אנחנו נוהגים לאכול אותו בראש השנה אבל רימון הוא פרי שבאמת מוסיף המון ומעניק טעם ייחודי למאכלים.
מצרכים (עבור 4 סועדים)
4 עופות שלמים
8 כפות רוטב או מיץ רימונים
4 כפות שמן זית
3 שיני שום
1 כפית אבקת כמון
150 מ"ל מים
מלח ופלפל
1 קליפת לימון
מצרכים להכנת רוטב רימונים:
600 מ"ל מיץ רימונים
150 גרם סוכר
1/2 לימון סחוט
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
הוראות הכנה
הכנת רוטב רימונים
- חצו את הרימונים וסחטו אותם.
- סננו את המיץ על מנת להימנע מגרעינים וקליפות.
- שפכו את המיץ הסחוט לסיר, הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל למשך שעה, עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך של סירופ. הניחו בצד.
הכנת העוף
- הפרידו את הבשר מהעצמות, כך הבישול יהיה מהיר וקל יותר: הניחו את העופות על הקרש כך שהחזה מופנה כלפי מטה, וחתכו לאורך עמוד השדרה. לאחר מכן הפכו את העופות כך שהחזה יהיה מופנה כלפי מעלה. לחצו את העופות – מומלץ שיהיו שטוחים ככל האפשר.
- תבלו את העופות בעזרת מלח ופלפל, והניחו אותם בתבנית.
- כתשו את השום והכמון בעזרת מכתש.
- ערבבו בקערה 8 כפות רוטב רימונים, שמן זית, אבקת כמון ושום.
- שפכו את הרוטב שנוצר על העוף וכסו עם נייר נצמד. הכניסו את העופות למקרר למשך שעה או מקסימום עד 24 שעות.
- חממו את התנור ל-180 מעלות.
- בחרו מחבת גדולה וחממו בה שמן זית. הקפיצו את העופות למשך 2 דקות לכל צד.
- החזירו את העופות לתבנית. הוסיפו 150 מ"ל מים ואפו בתנור למשך 15-20 דקות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע חום-זהוב.
- הגישו את העוף עם קליפות לימון מעל.
הוספת תגובה