עמוד הבית » בראסרי MARGAUX : כשהנשמה הפריזאית פוגשת את הכשרות המהודרת

בראסרי MARGAUX : כשהנשמה הפריזאית פוגשת את הכשרות המהודרת

בר בתוך המסעדה, צילום: נעמה משיח כהן
יש רגעים שההמתנה עבורה שווה, כשנכנסתי לבראסרי מרגו, זה היה בדיוק אחד מהרגעים האלה,הרגע שבו פתח תקווה הופכת לפריז, והקולינריה הישראלית מקבלת נשיקה צרפתית עדינה שמשנה הכול.

המסעדה ממוקמת בלב ליבו של אזור התעשייה ברחוב השחם, רחוב שהפך בשנים האחרונות לעורק דופק של החיים הקולינריים בפתח תקווה. זהו רחוב שמתהדר בקולינריה מגוונת, ברים אורבניים ובתי קפה בוטיקיים, ומרגו תופסת בו מקום מכובד כיהלום מנצנץ בכתר. כשהגעתי למקום ביום חול בערב, נפעמתי לגלות מסעדה שוקקת חיים, מלאה באורחים שמבינים באוכל טוב ובאווירה איכותית. הכניסה מזמינה עם מרפסת רומנטית הפונה אל הרחוב התוסס, ובתוכה עיצוב יוקרתי שמזכיר את הבראסריות הקלאסיות של השדרות הפריזאיות. מול הכניסה ניצב בר ענק נוצץ מאלומיניום יצוק, ומסביבו נפרשים שולחנות מעוצבים עם נרות דולקים ופריטי עיצוב בטוב טעם. מרגש במיוחד לראות מקומות לוקליים עמוסים בימי חול, עדות לכך שהקהל הישראלי מבין לחיות, יוצא לבלות ומעריך קולינריה איכותית.

בראסרי מרגו, צילום: טל רביבו

>>>בן שפות לתרבויות…

המהפכה הכשרה של שי מרודוב

לפני שנה בדיוק, קיבל הבעלים שי מרודוב החלטה נועזת ומרתקת: להעביר את המסעדה לכשרות מהדרין. מרודוב, מסעדן ותיק ויליד פתח תקווה שפתח לא מעט מקומות מוצלחים בשנים האחרונות, ידוע כאחד האנשים שתרבות האירוח היא נר לרגליו. כמי שמכיר היטב את הקהל המקומי, החליט מרודוב ליצור בראסרי כשר שמביא את הרוח הפריזאית האמיתית עם התאמות עדינות לחך הישראלי, מקום שמזמין את כולם, מאניני יין ועד חובבי בשר מושחתים ליהנות מאוכל טעים ואיכותי ברמה בינלאומית. ההחלטה על כשרות לא פגעה כלל באיכות או בגיוון התפריט. להיפך, היא הביאה את מרגו למקום שבו זוגות דתיים יכולים להנות לצד חילוניים שרוצים פשוט ערב מושלם, והכול תחת קורת גג אחת של איכות מובטחת.

קוקטייל שושנה אוזו (59 ש”ח), צילום: נעמה משיח כהן

התפריט: מסע גסטרונומי דרך צרפת

תפריט המנות מחולק בצורה קלאסית למנות ראשונות, בורגרים, סלטים, פסטות ומנות עיקריות. מה שמייחד את המקום הוא השימוש בחומרי גלם ברמה גבוהה ביותר: הבשר מהדרין ברמת הכשרות הגבוהה ביותר, ירקות טריים מגוש קטיף, ודגים איכותיים שמגיעים טריים מידי יום. המסעדה מתגאה גם בקוקטיילים מיוחדים שהוכנו במיוחד להתאים לסיפור ולחך של כל אורח, יצירות אלכוהוליות שמשלימות בצורה מושלמת את המנות. המקום המשתרע על פני 300 מ”ר, מעוצב ברוח הבראסריות הקלאסיות: בר יצוק מאלומיניום כמקובל בבראסריות ברחבי העולם, שולחנות מעוגלים עליהם נרות דולקים, צבעים מאפיינים של צהוב מעושן, עץ שחור וחרסינות לבנות, תקרה גבוהה וגופי תאורה וינטג’ שמשלימים את האסתטיקה הפריזאית הקלאסית ומייצרים תחושה אינטימית וגם תוססת.

המסע הקולינרי: מהמנות הראשונות ועד הקינוח

פתיחה מושלמת עם מנות ראשונות

התחלנו עם פוקצ’ה על גחלים (38 ₪) – מנה שמגיעה לכל שולחן כפתיחה חמה ומזמינה. הפוקצ’ה הייתה רכה מבפנים ופריכה מבחוץ, עם ארומה של עשן עדין שמעלה מיד את הציפיות.

אחר כך עברנו ל”סיגר מעומק הים” (64 ₪) – מנת הדגל של המנות הראשונות ובצדק. זהו סיגר אלגנטי הממולא בדג לוקוס איכותי, מנה נפלאה  מבחינה ויזואלית ומכבדת מבחינה טכנית. הסיגר הגיע חם וטעים, כשהדג נמס בפה ומשלב נפלא עם העטיפה הפריכה.

צילום: נעמה משיח כהן

 

הקרפצ’יו בקר (69 ₪) היה מנה גדולה וטעימה שמדגימה את היכולת להביא בשר איכותי לרמות של עדינות צרפתית. הבשר היה חתוך דק לפרוסות זעירות שנמסות על הלשון, מתובל בצורה עדינה עם שמן זית איכותי ותבלינים שלא מסתירים את טעם הבשר הטבעי.

קרפצ’ו בקר, צילום: נעמה משיח כהן

 

הטרטר טונה אדומה (69 ₪) היה המנה שממנה אפשר באמת להבין את איכות המסעדה ואת הרמה הטכנית של המטבח. מנה שאסור לפספס, עשויה במינון המדויק של דג איכותי עם הרכבה מקצועית שמותירה את הטונה במרכז הבמה. הדג היה טרי לחלוטין, חתוך לקוביות אחידות ומתובל בצורה שמעצימה את הטעם הטבעי מבלי להסתיר אותו. לצד המנות שתינו פרימיטיבו סאלנטו טיאמו,מאיטליה (54/199 ₪) יין בעל ניחוח ארומטי המשביח את טעם האוכל ומחדד את החושים. זהו יין שנבחר במיוחד להתאים לדגים ולמנות הפתיחה, ואכן הוא השלים את החוויה הגסטרונומית בצורה מושלמת.

המנות העיקריות: מחווה לגיוון והמצוינות

לאחר סיום המנות הראשונות המופלאות, עברנו למנות העיקריות. הוספנו סלט עגבניות בטעם עדין שפינה מקום לכוכבי הערב. הבורגר מושחת 300 גרם עם איולי וביצת עין (99 ₪) היה פיסת בשר מושלמת. לא סתם בורגר, אלא יצירה קולינרית שמשלבת בשר איכותי עם רכיבים נוספים בצורה מאוזנת. הבשר היה עסיסי ומתובל בצורה מושלמת, האיולי הוסיף עשירות וטעם, והביצה הפכה את הכול לחוויה קרמית ומפנקת.

המבורגר מושחת, צילום: נעמה משיח כהן

 

פילה סלמון וירוקים (119 ₪) היה מנה שמדגימה את היכולת של המטבח להתמודד גם עם דגים. הסלמון היה טרי ומבושל לרמת עשייה מושלמת, פריך מבחוץ ורך מבפנים, והפירה המתלווה הוסיף צבע וטעם נוסף לצלחת. למי שלא אוכל בשר, מרגו מציעה פתרון מושלם ויפה: כרוב בלאדי טבעוני על טחינה (74 ₪). זוהי מנה שמוכיחה שגם האוכל הטבעוני יכול להיות מרהיב ומתוחכם, עם טעמים עמוקים ומורכבים שמספקים גם את החך הכי תובעני.

סלמון לצד פירה, צילום: נעמה משיח כהן

 

ולא היה אפשר לדלג על המנה המיוחדת במינה: פסטה ציידים אסאדו מפורק (89 ₪). זוהי מנה שמביאה את הרוח הצרפתית הקלאסית במלוא עוצמתה, פסטה איכותית עם בשר אסאדו מפורק לגורמים, ברוטב עשיר ומורכב שמתבשל שעות רבות. הטעם היה עמוק ועשיר, והפסטה נטויה אל דנטה בדיוק הנכון. עם המנות העיקריות שתינו יין מלבק מצ’ילה וקוקטיילים של הבית, משקאות שנבחרו במיוחד להשלים את החוויה הגסטרונומית.

 פסטה ציידים, צילום: טל רביבו

סיום מתוק מושלם

מנת הקינוח, קרם ברולה, הייתה הנקודה על חזור. קינוח עדין וקליל ברמות, עם השילוב המושלם של קרמיות עדינה וקראמל פריך שנשרף ממש לפני ההגשה. זהו קינוח שמסכם בצורה מושלמת את החוויה הקולינרית ומותיר טעם מתוק ונעים בפה.

קרם בורלה, צילום: נעמה משיח כהן

התפריט הלילי: חידוש שווה התייחסות

אחד הדברים הייחודיים במרגו הוא התפריט הלילי המיוחד. עבור אנשים שחשקה נפשם פתאום לצאת או מצאו את עצמם רעבים בשעות הלילה המאוחרות, המסעדה יצרה תפריט ייחודי שפועל משעה 23:00 עד 02:00, מראשון עד רביעי. התפריט הלילי קליל יותר ומתמחה בהמבורגרים, כנפיים ומבחר נוסף של מנות שמתאימות לארוחה לילית. זהו חידוש נחמד שמאפשר למקום לשמש גם כפתרון לחיי הלילה התוססים של פתח תקווה.

כרוב בלאדי טבעוני, צילום: נעמה משיח כהן

ההיסטוריה מאחורי הבראסרי

מסעדות הבראסרי החלו את דרכן אי שם במאה התשע-עשרה בחבל אלזס-לורן, באזור הגבול שבין גרמניה לצרפת. במקור שימשו כמבשלות בירה ומקומות לשתיית שכר, אך די מהר התפשטו גם לפריז והפכו למקומות חברתיים מרכזיים שאירחו את שיחת היום בין אנשי היישוב, פוליטיקאים ועיתונאים, תוך כדי אכילת מנות צרפתיות קלאסיות ושתיית אלכוהול. כיום, בראסרי מרגו בפתח תקווה מביא את המסורת הזאת לישראל, תוך שילוב של כשרות מהדרין וטעמים שמתאימים לחך הישראלי. זהו מקום שמזמין את כולם, דתיים וחילוניים, צעירים ומבוגרים להיות חלק מהמסורת הקולינרית הצרפתית העשירה.

השירות: הנשמה האמיתית של המקום

אבל מה שבאמת הופך את בראסרי מרגו למיוחד הוא השירות המעולה. הצוות כאן הוא לא סתם מלצרים,  אלה שגרירי טעם אמיתיים שמבינים היטב את תמהיל כל מנה ומנה. המלצרים אדיבים, מחייכים ונעימים מאוד, והם מביאים עמהם ידע מקצועי מרשים על כל פרט ופרט במנות. כשמלצרית מגיעה לשולחן, היא לא סתם לוקחת הזמנה הוא מספרת סיפור על המנה, מסבירה על המקור של הרכיבים, ממליצה על שילובי יין מתאימים, ואפילו מתאימה את ההמלצות לטעם האישי של כל סועד. זה השירות הצרפתי האמיתי לא רק אדיבות, אלא גם מקצועיות ברמה גבוהה שהופכת כל ביקור לחוויה אישית ומיוחדת. רמת הידע של הצוות מעוררת התפעלות: הם יודעים להסביר איך מכינים את הטרטר, מה הסוד של הקרם ברולה, זוהי תוספת חשובה ומכרעת למסעדה השירות האדיב והמקצועי שהופך ארוחה לחוויה בלתי נשכחת.

 כתובת:שחם 22 פתח תקווה

ימים ושעות פתיחה: ראשון שני שלישי רביעי

18:00-20:00

20:00-23:00

23:00-1:00

חמישי-18.00-02.00

מוצ”ש:  20:30-23:00

בראסרי מרגו הוא הוכחה לכך, שאפשר להביא את הקסם של פריז לישראל מבלי לוותר על הכשרות או על האיכות. שי מרודוב יצר במקום חוויה קולינרית מושלמת שמשלבת את המיטב של שני העולמות הטכניקות הצרפתיות הקלאסיות עם חומרי הגלם הישראליים הטובים ביותר, והכל מוגש עם שירות ברמה בינלאומית. המסעדה מציגה חיבור מושלם בין מטבח אירופאי מתוחכם, חלל מעוצב בטוב טעם, בר יינות שמתאים הן לארוחות אינטימיות והן לערבי לילה תוססים, ושירות אישי ומקצועי שהופך כל ביקור לחגיגה קולינרית אמיתית. זהו מקום שכדאי לבקר בו לא פעם אחת, מקום שמזכיר לנו למה אנחנו אוהבים לאכול טוב ולחיות יפה.

נהניתי מאוד מהחוויה במרגו, ובוודאי אגיע שוב, לא רק בגלל האוכל המעולה, אלא גם בגלל השירות החם והמקצועי שהופך כל ערב לבלתי נשכח. זהו מקום שמביא את הנשמה הפריזאית היישר אל פתח תקווה, וזוהי חוויה שכדאי לכל אחד מאיתנו לעבור.