עמוד הבית » יום העצמאות ה-77 למדינת ישראל – שמחה, אוכל וחגיגות

יום העצמאות ה-77 למדינת ישראל – שמחה, אוכל וחגיגות

סלט טופו, צילום: יח"צ
יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל מביא עמו רוח של שמחה, אחדות וגאווה לאומית. חג זה מסמל את הקמתה של מדינת ישראל בשנת 1948 והפך למסורת חגיגית המשלבת טקסיות לאומית עם חגיגות עממיות ברחבי הארץ.

מעבר מיום הזיכרון הנוגה אל שמחת יום העצמאות מייצג בצורה מרגשת את סיפורה של ישראל – מכאב ואובדן אל תקווה ושמחת חיים. ערב יום העצמאות מתחיל בטקס הדלקת המשואות הממלכתי בהר הרצל, כאשר 12 משואות מודלקות לכבוד הישגיה של המדינה.המטבח הישראלי בא לידי ביטוי מיוחד ביום זה, עם שילוב של מאכלים מסורתיים המשקפים את הגיוון התרבותי של המדינה. סלטים צבעוניים, חומוס, פיתות, קבבים, שיפודים מכל הסוגים וצבעי הירקות הטריים – כולם מתמזגים לחגיגה קולינרית המשקפת את העושר התרבותי הישראלי הכנו עבורכם כמה המלצות קלילות לסלטים.

*סלט טופו קר* (באדיבות חלי ממן)

מצרכים למנה אחת:

150 גרם טופו חתוך לרצועות דקות

בצל סגול קטן פרוס לפרוסות דקות

שן שום קצוצה

כפית שמן זית

2 כוסות חסה מכל סוג / לקט עליי בייבי

6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

מלפפון בינוני קצוץ דק

מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 אופן הכנה:

מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את השום הקצוץ ורצועות הבצל. מקפיצים במחבת שהבצל מתרכך מעט.

מוסיפים את קוביות הטופו ומאדים בין 5-7 דקות (בהתאם לגודל), מעבירים לצלחת הגשה את החסה, העגבניות והמלפפון.

לאחר שנתחי העוף מוכנים מעבירים את תכולת המחבת לצלחת מעל הירקות, מוסיפים מיץ לימון ותבלינים. אפשר לפזר מעל עירית קצוצה.

>>>צריך בכלל צוואה ? 

סלט פטריות חם  (באדיבות חלי ממן)

 

מרכיבים

  • 2 ראשי בצל ירוק חתוכים לרצועות דקות (גם העלים)
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • כפית שמן זית
  • פפריקה אדומה או תבלין לגריל
  • כפית סילאן
  • פלפל, מלח

אופן הכנה:

משחימים את רצועות הבצל בכפית שמן זית. מוסיפים את הפריות ומאדים כ- 10 דקות. מוסיפים מעט מים לפי הצורך. מוסיפים את הבצל הירוק, את הסילאן ואת התבלינים ומבשלים על אש בינוניות כ- 5 דקות.

סלט פטריות חם צילום: באדיבות חלי ממן

 

סלט גזר וזוקיני טרי (באדיבות חלי ממן)

מרכיבים:

  • 3 זוקיני יפים וטריים
  • גזר בינוני
  • כף נענע קצוצה
  • שן שום קצוצה
  • לימון קטן – קצוץ לקוביות קטנות, עם הקליפה, ללא הגרעינים
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית שמן שומשום
  • כף ג’ינגר טרי מגורד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה :

  • פורסים את הגזר ואת הזוקיני לרצועות דקות – גפרורים. אם הזוקיני יפים, רצוי להשאיר את הקליפה
  • מערבבים את הירקות עם שאר המרכיבים, מעסים היטב את גפרורי הירק שיצופו ברוטב ומניחים לספיגת טעמים לפני ההגשה.
  • טיפ !ויטמין C :ויטמין C (חומצה אסקורבית) הוא ויטמין מסיס במים הידוע בתפקידו בתמיכה במערכת חיסון בריאה והעוזר לקצר את משך תקופת ההתקררות בחורף. הגוף לא יכול לייצר ויטמין C לבד ולכן יש לקבל אותו מהמזון על בסיס יומיומי. הוא נמצא בכל הירקות והפירות. יש לזכור שויטמין C נהרס בבישול על כן חשוב לאכול גם בחורף מידי יום גם ירקות לא מבושלים בתפריט ופירות טריים.

 

סלט גזר וזוקיני צילום: shutterstock

 

שבעים ושבע שנים לעצמאות ישראל מהוות עדות לחיוניות ולעוצמה של מדינה קטנה שהפכה לסיפור הצלחה בינלאומי, תוך שהיא משמרת את מורשתה הייחודית ותרבותה העשירה, ומציינת באופן מרגש את הדרך הארוכה שעברה מאז הקמתה.

 

מתכון לשקשוקה בקן (באדיבות השף דוד גדג׳)

 

המרכיבים:

שלוש כפות שמן זית

בצל אחד קצוץ

רצועות מפלפל אדום אחד

רצועות מפלפל חריף אחד (או כמה שאוהבים)

12 עגבניות סופי-בצבעים!!!

כף שום כתוש (רצוי טרי)

שלוש כפות אריסה מתוקה

כפית כמון

חצי כפית כורכום

כף פפריקה

שמונה ביצים

כף מלח גס

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב נחמם את השמן מעט ונטגן את הבצל, פלפלים וחריף לריכוך והשחמה קלה.
  2. בזמן הזה, נרוקן שמונה עגבניות סופי מהליבה, בעזרת סכין נסיר את החלק העליון של העגבנייה ובעזרת כף נוציא את הליבה מהעגבניות ונשמור אותה. עד שנקבל עגבניות חלולות למילוי אבל בשרניות וצבעוניות.
  1. נשארו לנו ארבע עגבניות, שתיים מתוכן נגרד בפומפייה ושתיים מתוכן נחתוך לקוביות קטנות.
  2. ⁠נחזור לסיר, נתבל ⁠בשום, אריסה וכל התבלינים שרשומים מעלה למעט המלח. נערבב את כל תוכן הסיר לפתיחת הטעמים בשמן.
  1. נוסיף את העגבניות המגורדות, שחלות העגבנייה שרוקנו קודם לכן ואת קוביות העגבניות. נערבב היטב, נכסה את הסיר ונבשל בערך כ -20 דקות עד לקבלת רוטב אדום, בוהק ואחיד.
  2. ⁠נוסיף את העגבניות המרוקנות בצורה אסתטית, ננעץ אותן ברוטב.
  3. ⁠נכניס לכל עגבנייה ביצה אחת.
  4. ⁠נכסה את הסיר ונבשל בין 10-12 דקות בלהבה גבוה, או עד להגעה למידת עשייה רצויה של הביצים. נפזר את המלח מעל לביצים ומעל לרוטב.
  5. ⁠נגיש עם ראשי העגבנייה לפרזנטציה יפה.

 

שקשוקה בקן של השף דוד גדג’, צילום: יח”צ

 

*** ‘סופי’ עגבניית המלחמה מהעוטף ששרדה, המסמלת את תקומת החקלאות בדרום ובצפון, השימוש בעגבניות סופי יספק את השקשוקה הכי יפה, טעימה ובשרנית.