גראטן תפוחי אדמה, בטטה וטונה (ל-4 מנות)
כותבת המתכון: פרידה רז
מצרכים:
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן
4 תפוחי אדמה
3 בטטות
500 מ”ל שמנת מתוקה (או שמנת לבישול)
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט טחון
1 כפית שום גבישי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 200 מעלות.
- פורסים דק במנדולינה או במעבד מזון את תפוחי האדמה והבטטות.
- מסדרים בתבנית את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות וביניהם מסדרים את הטונה.
- מתבלים את השמנת במלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום גבישי ויוצקים מעל.
- מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה.
- מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות דקות אחדות עד שהמנה תשחים מעט.

צילום ניר עצמון
המתכון שלו:
שבלולי קרפ במילוי גבינת שמנת, טונה מעושנת ועירית (ל-40-35 שבלולים).
מצרכים לקרפים:
4 ביצים
¼ כוס מים
1 כוס קמח
1 כוס חלב
½ כפית מלח
1 כף חמאה מומסת + מעט חמאה לשימון המחבת
למלית:
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה
250 גר‘ גבינת שמנת
עירית קצוצה לפי הטעם
אופן ההכנה קרפים:
- טורפים את כל החומרים בקערה עד שנוצרת בלילה חלקה ללא גושים
ומכניסים למקרר לשעה.
- משמנים מחבת טפלון בחמאה.
- יוצקים חצי מצקת מהבלילה ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה בשכבה אחידה ודקה.
- מטגנים עד הופעת בועות והופכים לצד השני ל-10 שניות
מלית: מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המלית
הרכבת המנה: מורחים כל עלה קרפ בשכבה אחידה מהמלית ומגלגלים.
פורסים את גלילי הקרפים לרוחבם לשבלולים (כמו סושי) ומסדרים בצלחת הגשה.
מומלץ להוסיף יין ונרות לחימום האווירה, והנה לכם הבילוי המושלם ליום האהבה.
הוספת תגובה