בתוך נוף תעשייתי שנראה בתחילה קודר ואפור, מסתתרת פנינה שמשנה את כל המשוואה. רמבלה, מסעדת הפיוזן החדשה, היא יותר מאשר עוד מקום לאכול היא סיפור של חלום, יזמות ויצירתיות גסטרונומית.
המייסדים: חלום שהפך למציאות
שלושה שותפים – רוני קופון, גיל רבי ודן ברכה – כולם מרקע של ברים ומועדונים, החליטו לעשות מהפכה קולינרית. "עברנו מעולם הבילויים לעולם האוכל", מסביר גיל רבי, "וידענו שאנחנו רוצים ליצור משהו שונה, מיוחד". הרעיון מאחורי השם "רמבלה", שם איטלקי שמסמל תנועה וזרימה, נולד מהרצון ליצור מרחב דינמי ופתוח, בדיוק כמו האוכל שהם מגישים.
המסעדה היא יצירת אמנות אורבנית המשלב אסתטיקה תעשייתית עירונית עם תאורה רכה יוצרת אווירה אינטימית, עיצוב מינימליסטי משולב עם רהיטים בסגנון מודרני. כל פינה מספרת סיפור של מחשבה ויצירתיות המזמינה את האורחים להתרכז בחוויה הקולינרית. הפילוסופיה הקולינרית של המסעדה נשענת על עקרון השיתוף והחוויה המשותפת. המנות הראשונות מוגשות כך שכל הסועדים יכולים לחלוק ולטעום יחד, יוצרות דיאלוג גסטרונומי המאתגר את תפיסת האכילה המסורתית.

המסעדה, על אף היותה כשרה, שוברת מוסכמות מסורתיות. תפריט מגוון הכולל מנות בשריות, דגים, טבעוניות וללא גלוטן מבטיח חוויה קולינרית נגישה לכל דורש, ללא הבדל רקע או העדפות תזונתיות. סיפורה של רמבלה נרקם בצל אירועי המלחמה. שנפתחה שבועיים לפני המערכה, הפכה במהרה למרחב של נחמה, תקווה ואיחוי. יותר מאשר מסעדה, היא הפכה למוקד קהילתי המציע יותר מאשר אוכל היא הציעה תחושת שייכות, חיבור ותקווה ויותר מכל חיבוק חם. הקהל המכוון – מגיל 30 ומעלה – מחפש חוויה קולינרית אותנטית ומשמעותית העונה על צורך זה בדיוק, תוך יצירת מרחב שהוא הרבה מעבר לסתם מקום אכילה.
קסם הקוקטיילים: אמנות נוזלית
תפריט הקוקטיילים, שנוצר על ידי מיקסולוג מקצועי גבי גרשאטור , הוא יותר מאשר סתם משקאות. כל קוקטייל הוא סיפור נוזלי, עם שילובים מפתיעים של טעמים וחומרי גלם מקומיים. "הקוקטיילים צריכים לספר סיפור", מסביר גבי, "בדיוק כמו צלחת אוכל".קוקטיילים שטעמנו Penelope ו-Por la Vida מציגים יצירתיות וירטואוזית המשלבת מסורת עם חדשנות.

מסע טעמים: המנות הראשונות
המנות הראשונות מגלמות חוויה קולינרית רב-חושית, המשלבת טכניקות בישול מתקדמות עם חומרי גלם מקומיים. הגיע לשולחן פוקצ'ה אליטליו (34 ש"ח) המציגה פרשנות מרעננת למאפה האיטלקי הקלאסי. האפייה בתנור אבן יוצרת קרום פריך וטעמים עמוקים, המשודרגים על ידי קרם חצילים עשיר וסלסת עגבניות מרעננת. בטעימה הראשונית בלט מיקס השמפיניונים המהווה הוכחה לאומנות העיבוד הקולינרי. מיקס שמפיניונס-(54 ש"ח) מובאים בליווי קרם כרובית עדין, שמן כמהין מהביל וקראמבל זיתים שחורים המעניק מורכבות טעמית יוצאת דופן.

שרי שרינג (58 ש"ח) – מנה צבעונית המשחקת על גבולות הטעם והטמפרטורה. עגבניות שרי צבעוניות בשילוב גספאצ'ו מלפפון יוצרים דיאלוג מרענן של חומציות וטריות. מנת פתיחה מפתיעה ביותר סביצ'ה אל דוראדו– מציגה פרשנות יצירתית לדג ים. הכבישה העדינה, שילוב המרכיבים כמו נבטי אפונה, סויה וג'ינג'ר קרמל, והפאף אורז היפה יוצרים יוצרים חוויה גסטרונומית מורכבת. קרפצ'יו הבקר, מנת הדגל, מדגים את האומנות של השף. החתך העדין של הבשר, דיז'ון דבש, קרם בלסמי וקרוסטיני סלק יוצרים סימפוניה של טעמים.
מנת הפתיחה המפתיעה ביותר הייתה סביצ'ה אל דוראדו דג ים כבוש, מלפפון, עשבי תבלין, ליים, חסה אייסברג, קרמבל במבה,_פלפל צ'ילי, איולי טוגרשי, פאף אורז, נבטי אפונה, סויה וג'ינג'ר קרמל (65 ₪). כאן ניכרת היכולת היצירתית של המטבח שילוב מרעיש של טעמים מערביים, טקסטורה שונה וטכניקת בישול מתקדמת. טונה צרובה (69 ש"ח)בעיטוף ראס אל חנות ההגשה עצמה גדולה, צבעונית ומזמינה מעודדת שיתוף ותקשורת בין הסועדים. זוהי אינה רק ארוחה, אלא חוויה חברתית המאתגרת את תפיסות האכילה המסורתיות לצד אפשרות לכל סועד לטעום מהמנות השונות, הופכת את הארוחה לחוויה חברתית ויצירתית המאתגרת את תפיסות האכילה המסורתיות.

מנה עיקרית
המנה מציגה סינטה צרובה טאטקי סינטה סינטה צרובה 200 גר'(95 ש"ח) בטכניקה מושלמת, המשלבת מיומנות בישול גבוהה עם פרשנות יצירתית של טעמים. צריבת הבשר מדויקת יצרה קרום חיצוני פריך תוך שמירה על לב רך וורוד. הפיטריות שימג'י ושמפיניון מוסיפות עומק ארומטי, בעוד קרם הקוקוס מביא נגיעה מזרחית עדינה. קרמבל הזיתים השחורים וסויה הג'ינג'ר הקרמל יוצרים שכבות טעם מורכבות, המעצימות את הסינטה ללא הסתרת איכות חומרי הגלם המעולים. מנה המשלבת טכניקה, יצירתיות וטעם בצורה מושלמת.

לקינוח קראק פאי קלאסי ( 52 ש"ח): חגיגת טעמים מפנקת מציג סימביוזה מושלמת בין טופי, קרמל וגרנולה. הטקסטורה מאוזנת בצורה מושלמת על רוטב פיסטוק עשיר וקרם וניל עדין. יש לציין שהמלצרית בחרה עבורנו את הקינוח מעידה על מקצועיות צוות המסעדה לצד חשיבות החוויה הקולינרית המלאה.

לסיכום, רמבלה מציגה יותר מסתם מסעדה היא חוויה קולינרית שלמה. בלב אזור התעשייתי של חולון, המקום מייצר מרחב של חיבור, יצירתיות וטעמים מרגשים. הפילוסופיה של אכילה משותפת, תפריט מגוון וכשר, וקוקטיילים יצירתיים הופכים את המקום למוקד משיכה גסטרונומי. המטבח מציג פרשנות עכשווית וחדשנית לחומרי גלם מקומיים, תוך שמירה על איכות והפתעה בכל מנה.
מסעדת רמבלה – הרוקמים 2 (בניין קמפוס אמות), חולון.
שעות פעילות:
א' – ד': מהשעה 11:00 עד 23:30 ה': 11:00 – 00:30 / מוצ"ש: 19:00 – 00:30
כשרות: רבנות חולון. חניה חינם מקורה בצמוד
לפרטים והזמנות: 055-9989958
הוספת תגובה