עמוד הבית » מנה מושלמת לשולחן החג : בשר עגל ממולא בפירות יבשים על מצע אורז.

מנה מושלמת לשולחן החג : בשר עגל ממולא בפירות יבשים על מצע אורז.

בשר-עגל-ממולא-טנזיה-על-מצע-אורז באדיבות האיחוד האירופי TASTE THE BEST

מצרכים:

1 קילו סינטה עגל אירופי טרי.

1 קילו אורז.

מצרכים למלית:

50 גרם צימוקים כהים, בהירים.

50 גרם חמוציות.

50 גרם שזיפים יבשים.

50 גרם תאנים מיובשות.

50 גרם משמשים מיובשים.

1 בקבוק יין.

100 גרם סוכר.

1/2 ליטר מים.

אופן הכנת המלית:

מניחים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד קבלת סמיכות רצויה – במשך כ-40 דקות ומניחים למלית להתקרר.

אופן הכנת הבשר:

פורסים את הסינטה לרוחב (שטוח) מניחים על ניילון נצמד ומכסים עם ניילון נוסף, דופקים בעזרת פטיש שניצל עד להשטחה.

מרימים את השקית ממלאים את הבשר וסוגרים כמו רולדה.

מניילנים את הרולדה בערת ניילון נצמד ועוטפים כמו סוכריה ללא אויר בתוכה, מכסים בנייר כסף.

לוקחים תבנית תנור, ממלאים 4 כוסות מים, מכניסים את הרולדה ואופים בחום 160 מעלות כשעה.

יש להפוך את הבשר מידי פעם על מנת למנוע התייבשות שלו.

אופן הכנת האורז:

שוטפים אורז ומסננים, מטגנים עד שמשתנה הצבע ומוסיפים מלח לפי הטעם.

שף יוסי חנוכה, קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST