עמוד הבית » מתכון קיץ למרק משמש קר ומרענן

מתכון קיץ למרק משמש קר ומרענן

צילום יונתן בן חיים
מרק מיוחד של שף הרברט סמואל, מור כהן, לעונה שממש בשיאה כעת, עונת המשמשים מרק קר ופשוט להכנה, מרענן ומתאים במיוחד לתחילתו של הקיץ

מרק משמש קר

 מצרכים

1 ק"ג משמשים, מגולענים

4 יח' גבעולי סלרי, ללא עלים

1 יח פלפל חריף ירוק, פרוס גס

3 יח' בצלי שאלוט, קלוף וחתוך לרבעים

3 שיני שום קלופות

חצי כוס חומץ אורז

1 כף מלח גס

1 כף סוכר לבן

מלח וסוכר, לפי הטעם

מים, לפי הצורך

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים יחד בכלי גדול. מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה.

למחרת, כאשר כל המרכיבים הגירו את נוזליהם, טוחנים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד. מתקנים מרקם בעזרת מים קרים ותיבול עם מלח וסוכר. מסננים היטב.

הצעת הגשה – משמשים טריים קצוצים עם מעט גבעולי סלרי ובזיליקום. זילוף של שמן זית עדין מעל.