עמוד הבית » מתכון לרגל יום החומוס הבינלאומי

מתכון לרגל יום החומוס הבינלאומי

גוואקחומוס צילום הדס ניצן
לרגל יום החומוס הבינלאומי, אשר חל ב-13 במאי, מתכון למנה מיוחדת וטעימה: חומוס עם אבוקדו - "גוואקחומוס"

מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):

1 אבוקדו בשל מסוג "אבוקדו גרנות"

350 גרם חומוס מבושל

2 כפיות מיץ לימון

1/4 כפית פלפל חריף

1/4 כוס כוסברה

2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. משרים ללילה את החומוס בקערית מים בטמפרטורת החדר. מבשלים במים רותחים עד לריכוכו המוחלט.
  2. טוחנים בבלנדר את גרגירי החומוס עם  2 כפיות מיץ לימון. מוסיפים אבוקדו בשל, רבע כפית פלפל חריף, רבע כוס כוסברה ושתי כפיות שמן זית.
  3. מוזגים לקערה בתנועת ניגוב ומקשטים עם שמן זית וכמה גרגרי חומוס/

המתכון באדיבות: חקלאי גרנות