עמוד הבית » סלט קפרזה טבעוני – המהפכה הקולינרית של הקיץ

סלט קפרזה טבעוני – המהפכה הקולינרית של הקיץ

סלט קפרזה, צילום: עופר חג׳איוב
כשמדברים על סלט קפרזה, רוב האנשים חושבים מיד על השילוב הקלאסי של מוצרלה, עגבניות ובזיליקום. אבל מה אם נגיד לכם שיש דרך ליצור את אותה החוויה הטעמית, רק עם יתרונות בריאותיים מכפילים? הגרסה הטבעונית הזו לא רק מחקה את המקור - היא מעלה אותו שלב.

המסע הזה החל כשחיפשנו דרך ליהנות מהטעמים שאנחנו אוהבים, מבלי לוותר על הערכים התזונתיים שחשובים לנו. התוצאה? סלט שמשלב את הקלילות של הקיץ עם עוצמה תזונתית מרשימה.

הסוד הטעים – מה הופך את הגרסה הזו למיוחדת?

לב הסלט הזה טמון בכדורי “הגבינה” הייחודיים. במקום להסתמך על מוצרי חלב, יצרנו שילוב של טופו משיי וקשיו נמחץ. המרקם הקרמי שנוצר מדהים את החך, בעוד הטעם העדין מתחבר בצורה מושלמת לעגבניות המתוקות ולבזיליקום הארומטי.השילוב הזה לא מקרי, הקשיו מביא עמו שומנים בריאים וטעם עשיר שמעגל את המנה, בעוד הטופו תורם חלבון איכותי ומרקם חלק. יחד הם יוצרים חוויה שמזכירה גבינה איטלקית משובחת, אבל עם פרופיל תזונתי מתקדם הרבה יותר.

סלט קפרזה, צילום: עופר חג׳איוב

 

מה המנה הזו נותנת לגוף שלכם?

כל כף של המנה הזו היא טעינה של רכיבים תזונתיים חיוניים. החלבון המלא מהצומח מספק את כל חומצות האמינו הדרושות לבניית השריר והתחדשות הרקמות. הסידן הטבעי חיוני לעצמות חזקות, הברזל תומך בתפקוד מערכת החיסון, והמגנזיום מסייע לרגיעת המערכת העצבית. מעבר לזה, הסיבים הגבוהים במנה מבטיחים תחושת שובע מתמשכת וסיוע לעיכול התקין. זה לא רק סלט – זה ארוחה מספקת שמחזיקה אתכם זקופים לאורך שעות.

החומרים (לכדורי ה”גבינה”)

  • 1 כוס וחצי קשיו טבעי (מושרה מראש במים כשעתיים לפחות)
  • 300 גרם טופו משי
  • מיץ סחוט מ-2 לימונים טריים
  • 2 כפיות חומץ תפוחים
  • 1 כף מלח
  • ¾ כוס מים
  • 4 וחצי כפות קמח טפיוקה
  • 1 וחצי כף אבקת אגר-אגר + ¼ כוס מים נוספים

אופן ההכנה:

  1. הכנת המלית: טחנו את כל המרכיבים (מלבד האגר-אגר והרבע כוס מים הנוספת) במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  2. המסה: בסיר בינוני, המיסו את האגר-אגר עם הרבע כוס מים (זה קורה במהירות – שימו לב!). הוסיפו את המלית וערבבו היטב על להבה בינונית עד שהתערובת הופכת צמיגית.
  3. עיצוב כדורים: לאחר שהתערובת התקררה מעט, הכינו קערה עם מים וקרח. בעזרת שתי כפיות, או שקית זילוף שגוזרים את קצהּ, צרו כדורים וטבלו במי הקרח לייצוב.
  4. הרכבת הסלט: סדרו על צלחת עגבניות שרי צבעוניות, עלי בזיליקום טריים וכדורי ה”גבינה”. תבלו בשמן זית איכותי, חומץ בלסמי מצומצם, מלח גס ופלפל גרוס.

הטיפים המקצועיים שלנו

כדי להעלות את הסלט לרמה הבאה, מומלץ לקלות קלות פקאנים או גרעיני דלעת ולפזר מעל. הקראנץ’ הנוסף יוצר ניגוד מרקמים מעניין שמעורר את החושים. עלי רוקט טריים יכולים להוסיף נגיעה של חריפות עדינה שמאזנת את המתיקות הטבעית של העגבניות.הטריק הגדול הוא בזמן ההגשה – תנו לסלט לעמוד כ-10 דקות לאחר הכנה כדי שהטעמים יתחברו, אבל לא יותר מדי שלא יאבד מהקרירות המרעננת שלו.

מתכון פשוט, תוצאות מדהימות

הקסם של הסלט הזה הוא בפשטות שלו. בכמה מרכיבים איכותיים ותנועות יד מהירות, אתם מקבלים מנה שנראית כמו שהגיעה ממסעדה איטלקית יוקרתית, אבל עם תודעה של המאה ה-21.זה לא רק אוכל,זה הצהרה על כך שאפשר לשלב בין הנאה קולינרית אמיתית לבין אחריות כלפי הגוף והסביבה. המנה הזו מוכיחה שלא צריך לוותר על טעם כדי לאכול בריא, ולא צריך לוותר על בריאות כדי ליהנות מאוכל מדהים.

על הכותבת

יעל קרייזברג היא מומחית לתזונה טבעית ואורח חיים בריא, שמחברת בין עולם הטעמים לעולם הבריאות. כהרבליסטית קלינית ונטורופתית מוסמכת, יעל מובילה מהפכה שקטה בתחום הבישול הבריא בישראל. במקום לראות באוכל בריא כמשהו משעמם או מגביל, היא מוכיחה שהוא יכול להיות חגיגה של צבעים, טעמים וחוויות קולינריות. יעל מלווה אנשים בתהליכי ריפוי תזונתיים מותאמים אישית, בעוד בסדנאות הבישול שלה היא מעבירה את הידע הפרקטי הזה הלאה. אוכל בריא יכול להיות גם מרהיב ומפתיע.

יעל קרייזברג הרבליסטית קלינית, צילום: עופר חג׳איוב

 

בסופו של דבר, זה בדיוק מה שהקיץ אמור להיות – קל, צבעוני, מרענן ומלא בחיים.

יעל זמינה לייעוץ אישי, סדנאות והרצאות:
מייל: yaelkraizberg@
טלפון: 050-6996032