עמוד הבית » מתכונים לחגי תשרי לשולחן החג

מתכונים לחגי תשרי לשולחן החג

פילה סלמון בשמן זית ורוטב שום ודבש צילום pexels
נפטון מציעה מתכונים נהדרים וקלים להכנה, המתאימים לחגים ולכל השנה

פילה סלמון עסיסי בשמן זית ורוטב שום ודבש

מצרכים:

1.5 ק"ג נתחי פילה סלמון

2 כפות שמן זית כתית

1 כפית שמן זית

1/2 – 1 בקבוק רוטב שום ודבש של נפטון

1 כף רוטב סויה של נפטון

1 כף חמאה (לארוחה בשרית, להחליף במחמאה) רכה

אופן ההכנה:

  • לערבב את כל החומרים (למעט כפית שמן הזית) ולעסות את נתחי הפילה, להניח בקערה ולכסות בניילון נצמד. לשים במקרר ל-20 דקות
  • לחמם מחבת נון סטיק כבדה. רק כשהיא חמה – לשים בה כפית שמן זית ולהניח בה את נתחי הפילה – צד העור כלפי מטה (גם אם העור הוסר)
  • לטגן 5 דקות מצד אחד, ורק אז להפוך לצד השני. לטגן עוד 3 דקות בדיוק

** להניח את הנתחים במחבת המכילה אותם בנוחיות. אם אין מקום לכולם בו זמנית, לטגן ב 2-3 סבבים

** אפשר להגיש את הדג בטמפרטורת החדר

** אם מכינים מראש והכוונה היא לחמם מאוחר יותר את הדג בתנור: לטגן רק 4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מהצד השני, כדי שהדג לא יתייבש

** הצעה: להגיש עם שעועית ירוקה עדינה וחלוטה, ולתבל במעט פלפל שחור גרוס של נפטון

כרוב ניצנים בתיבול תערובת פילדפיה

מצרכים:

1 אריזה של כרוב ניצנים קפוא

1/4 כוס שמן זית כתית

1 כפית תבלין פילדלפיה של נפטון

1 כפית מלח בישול

מעט מלח אטלנטי

 אופן ההכנה:

  • מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כפית מלח בישול. מניחים מעל הסיר שושנת אידוי ושמים בה את כרוב הניצנים הקפוא. מאדים כ-10 דקות. מסירים ומצננים
  • חוצים כל כרוב לשניים
  • מחממים מחבת כבדה וטובה (רצוי נון סטיק). כשהיא חמה, מוסיפים את השמן, מחכים כמה שניות ומוסיפים את הכרוב. מפזרים מעל את תערובת הפילדלפיה ומטגנים-מערבבים כ-3 דקות.
  • שמים בכלי הגשה מתאים ומפזרים מעל מעט מלח אטלנטי
כרוב ניצנים בתיבול פילדלפיה
צילום pexels

** אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר

** בארוחה חלבית אפשר להוסיף כף חמאה בסוף הטיגון, ולהגיש עם גבינת פרמז'ן מגוררת

ניוקי בתיבול תערובת פלפל לימון

מצרכים:

2 אריזות של ניוקי (קפוא, טרי או באריזת ואקום), מוכן עפ"י ההוראות

1 בצל פרוס ו/או 8 יחידות בצל ירוק (חלק לבן בלבד) – חתוך לחצי ופרוס לאורך

4 -5 כפות שמן זית כתית

1 כף שטוחה תבלין פלפל לימון של נפטון

1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים במחבת

כמה עלי בזיליקום, חתוכים לאורך

 אופן ההכנה:

  • לטגן את הבצל לשקיפות בלבד
  • כשהניוקיס עדיין חמים, לערבב עם הבצל והשמן בו טוגן. להוסיף את תערובת הפלפל-לימון ולערבב בעדינות
  • לשים בקערת הגשה מתאימה, ולפזר מעל אגוזי מלך ובזיליקום
  • ניוקי בתיבול פלפל לימון
    צילום pexels

** בארוחה חלבית אפשר להוסיף כף חמאה בסוף הטיגון, ולהגיש גם עם גבינת פרמז'ן מגוררת