עמוד הבית » טעמי מנגל צמחוניים וטריים ליום העצמאות

טעמי מנגל צמחוניים וטריים ליום העצמאות

שיפודי ירקות וטופו באדיבות חלי ממן צילום: יחצ
לכבוד יום העצמאות ה-76 הכנו עבורכם מתכונים צמחוניים על האש ותוספות שיעשירו את שולחן החג. יום העצמאות שכולו חגיגה ולשבת לאכול בחיק המשפחה וחברים ולהנות מתפריט בריא.

שיפודי טופו (באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא).

מרכיבים:

  • 1 חבילה (250 גרם) טופו
  • שיפודי עץ מושרים במים
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 כוס רוטב סויה
  • 1 כפית סילאן או דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 פלפל אדום
  • 1 בצל גדול
  • 1 קישוא
  • 1 זוקיני
  • 1/2 חציל
  • 10 פטריות קטנות

אופן הכנה:

מחממים גריל, או תנור לחום מקסימלי בתכנית גריל.  חותכים את הטופו לקוביות של 2 ס"מ, חותכים את הירקות לקוביות בגודל דומה (חוצים את הפטריות).  מוסיפים גם אותם לקערת הרוטב ומערבבים בעדינות.  משפדים את הטופו ואת הירקות כך שכל שיפוד יכיל את כל המרכיבים.  צולים בתנור.

>>> בלעדי: ליאור כנפו בראיון אישי הקימה מרחב ייחודי בהשראת בנה על רצף אוטיסטי

המבורגר פטריות (המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא").

המצרכים:

חצי סלסלת פטריות שמפיניון טריות

1/2 חבילת טופו במרקם קשה בטעם טבעי

4 כפות קמח מלא / קמח תמי כתום (ללא גלוטן)

5 כפות מים

מלח, פלפל, כמון, כורכום ופפריקה מתוקה – רבע כפית מכל תבלין

כף שמן זית

אופן ההכנה:

  1. טוחנים בבלנדר את הפטריות והטופו עד ליצירת עיסה אחידה.
  2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים חוץ משמן הזית.
  3. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ואפילו טיפה דביקה.
  4. מעצבים מהעיסה קציצות עגולות ושטוחות בעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
  5. מזלפים את שמן הזית מעל ההמבורגרים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שמשחים.
המבורגר פטריות, צילום: יחצ

 

מומלץ להגיש לצד ההמבורגר סלט ירקות חי.

קציצות עדשים שחורות (המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא").

המצרכים:

250 גרם עדשים שחורות

3 גזרים

1 בצל יבש גדול

2 גבעולי סלרי + העלים

100 גרם קמח מלא (חיטה/כוסמין)

4 כפות שמן

50 גרם מים

כפית מלח הימאלייה שטוחה

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את העדשים והגזר עד להתרככות.
  2. מועכים בקערה את הגזר והעדשים קלות ומוסיפים לקערה את הקמח, המים, השמן והמלח.
  3. קוצצים את הבצל והסלרי לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערת העדשים.
  4. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל של כדור טניס.
  5. אופים בתבנית על נייר אפייה בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
תמונת קציצות עדשים צילום: יחצ

 

קלחי תירס בטעם צ'יפוטלה (המתכון באדיבות מותג Teka).

מרכיבים:

 עבור המיונז בטעם צ'יפוטלה:

200 גר' שמן חמניות

10 גר' חומץ יין לבן

1ביצה

1 צ'ילי צ'יפוטלה ברוטב צ'יפוטלה

עבור קלחי התירס:

4 קלחי תירס מבושלים

שמן קנולה

גבינת פטה טבעונית

כוסברה

ליים

הוראות הכנה:

הכנת המיונז: מקציפים בבלנדר ידני את הביצה, הצ'יפוטלה והחומץ בכוס עם מעט שמן עד שהתערובת מצטמצמת. לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את שמן החמניות תוך כדי ערבוב.

הכנת הקלחים: מושכים את הקלחים בשמן קנולה וצולים במצב גריל ב- 200 מעלות במשך 3-5 דקות. מוציאים מהתנור ומקשטים בגבינת פטה טבעונית וכוסברה. מלווים בפרוסות ליים ובמיונז צ'יפוטלה.

קלחי תירס בטעם צ'יפוטלה צילום: טקה סטודיו

 

בייבי תפוחי אדמה בעשבי תיבול (המתכון באדיבות מותג Teka).

חצי קילו בייבי תפוחי אדמה

1 צרור כוסברה

1/4 כוס שמן זית

ציר בקר/עוף

מיץ מ-2 לימונים

1 שן שום גדולה

צ'ילי לפי הטעם

הוראות הכנה:

שמים את תפוחי האדמה בסיר ומבשלים בציר. במעבד מזון, שמים את מיץ הלימונים, הכוסברה, השמן והשום ומעבדים עד לקבלת רוטב. יוצקים את הרוטב מעל תפוחי האדמה ומגישים.

בייבי תפוחי אדמה בעשבי תיבול, צילום: Teka Studio

 

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה