חלק מהתהליך הזה הוא הצגה חדשה שעולה כעת באזור, ונבנתה מתוך שיחות, כתבים וחומרי ארכיון על הקיבוצים השוכנים בעוטף – על חיי היומיום שלהם, על מה שהתרחש בתוכם לאורך השנים, ועל האופן שבו הם נראים כיום.
“אומרים ש…”: הפקה דוקומנטרית חדשה של תיאטרון עוטף הנגב. תיאטרון עוטף הנגב עולה עם הצגה תיעודית מקורית בשם “אומרים ש…”, פרי יצירתו ובימויו של אמיתי יעיש בן אוזיליו. ההצגה נבנתה על בסיס תחקיר ארכיוני מעמיק ושיחות אישיות, ומתמקדת ברוח הקיבוצית, במתח המתמיד בין הפרט לחברה, ובסיפורים שליוו את חיי הקהילה לאורך הדורות.

במרכז העלילה עמי, קיבוצניק מבוגר שפונה מביתו ומחכה לחזור אליו בנגב אחרי אירועי ה-7 באוקטובר. כשהוא מקבל מכתב אל דירתו הזמנית במעונות המפונים, הוא בוחר שלא לפתוח אותו. המכתב הסגור מעורר בו זיכרון של מכתב אחר, מלפני שנים רבות, זה שהודיע לו על מינויו ללוות קיבוצים מטעם התנועה הקיבוצית. אותו תפקיד הוביל אותו לנדוד בין הקיבוצים בדיוק בתקופה שבה החלו לצוץ קשיים של היחיד בתוך מערכת שמעריצה את הכלל.
דרך המסע הזה, יחד עם שני ילדיו, עולים סיפורים ישנים: מפעל שקרס לתוך חובות בשם הערבות ההדדית; מאבקים סוערים סביב המעבר מלינה משותפת ללינה משפחתית שערערו את התא המשפחתי הקיבוצי; פרשיות של מתנדבות, משיכה ואשמה; זיכרונות של השתקה, החרמה והרחקה; ורגעים שבהם קול בודד משתלט על המקהלה ומדביק את היתר לשתיקה. באמצעות עדויות אישיות ונגיעות הומור, ההצגה מציגה מחיר כבד – זה של הדברים שמעולם לא נאמרו בקול רם.
צוות היצירה:
יוצר ובמאי: אמיתי יעיש בן אוזיליו | דרמטורגיה: רננה רז | משחק: מיגל אורבך, סיגלית פוקס, דני שפירא, טולי פסי, דורון מגלי | עוזרת במאי: נטע עצמון | רובוטיקה: אורן עילם | תלבושות: דורון אשכנזי | וידאו: איריס מועלם | עיצוב חלל: איגי הגר פרי פלד | תאורה: זיו וולושין | מוזיקה: יותם אלון | הפקה: דנה רבינוביץ
מועדי הצגות:
בית הספר לתיאטרון חזותי, ירושלים (בצלאל 11): שלישי 4.8.26 ורביעי 5.8.26, בשעה 20:00
תיאטרון ענבל, מרכז סוזן דלל, תל אביב-יפו (יחיאלי 5): חמישי 6.8.26 בשעה 20:00 (הצגת בכורה), שישי 7.8.26 בשעה 14:00
מועדים קרובים להצגות נוספות של “תיאטרון עוטף הנגב”, שיוצגו בחודש הקרוב ועוסקות בקיבוצים ובעוטף:
ההצגה לילדים ולכל המשפחה “ארגז החלומות” מאת אמיתי יעיש בן אוזיליו, המציגה את הווי הקיבוץ מזווית משפחתית: תוצג בתיאטרון הבית ת”א-יפו (מתחם ניסן נתיב, רח’ נועם 5) – ביום ג’ 7.7.26 בשעה 17:00; ובביה”ס לתיאטרון חזותי ירושלים (רח’ בצלאל 11) – ביום ג’ 28.7.26 בשעה 17:00.
וההצגה הדוקומנטרית “מקום לגור בו” מאת אמיתי יעיש בן אוזיליו וצוות שחקנים-יוצרים, המציגה את הווי קהילת העוטף בעקבות ה-7.10: תוצג בתיאטרון הבית ת”א-יפו (מתחם ניסן נתיב, רח’ נועם 5) – ביום ה’ 9.7.26 בשעה 20:00, וביום ו’ 10.7.26 בשעה 12:00; ובביה”ס לתיאטרון חזותי ירושלים (רח’ בצלאל 11) – ביום ד’ 29.7.26 בשעה 20:00, וביום ה’ 30.7.26 בשעה 20:00.








הוספת תגובה