המסעדה החדשה בראשון לציון היא הגדולה ביותר ברשת ומשתרעת על שטח של 800 מטרים רבועים, עם 276 מקומות ישיבה. המקום משלב מטבח איטלקי איכותי ובר קוקטיילים עשיר, עם תפריט שמדגיש את האיכות הקולינרית, העיצוב והחוויה הכוללת. לוצ’אנה מציעה ללקוחותיה מדי יום חידושים קולינריים לצד שמירה על הקלאסיקות האהובות של הרשת. המסעדה מקפידה על שימוש בחומרי גלם איכותיים בלבד, ללא פשרות, עם שירות אישי ומקצועי. עקרונות אלה מהווים את הדגל של לוצ’אנה מאז הקמתה ועד היום.

ביקור במסעדה
המסעדה ממוקמת באזור התעשייה. עולים במעלית מרחוב הלחי 2 ומגיעים למסעדה מיוחדת במינה. חייבת להסביר, זו לא מסעדה רגילה. המיקום בקומה עליונה, הרחק מהרחוב, יוצר חוויה שונה לגמרי. כבר בכניסה הרגשתי את ההבדל. הבחורה בקבלה קיבלה את פני, בדקה שאני רשומה והמתינה למלווה שלי על מנת שתיקח אותי לשולחן המיועד. ברגע שנכנסתי, נפעמתי מהיופי היוקרתי והמודרני של המסעדה. מזרקה גדולה בכניסה, שולחנות עגולים וספות מעוצבות בקפידה, כל השולחנות ערוכים עם צלחות וסכום ותאורה אינטימית שממתינה לאורחים. התחושה היא של יוקרה והבנה שכאורחת אני חשובה.

העיצוב קפדני אך לא מאופק או אורבני מדי. במסעדה יש חדר יין שקוף שנראה מושלם, ובתוכו מגוון עשיר של בקבוקי יין מישראל ומחוץ לארץ לבנים, רוזה ואדומים. אבל מה שבאמת גרם לי לפעימה בלב זה הבר. כן, המקום המושלם לשבת, בר יוקרתי בעיצוב אלגנטי שמזמין את האורח להירגע, להנות ולשכוח מהכול, לצד מוזיקה שיוצרת נדבך נוסף של אווירה מיוחדת. אציין שהמסעדה גדולה ובנויה ממספר חלקים, החלק הראשון ליד הכניסה והבר, ובצד שמאל עוד חלק נוסף.
החוויה הקולינרית
התיישבתי עם בן זוגי, וראשית הלכתי עם המלצרית לחדר היינות לבחור יין. פתחנו בשאבלי והיא דאגה להביא לשולחן מעמד יין עם קרח ולפתוח לנו אותו. ומשם התחלנו באוכל. הגיע שולחן פוקצ’ה עם מתבלים טחינה, עגבניות יבשות, שמן זית ובלסמי, חם ורך. כדורי ריזוטו ממולאים בפטריות עם רוטב פרמז’ן. סשימי אמצי ברוטב גספצ’ו, עגבניות שרי צהובות עם צנונית ובזיליקום מנה פיקנטית. סלט ירוק ענק – סלט פורמאג’ו דה קאפרא עם אנדיב סגול, מיקס חסות, פרי עונתי ווינגרט, פקורינו שמנחם את החיך. אוכל לומר שהמנות גדולות וכבר התחלנו להתמלא.

טעמנו בנוסף דג פרידה שלם בטאבון שהיה במלח. השף הגיע לחדר וטעמנו מהדג בתנור פריך ומעודן, שבוודאי העיד על טריותו. בהמשך הגיעה לשולחננו פיצה מלנזנה חובה במסעדה איטלקית. עם חצילים, בצל סגול, מוצרלה ומעט חריף.

הפיצה ענקית, טרייה ופריכה, עם טעם נפלא. הטורטליני שכבר לא יכולנו לסיים. המלצרית אספה והביאה מנה של טירמיסו לשולחן. מסתבר שלא רק האיטלקים יודעים להכין טירמיסו גם בישראל יודעים.

המלצה
לוצ’אנה בראשון לציון היא לא עוד מסעדה איטלקית, זו חוויה שמזכירה למה התאהבנו במטבח הזה מלכתחילה.

LUCIANAלח”י 2, ראשון לציון
ימי פעילות: ראשון – חמישי, מוצ”ש








הוספת תגובה