עמוד הבית » ארוחה טבעונית קיצית
אוכל

ארוחה טבעונית קיצית

ספרינג רולז ירקות וטופו צלוי במטבל חמאת בוטנים וצילי צילום סטודיו טקה
אם למעלה מ- 5% מאוכלוסיית המדינה שעברה לתפריט טבעוני, ישראל הולכת ותופסת מקום של כבוד כמעצמה טבעונית בינלאומית, כאשר אחד הדברים החיוביים במטבח הטבעוני (לצד יתרונות בריאותיים וסביבתיים) היא היצירתיות האינסופית שהוא מזמין. במיוחד לימי הקיץ החמים, ארוחה טבעונית קלילה .

ספרינג רולז ירקות וטופו צלוי במטבל חמאת בוטנים וצ'ילי

רכיבים:

10 עלי אורז

200 גרם טופו, חתוך לרצועות

1/4 כרוב אדום, חתוך לרצועות

1 גזר, חתוך לרצועות

½ פלפל אדום, חתוך לרצועות

1 כף רוטב סויה

קורט פלפל שחור

שמן זית לפי הטעם

מטבל:

2 כפות חמאת בוטנים

2 כפות מיץ לימון

2 כפות מים

אבקת צ'ילי לפי הטעם

קורט מלח

הכנה:

מתבלים את רצועות הטופו בסויה ופלפל, צולים אותן במחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה, ומצננים.

בינתיים מכינים את המטבל: מערבבים את כל חומרי המטבל מלבד הצ'ילי בקערה, ומוסיפים עוד קצת מים במידת הצורך ליצירת מרקם ברמת סמיכות רצויה.

משרים כל עלה אורז במים חמים כ 20 שניות. לאחר מיכן ממקמים את רצועת הטופו הצלויות, מעט כרוב, פלפלים וגזר במרכז עלה האורז. סוגרים את צידי עלה האורז ומלפפים אותו בדומה לצורת סיגר, דוחפים את המלית באצבעות במידת הצורך, וחותכים במרכז.

ספרינג-רולז-ירקות-
צילום טקה

מגישים את הספרינג רולז לצד הרוטב ומבזיקים צ'ילי לפי הטעם לסיומת פיקנטית

 קרפצ'יו סלק ואבוקדו

 מצרכים – קרפצ'יו

2 סלקים טריים בגודל בינוני

מלח ים

1 אבוקדו

40 גר' אגוזי לוז קלויים

25 גר' גבינת פרמז'ן (אופציה לגבינה טבעונית)

עלי בזיליקום

מצרכים – רוטב

50 מ"ל שמן זית כתית מעולה

20 מ"ל חומץ בלסמי

1 כפית חרדל גרגירים

מלח

פלפל שחור

עשבי תיבול

מצרכים – מיונז זיתים

100 מ"ל חלב סויה לא מתוק

200 מ"ל שמן חמניות

15 מ"ל חומץ תפוחים

50 גר' זיתים שחורים ללא הגלעין

הכנה

פזרו מלח ים על תבנית אפייה והניחו את הסלקים השלמים, פזרו שכבה נוספת של מלח ים ואפו את הסלקים בחום של 200ºC למשך כ-45 דקות. בדקו אם הסלקים אפויים באמצעות קיסם, לאחר מכן הניחו אותם בצד בכדי שיתקררו.

קלפו את הקליפה וחתכו את הסלקים לפרוסות דקות בעזרת קוצץ ירקות מנדולינה – מומלץ לעשות זאת עם כפפות. חזרו על הפעולה בכדי לחתוך גם את האבוקדו לפרוסות דקות. ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב, סדרו את עלי הסלק והאבוקדו על גבי צלחת גדולה ושטוחה, ומרחו עליהם את הרוטב בעזרת מברשת.  פזרו את אגוזי הלוז, גבינת הפרמז'ן ועלי הבזיליקום מעל הרוטב.

להכנת מיונז הזיתים: מזגו את חלב הסויה לבלנדר וערבבו במהירות בעוצמה בינונית, תוך כדי מזגו את שמן הזית, מעט בכל פעם.

כאשר התערובת מקבלת מרקם של תחליב, ערבבו במהירות הגבוהה ביותר. הוסיפו זיתים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו מלח לפי הטעם. פזרו בעזרת כפית נקודות של מיונז זיתים במנת הקרפצ'יו והגישו

רפצ'יו סלק ואבוקדו
צילום סטודיו טקה

מתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka