עמוד הבית » מתכון לארוחה מפסקת: סלט פטה ארטישוק
אוכל

מתכון לארוחה מפסקת: סלט פטה ארטישוק

סלט פטה ארטישוק. צילום גליה אבירם.
הפתרון המושלם לארוחה מפסקת, מנה שהיא מרעננת, משביעה ושיש בה הכל: סלט פטה ארטישוק, שיכול להיות מוגש בארוחה משפחתית, באירוח או כל אירוע ומתאים מאוד לצמחונים שבינינו שצמים.

שף אילן פנחס, השף הראשי של רשת מסעדות ההמבורגר BBB, מעניק מתכון לסלט פטה ארטישוק, גם טעים וגם מקשט כל שולחן.

סלט פטה ארטישוק ל-3 סועדים

מרכיבים:

  • חצי ראש חסה אייסברג/ שני חופנים/500 גרם גדולים קרועה ביד.
  • 250 גרם מיקס בייבי.
  • חצי פלפל אדום קלוי ללא קליפה חתוך לרצועות.
  • חצי פלפל צהוב קלוי ללא קליפה חתוך לרצועות.
  • רבע בצל סגול חתוך לרצועות.
  • 5 עגבניות שרי חצויות (עדיף צבעוניות).
  • 150 גרם גבינת פטה בקר.
  • 20 גרם/כף צנוברים קלויים.
  • 10 זיתי קלמטה ללא חרצנים
  • מעט פטרוזיליה קצוצה.
  • רוטב שמן זית כתית ומיץ לימון על פי הטעם.
  • 3 יחידות ארטישוק "אל רומנה" חתוך לרבעים.

רוטב שמן זית מיץ לימון

מרכיבים ל 3-4 סלטים:

  • 1/3 כוס מיץ לימון טבעי
  • 2/3 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1/3 שן שום טרייה
  • 4 עלי נענע
  • חצי כפית מלח

 אופן הכנת הרוטב לסלט :

מערבבים את כל המרכיבים במיקסר או במעבד מזון ומוסיפים לפי הטעם (יש לערבב היטב לפני התיבול)

אופן הכנת הסלט: מכניסים לקערת ערבוב את כל הירקות, הזיתים והחסות. מטבלים ברוטב שמן זית כתית ומיץ לימון לפי הטעם, מערבבים בעדינות על מנת לא לפצוע את החסות או את הירקות.

בצלחת הגשה עמוקה מסדרים את החסות עם הירקות ומגרדים בעזרת פומפייה את גבינת הפטה ומעליה מניחים את הארטישוק החצוי. מקשטים את הסלט בצנוברים קלויים ומעט פטרוזיליה קצוצה.