שיפודי טופו (באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא).
מרכיבים:
- 1 חבילה (250 גרם) טופו
- שיפודי עץ מושרים במים
- 2 כפיות שמן שומשום
- 1 כוס רוטב סויה
- 1 כפית סילאן או דבש
- 1 שן שום כתושה
- 1 פלפל אדום
- 1 בצל גדול
- 1 קישוא
- 1 זוקיני
- 1/2 חציל
- 10 פטריות קטנות
אופן הכנה:
מחממים גריל, או תנור לחום מקסימלי בתכנית גריל. חותכים את הטופו לקוביות של 2 ס"מ, חותכים את הירקות לקוביות בגודל דומה (חוצים את הפטריות). מוסיפים גם אותם לקערת הרוטב ומערבבים בעדינות. משפדים את הטופו ואת הירקות כך שכל שיפוד יכיל את כל המרכיבים. צולים בתנור.
>>> בלעדי: ליאור כנפו בראיון אישי הקימה מרחב ייחודי בהשראת בנה על רצף אוטיסטי
המבורגר פטריות (המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא").
המצרכים:
חצי סלסלת פטריות שמפיניון טריות
1/2 חבילת טופו במרקם קשה בטעם טבעי
4 כפות קמח מלא / קמח תמי כתום (ללא גלוטן)
5 כפות מים
מלח, פלפל, כמון, כורכום ופפריקה מתוקה – רבע כפית מכל תבלין
כף שמן זית
אופן ההכנה:
- טוחנים בבלנדר את הפטריות והטופו עד ליצירת עיסה אחידה.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים חוץ משמן הזית.
- מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ואפילו טיפה דביקה.
- מעצבים מהעיסה קציצות עגולות ושטוחות בעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
- מזלפים את שמן הזית מעל ההמבורגרים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שמשחים.
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2024/05/צילום-יחצ-המבורגר-פטריות-1-300x284.jpg)
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2024/05/צילום-יחצ-המבורגר-פטריות-1-300x284.jpg)
מומלץ להגיש לצד ההמבורגר סלט ירקות חי.
קציצות עדשים שחורות (המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא").
המצרכים:
250 גרם עדשים שחורות
3 גזרים
1 בצל יבש גדול
2 גבעולי סלרי + העלים
100 גרם קמח מלא (חיטה/כוסמין)
4 כפות שמן
50 גרם מים
כפית מלח הימאלייה שטוחה
אופן ההכנה:
- מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את העדשים והגזר עד להתרככות.
- מועכים בקערה את הגזר והעדשים קלות ומוסיפים לקערה את הקמח, המים, השמן והמלח.
- קוצצים את הבצל והסלרי לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערת העדשים.
- מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל של כדור טניס.
- אופים בתבנית על נייר אפייה בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2024/05/תמונת-קציצות-עדשים-צילום-יחצ-1-300x300.jpg)
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2024/05/תמונת-קציצות-עדשים-צילום-יחצ-1-300x300.jpg)
קלחי תירס בטעם צ'יפוטלה (המתכון באדיבות מותג Teka).
מרכיבים:
עבור המיונז בטעם צ'יפוטלה:
200 גר' שמן חמניות
10 גר' חומץ יין לבן
1ביצה
1 צ'ילי צ'יפוטלה ברוטב צ'יפוטלה
עבור קלחי התירס:
4 קלחי תירס מבושלים
שמן קנולה
גבינת פטה טבעונית
כוסברה
ליים
הוראות הכנה:
הכנת המיונז: מקציפים בבלנדר ידני את הביצה, הצ'יפוטלה והחומץ בכוס עם מעט שמן עד שהתערובת מצטמצמת. לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את שמן החמניות תוך כדי ערבוב.
הכנת הקלחים: מושכים את הקלחים בשמן קנולה וצולים במצב גריל ב- 200 מעלות במשך 3-5 דקות. מוציאים מהתנור ומקשטים בגבינת פטה טבעונית וכוסברה. מלווים בפרוסות ליים ובמיונז צ'יפוטלה.
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2024/05/teka_קלחי-תירס-בטעם-ציפוטלה_קרדיט-צילום-טקה-סטודיו-1-1-217x300.jpg)
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2024/05/teka_קלחי-תירס-בטעם-ציפוטלה_קרדיט-צילום-טקה-סטודיו-1-1-217x300.jpg)
בייבי תפוחי אדמה בעשבי תיבול (המתכון באדיבות מותג Teka).
חצי קילו בייבי תפוחי אדמה
1 צרור כוסברה
1/4 כוס שמן זית
ציר בקר/עוף
מיץ מ-2 לימונים
1 שן שום גדולה
צ'ילי לפי הטעם
הוראות הכנה:
שמים את תפוחי האדמה בסיר ומבשלים בציר. במעבד מזון, שמים את מיץ הלימונים, הכוסברה, השמן והשום ומעבדים עד לקבלת רוטב. יוצקים את הרוטב מעל תפוחי האדמה ומגישים.
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2024/05/בייבי-תפוחי-אדמה-בעשבי-תיבול_קרדיט-צילום-Teka-Studio-1-300x217.jpg)
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2024/05/בייבי-תפוחי-אדמה-בעשבי-תיבול_קרדיט-צילום-Teka-Studio-1-300x217.jpg)
הוספת תגובה