החורף מורגש היטב בימים אלה, והתחזית לסוף השבוע מבשרת על גשמים וטמפרטורות נמוכות במיוחד. עבור חובבי החורף שציפו לבואו, הכנו 2 מתכונים מחממים וקלים להכנה.
מרק דלעת עם נגיעות תפוז וכורכום (באדיבות BEKO)
לא תאמינו כמה פשוט וקל להכין את המרק הכתום הזה, שמשלב בתוכו מרכיבים כמו תפוז וכורכום שמוסיפים לנו לארוחת הצהרים זריקת בריאות שכולנו זקוקים לה.
מרכיבים (ל-4 סועדים):
- 1 בצל
- 15 גרם שמן זית
- 400 גרם גזר
- 600 גרם דלעת
- 1 שורש כורכום טרי
- 5 גרם אבקת כורכום
- מיץ תפוזים מ-2 תפוזים טריים
- מלח, פלפל, אפשר גם שבבי צ'ילי למי שאוהב חריף
- מים חמים
אופן ההכנה:
- קלפו ופרסו את הדלעת, הגזר, הבצל והכורכום הטרי לחתיכות בגודל קטן-בינוני.
- הוסיפו שמן זית למחבת וטגנו קלות את הבצל עד גוון זהבהב- שקוף.
- הוסיפו את הגזר, הדלעת והכורכום.
- מלאו מים שיכסו עד טיפה מעל הירקות והרתיחו למשך 10 דקות.
- הוסיפו את מיץ התפוזים והביאו להרתחה שוב.
- טחנו את המרק בעזרת בלנדר ידני.
- תבלנו לפי הטעם והגישו חם
>>>טניה הוינוקר: הכינור כנשמה...
מרק אפונה, ברוקולי וקישוא (באדיבות BEKO)
המנחם והמוכר- לכל מי שאוהב מרקים קלאסיים ומעולים, המרק הזה הוא בול בשבילכם.
מרכיבים (ל-4 סועדים):
- בצל לבן גדול
- 250 גרם ברוקולי
- 1/2 קישוא
- 250 גרם אפונה
- מלח, פלפל, צ'ילי למי שאוהב חריף.
- גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה:
- קלפו את הבצל וחיתכו אותו לקוביות.
- חתכו את הברוקולי והקישוא לחתיכות קטנות-בינוניות.
- טגנו את הבצל קלות בשמן עד למראה שקוף-זהבהב.
- הוסיפו את הבצל, הברוקולי, הקישוא והאפונה וטגנו קלות
- הוסיפו מלח, פלפל וצ'ילי לפי הטעם.
- כסו במים והרתיחו למשך 10 דקות.
- הורידו לאש נמוכה ותבשלו את המרק לעוד 20 דקות.
- טחנו את המרק בבלנדר.
- הגישו את המרק עם שבבי פרמז'ן מלמעלה.

הוספת תגובה