הישג בינלאומי לשנקר: המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר נכללה ברשימת בתי הספר המובילים בעולם ללימודי עיצוב אופנה לשנת 2027, שפרסם מגזין האופנה הבינלאומי Vanilla. שנקר הוא המוסד הישראלי היחיד שנכלל ברשימה, לצד כמה מבתי הספר היוקרתיים והמשפיעים ביותר בתעשיית האופנה העולמית.

הרשימה כוללת מוסדות מובילים מרחבי העולם, בהם Central Saint Martins ו-London College of Fashion בלונדון, Parsons School of Design ו-Fashion Institute of Technology בניו יורק, Institut Français de la Mode בפריז ו-Bunka Fashion College בטוקיו. הבחירה בשנקר כאחד מבתי הספר המובילים בעולם לעיצוב אופנה מחזקת את מעמדה הבינלאומי של המחלקה ומשקפת את ההכרה באיכותו ובחדשנותו של העיצוב הישראלי.
ההכרה הבינלאומית מגיעה לאחר שלוש שנים של הישגים משמעותיים לסטודנטים ולבוגרי המחלקה בתחרויות עיצוב אופנה ברחבי העולם. במהלך תקופה זו רשמו נציגי שנקר זכיות בפרסים והעפילו לשלבי הגמר בתחרויות בינלאומיות באיטליה, אנגליה, צרפת, ספרד, הונג קונג, טייוואן ותאילנד. רצף ההישגים מחזק את מעמדה של המחלקה ואת נוכחותם של מעצבים ישראלים בזירת האופנה הבינלאומית.
המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר נחשבת לאחד ממסלולי ההכשרה הבולטים בישראל בתחום האופנה, ומכשירה לאורך השנים דורות של מעצבים הפועלים בתעשייה המקומית והבינלאומית. תוכנית הלימודים משלבת בין יצירתיות, חדשנות, מחקר, טכנולוגיות מתקדמות ופיתוח שפה עיצובית אישית, תוך עידוד חשיבה ביקורתית והתייחסות לתהליכים חברתיים, תרבותיים וסביבתיים.
ההכרה הבינלאומית בשנקר מגיעה ימים ספורים לפני פתיחתו של שבוע האופנה הישראלי, שיתקיים בשבוע הבא ויעמיד במרכז הבמה את היצירה והעיצוב המקומיים. העיתוי מעניק משמעות נוספת להישג ומצטרף לרצף ההצלחות הבינלאומיות של המחלקה לקראת פתיחת שנת הלימודים והצגת עבודותיהם של דור המעצבים הבא.
אילן בז’ה, ראש המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר: “הבחירה בשנקר כאחד מבתי הספר המובילים בעולם לעיצוב אופנה היא מקור לגאווה גדולה והכרה משמעותית בעשייה של המחלקה ושל העיצוב הישראלי כולו. בשנים האחרונות אנחנו נמצאים בתקופת שיא של הישגים בינלאומיים, עם סטודנטים ובוגרים שמעפילים לגמרים וזוכים בפרסים בתחרויות מובילות באירופה ובאסיה. ההכרה הנוכחית מצטרפת לרצף ההצלחות הזה וממחישה את רמת הכישרון, היצירתיות והמקצועיות של הדור הצעיר שאנחנו מכשירים. לפתוח כך את השנה, רגע לפני שבוע האופנה, זו גאווה גדולה עבור כולנו ומוטיבציה להמשיך ולהוביל את העיצוב הישראלי קדימה”.








הוספת תגובה