עמוד הבית » בלעדי ! ארוחה טבעונית – המדריך המלא
אוכל

בלעדי ! ארוחה טבעונית – המדריך המלא

קיש פטריות טבעוני צילום אביתר ניסן
קיש, לאבנה, פיצה ועוגת גבינה טבעונית – כך תחגגו ארוחה על טהרת הטבעונות

בשנים האחרונות התחזקה באופן משמעותי, בארץ ובעולם, התזונה הטבעונית. מקררי מוצרי הטבע ברשתות כבר יודעות להציע שפע של תחליפי חלב, תחליפי בשר, גבינות טבעוניות ומגוון מוצרים משלימים ללא רכיבים מהחי. אך מה עושים כשרוצים לציין אירוע, לחגוג חג, או סתם לאכול עם המשפחה והחברים ארוחה טבעונית? לשם כך התגייסו מספר שפים וקונדיטורים, בשיתוף חברת "משומשו", יצרנית הגבינות הטבעוניות, כדי להגיש ארוחה טעימה ומשמחת, שכולה טבעונית.

קיש פטריות טבעוני

מצרכים (לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ):

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפיות מלח

75 גרם שמן קוקוס בטמפרטורת החדר (או 100 גרם מרגרינה)

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן

למלית:

2 סלסלות פטריות שמפיניון

1 פחית קרם קוקוס

3 בצלים בינוניים

4 כפות קמח

2 כפות קורנפלור

150 גרם גבינת מלוחה "משומשו"

200 גרם גבינה צהובה "משומשו"

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את השמן והמים ומעבדים עד שמתקבל בצק. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה עד שעה.

להכנת המלית קוצצים את הבצלים ומטגנים במשך כמה דקות, עד שהבצל שקוף. שוטפים את הפטריות וחותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומוסיפים אותן למחבת. מטגנים את הבצל והפטריות כרבע שעה עד שהפטריות קיבלו מרקם בשרני ובמחבת אין כמעט נוזלים.

בקערה שמים את קרם הקוקוס ומוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה ידנית כדי שלא ייווצרו גושים. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים עד שהוא נמס ושופכים לתוך הקערה תוך כדי ערבוב. מוסיפים גבינה מלוחה משומשו, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את הפטריות והבצל ומערבבים.

מהדקים את הבצק לתבנית פאי בגובה של כחצי סנטימטר, מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים למשך כ-10 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, שופכים על הבצק את המלית, מגרדים מעל גבינה צהובה משומשו מעל ומחזירים לתנור לאפייה- 35 – 45 דקות.

גבינה מלוחה בסגנון לאבנה

מצרכים:

1 חבילת גבינה מלוחה 5% "משומשו" (250 גרם)

1/2 כוס מים

צרור עלי זעתר

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

מכניסים למערבל מזון את הגבינה המלוחה ומוסיפים חצי כוס מים. מערבבים כ- 1-2 דקות עד לקבלת מרקם קטיפתי אחיד וחלק.

מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל עלי זעתר טריים קצוצים  (אפשר להשתמש בתבלין זעתר מיובש). בוזקים מעל שמן זית ומגישים לצד פיתה ומנגבים.

מלוחה טבעונית בסגנון לאבנה
צילום אביתר ניסן

פיצה טבעונית

מצרכים:

300 גרם מגורדת לפיצה ואפיה "משומשו"

200 גרם תוספות כמו פטריות/זיתים/תירס

לבצק:

500 גרם קמח

2 כפיות שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

1 ו-1/3 כוסות של מים פושרים

לרוטב העגבניות:

3 עגבניות קלופות וקצוצות

5 שיני שום כתושות

1 צרור בזיליקום טרי

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה:

להכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, השמן והמלח ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את שליש כוס המים עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כחצי שעה.

לאחר התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

להכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש. מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב ומפזרים מגורדת לפיצה "משומשו "ואת התוספות שאוהבים. אופים את הפיצה

בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד להשחמה.

פיצה טבעונית משומשו
צילום אביתר ניסן

עוגת גבינה פירורים טבעונית

מצרכים:

לבצק:

100 גרם מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס

1 וחצי כוס קמח

1 כוס שקדים טחונים

2 כפות סוכר

2-3 כפות מים

למלית:

2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)

1 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (200 גרם)

1/2 כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס

2/3 כוס סוכר

1-2 כפית מיץ לימון טרי

1 כוס שקדים פרוסים

1/2 כוס אגוזי לוז

אופן ההכנה:

להכנת הבצק: מערבבים יחד את המרגרינה, הקמח, השקדים והסוכר עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד ומערבבים לקבלת כדור בצק. מקררים במקרר למשך חצי שעה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים עליה שכבת בצק בעובי 1 ס"מ. את שאר הבצק מניחים על תבנית בינונית בצורה חופשית בעובי 1 ס"מ. אופים בתנור למשך כרבע שעה, עד ששני הבצקים מזהיבים. מוציאים ומצננים. אופים בתנור את השקדים ואגוזי הלוז כ- 5 דקות עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומצננים.

להכנת המלית: קולפים את אגוזי הלוז. טוחנים במעבד מזון איכותי את האגוזים והשקדים הקלויים עד שהם הופכים לממרח אחיד. מוסיפים את ממרחי הגבינות הטבעוניות יחד עם כל החומרים הנוספים וטוחנים למלית אחידה. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.

יוצקים את המלית מעל תבנית הבצק באינגליש קייק. מפוררים בעזרת פומפייה את הבצק הנוסף האפוי מעל העוגה ומעבירים למקרר למקפיא למשך שעתיים. לפני ההגשה פורסים לפרוסות ומפשירים כחצי שעה.

עוגת גבינה פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים
צילום חנה יודייקין

עוגת גבינה שכבות טבעונית

מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

500 גרם ביסקוויטים בטעם קקאו

למלית חמאת בוטנים:

1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם)

1/2 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם)

4 כפות גדושות חמאת בוטנים

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס

1כפית מיץ לימון

למלית ממרח נוגט:

1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם)

1/2 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם)

4 כפות גדושות ממרח נוגט פרווה

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס

1 כפית מיץ לימון

למלית שוקולד לבן:

1 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם)

1/2 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם)

100  גרם שוקולד לבן

1 כף שמן

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס

1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

מכינים את מלית חמאת הבוטנים: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות, במידת הצורך מוסיפים מעט סוכר או מיץ לימון. מכינים את מלית הנוגט: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות.

מכינים את מלית השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן על סיר כפול על אדים. במעבד מזון מערבלים יחד את הגבינות, השמנת, הסוכר והלימון. מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה. מעבירים אותה למעבד המזון ומעבדים יחד את כל התערובת.

מרכיבים את העוגה: מניחים בשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה שכבה של ביסקוויטים. יוצקים את שכבת חמאת הבוטנים בשתי התבניות. מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים ועליהן יוצקים את שכבת גבינת הנוגט. מניחים שכבת ביסקוויטים נוספת ומורחים למעלה בצורה נאה את שכבת השוקולד הלבן. שומרים במקרר כשמונה שעות או שעתיים בהקפאה עד להגשה.

עוגת גבינה שכבות טבעונית בשלושה טעמים צילום חנה יודייקין