע את הבסיס זה רק ההתחלה,” הסביר לי בסבלנות. לבי פעם בהתרגשות כשהצלחתי לנוע ברחבה בתיאום עם המדריך. כמובן שיש עוד הרבה מה לשפר, אבל הרגשתי שמשהו חדש מתעורר בתוכי. גיליתי שבריקודים הסלוניים, הגבר הוא המוביל והאישה מובלת דינמיקה שהיא עולם ומלואו של משמעויות, כפי שאגלה בהמשך.

מעבר לצעדים – הטרנספורמציה שריקוד סלוני מחולל
סיימתי את השיעור הראשון מזיעה, נרגשת וחדורת מוטיבציה להמשיך. מיד קבעתי שיעור נוסף, והפעם הגעתי עם שאלות רבות יותר על משמעות הריקוד מעבר לטכניקה. סשה גרינברג, אחת מבעלי הסטודיו יחד עם נתי סרנגה, הסבירה לי את ההשפעה העמוקה שיש לריקודים סלוניים: “אנחנו לא רק מלמדים אנשים לרקוד,” היא אמרה, “אנחנו מעניקים להם כלים לשנות את מצב הרוח, לשפר את הדימוי העצמי, להתמודד עם בדידות ולהפוך לחלק מקהילה תומכת.” הריקוד, לדבריה, הוא הרבה מעבר לסדרת צעדים. הוא מעניק ביטחון, יוצר הזדמנויות לפגוש אנשים חדשים, ומאפשר תקשורת שונה לגמרי מזו שאנו רגילים אליה בחיי היומיום. “ישנן נשים שלא תמיד מרגישות בנוח להוביל בחייהן, וכאן, על רחבת הריקודים, יש להן הזדמנות לחוות הובלה של אדם אחר בסביבה בטוחה,” הסבירה סשה. “זה מאפשר פרספקטיבה חדשה, ולפעמים אפילו משנה את הגישה שלהן בתחומים אחרים בחיים.”
ריקוד כמפתח לשינוי אישי
מרתק לגלות שריקודים סלוניים מיושמים בתחומי חיים רבים. סשה סיפרה על נשים שמשתמשות במיומנויות שרכשו בריקוד כדי לשפר את הופעתן בפרזנטציות עסקיות. “אנחנו עובדים על המסגרת של הגוף, על הנוכחות, על היכולת להביע בטחון גם כשאת לא מרגישה כך כל אלה הם כלים שמשרתים את הרוקדים הרבה מעבר לרחבת הריקודים.” בארתור מארי מתייחסים לכל רוקד כאינדיבידואל. “אנחנו שואלים שאלות על הצרכים והמטרות של כל אדם שמגיע אלינו,” מדגישה סשה, “כדי שנוכל לדייק את הלימוד ולהתאים את הריקוד לאישיות ולמטרות האישיות.”
קהילה רוקדת
אחד הדברים המרגשים ביותר שגיליתי הוא שאין צורך בבן זוג קבוע כדי ללמוד ריקודים סלוניים. “אף פעם לא תצטרכי להתאמן לבד בבית,” הבטיחה סשה. “אנחנו מקיימים מסיבות ריקודים קבועות שבהן כולם רוקדים עם כולם תלמידים עם תלמידים, תלמידים עם מדריכים.” הסטודיו מארגן אימון ריקודים בכל יום חמישי ומסיבה גדולה אחת לחודש, שבה גם חוגגים ימי הולדת של תלמידי הסטודיו. זוהי דרך נפלאה ליצור קהילה תומכת וחמה סביב האהבה המשותפת לריקוד.

לצעוד אל עבר עתיד רוקד
היום, כשאני מביטה אחורה על אותו רגע שבו החלטתי לקחת שיעור ראשון, אני מבינה שזה היה הרבה יותר מאשר החלטה ללמוד ריקוד. זה היה צעד להתחברות מחדש לחלק בי שהיה רדום זמן רב מדי. זה היה צעד לקראת קהילה חדשה, מיומנויות חדשות וביטחון עצמי מחודש.אם גם אתם צופים ב”רוקדים עם כוכבים” ולבכם פועם בקצב המוזיקה, אולי זה הזמן לקחת את הצעד הראשון על רחבת הריקודים. כי ריקודים סלוניים הם באמת הרבה מעבר למה שחשבתם.
***סטודיו “ארתור מארי” פועל כיום בשני סניפים – ברעננה ובחיפה, עם צוות של שמונה מדריכים מקצועיים. למידע נוסף והרשמה, ניתן ליצור קשר ישירות עם הסטודיו.
הוספת תגובה