עמוד הבית » דלי וינו: סיפורו של עסק יין שנולד מתוך משבר הקורונה לסיפור הצלחה

דלי וינו: סיפורו של עסק יין שנולד מתוך משבר הקורונה לסיפור הצלחה

ולדימיר דיאצ'נקו,צילום: ליה גלדמן
לדימיר דיאצ'נקו, בעלים של רשת DELI VINO, ערך אירוע מרשים להשקת והכרזת הרחבת הרשת הארצית. האירוע התקיים במיקום יוקרתי בניין חג'אג בת"א בלובי , שבו התכנסו אנשי עסקים, יינות מובילים ותעשיית היין המקומית לציון ההצלחה ולחגיגת האיכות שהרשת מציעה.

חוויית הערב כללה טעימות יינות יוקרתיים מהיקבים המובילים בעולם, מיובאים על ידי חברת אינטרשפע בבעלות דלי וינו ישראל. האורחים נהנו ממבחר קוניאק וויסקי איכותיים, והופתעו לגלות שתמונותיהם האישיות מודפסות על בקבוקי יין – מחווה יצירתית ומרגשת.

צחי עירון, מנכל פסגות ניירות ערך, ולדימיר דיאצ'נקו מבעלי רשת דלי וינו, ויוסי ביטון מkpmg צילום: ליה גלדמן

>>>להקשיב לצלילי הנשמה… 

סיפור ההקמה: משורשים ברוסיה עד לב נתניה

שלושה שותפים שעלו מרוסיה בשנות ה-90 הביאו עימם חזון עסקי ייחודי. במשך 15 שנים, הם ניהלו עסק מצליח במוסקווה בתחום הפצת יינות, תוך עבודה בתחומי השיווק, המסעדות והברים.נקודת המפנה הגיעה בתקופה שבה העולם נעצר, משם נולד עסק חדש שהפך את המגבלות להזדמנות. ולדימיר דירצ'נקו, יזם שעסק בעבר בהפצת יין במוסקווה, מצא את עצמו מול אתגר גדול כאשר נסגרו השמיים וההגבלות החלו.בקורונה. נבצר מולדימיר לטוס למוסקווה וכך, זיהה הזדמנות בשוק הישראלי. הידע העשיר בלוגיסטיקת יין והבנת הצרכים המקומיים הובילו להקמת Deli Vino. הרקע העסקי היה מוצק: שלושה שותפים עם ניסיון עשיר בתחום היין והלוגיסטיקה. מרכז פיאנו אשר נתן את המענה לכ-20,000 תושבים, סימן את נקודת ההתחלה. השותפים זיהו צורך צרכני והחליטו להקים חנות בוטיק שתציע חוויה שונה.

צילום: ליה גלדמן

מושג ייחודי: Deli Vino

החנות, שנקראת "דלי וינו" משלבת את המילים "דליקטס" ו"יין", הפכה למרחב יוקרתי ומזמין.השם מייצג שילוב מושלם של חוויה קולינרית מלאה. מעל 800 סוגי יינות מרחבי העולם, כאשר 300 מהם מיובאים באופן בלעדי מרחבי העולם, הממתינים ללקוחות. בנוסף למגוון היינות, החנות מציעה גבינות איכותיות, סלמון, קוויאר וסיגרים. החנות הראשונה נפתחה לפני 3.5 שנים, במתחם פיאנו בנתניה המיקום האסטרטגי והעיצוב המושקע הפכו את המקום למוקד משיכה. שטח של 150 מטר מרובע, 200 מקומות ישיבה פנימיים, ו-100 מקומות ישיבה חיצוניים. אנשי מקצוע מיומנים עומדים לרשות הלקוחות, מסייעים בבחירת היין המושלם ומעשירים את חוויית הטעימה.והשנייה לאחרונה בבניין חג'אג בתל אביב, על שטח של 150 מטרים.

היתרונות הייחודיים שקימים בחנות הבוטיק מעל 800 סוגי יינות מהארץ ומהעולם, מדור משקאות חריפים רק לקניה ביתית בלבד, קטגוריית סיגרים, מעדניה יוקרתית וערבי ג'אז למבקרים. דיאצ'נקו מציג תמונת מצב מעניינת," הרעיון המרכזי היה להנגיש את תרבות היין הישראלית. ולדימיר מסביר כי הישראלי הממוצע צורך כ-6 ליטרים יין בשנה, לעומת 50 ליטרים בארצות כמו צרפת. "אנחנו רק בתחילת הדרך", הוא אומר, "והמגמה היא של צמיחה והתפתחות, ישראל מהווה 10% מצריכת היין האירופית". מלבד המכירה, החנות מקיימת סדנאות וערבי טעימה, תוך שילוב מוזיקת ג'אז יוצרת אווירה מיוחדת. הסניף השלישי צפוי להיפתח בקניון G בכפר סבא. למרות המצב הביטחוני והכלכלי המורכב, השותפים אופטימיים. "תוך שנה", אומר ולדימיר, "המלחמה תסתיים, החטופים יחזרו, ונחתום על הסכם שלום. תקופת הרנסנס הכלכלי תחל וחברות ההיי-טק יפרחו מחדש".

אופטימיות וחזון

על אף האתגרים הביטחוניים והכלכליים, דיאצ'נקו מאמין בעתיד מזהיר מחדש.המסר המרכזי: יין הוא יותר מסתם משקה. הוא מחבר בין אנשים, תרבות ומוזיקה. Deli Vino שמה לה למטרה להנגיש את תרבות היין לישראלים, תוך שמירה על מקצועיות וחוויה קולינרית עשירה. זהו סיפור של תקווה, יצירתיות ואמונה.

הוספת תגובה

הוספת תגובה