עמוד הבית » מתכונים לשבועות עם פסטו
אוכל

מתכונים לשבועות עם פסטו

לחם קיפוד עם ממרח פסטו בזילקום צילום - שירי כהן

לחם קיפוד עם גבינה ופסטו

חומרים:

1 כיכר עגולה של לחם משובח (כפרי, לבן או שאור)

ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של "נפטון"

1/2 כוס שמן זית איכותי

300 גרם גבינת מוצרלה (או גבינה צהובה מגוררת)

חופן עגבניות שרי פרוסות דק

** אפשר להכין עם לחמניות עגולות במקום כיכר לחם

אופן ההכנה:

  • לחמם את התנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית מתאימה בנייר אפייה. להניח מעל לנייר מלבן גדול של רדיד אלומיניום (בכמות שתספיק לעטוף את הלחם)
  • לחתוך את הלחם שתי וערב, כמעט עד הסוף (כס"מ לפני הסוף), כך שייווצרו "ריבועים" מוארכים בגודל של כ-2 ס"מ (דומה לחיתוך מנגו)
  • לערבב את השמן עם חצי מכמות הפסטו שבמיכל (אם אוהבים טעם יותר דומיננטי, להוסיף עוד מהממרח)
  • להניח את הכיכר החתוכה על התבנית המרופדת. לזלף את ממרח השמן והפסטו בנדיבות בין כל הרווחים של הלחם (לא להתקמצן על השמן שכן הוא הכרחי לקבלת פריכות)
  • ברווחים לפזר גבינה ועגבניות. לעטוף את הלחם ברדיד האלומיניום ולאפות כ-10 דקות. להוציא מהתנור, לפתוח את הרדיד לגמרי ולאפות עוד 10 דקות – עד שהלחם מזהיב ומקבל פריכות וקראנצ'יות
  • להגיש בצלחת מתאימה. תולשים בידיים!

פטוצ'יני עם רוטב שמנת-פסטו וגבינה

חומרים:

500 גרם פטוצ'יני

50 גרם חמאה

1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של "נפטון"

אופן ההכנה:

  • מכינים את הפטוצ'יני לפי ההוראות ושומרים חם
  • ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמנת ומחצית ממיכל הפסטו, ומערבבים. מוסיפים גם את הגבינה, ומערבבים
  • שמים את הפטוצ'יני בקערת הגשה ומוסיפים את הרוטב. מגישים מיד

** (מי שאוהב טעם מודגש יותר של פסטו, מוזמן להוסיף עוד פסטו לרוטב)

פטוצ'יני עם רוטב שמנת ופסטו.
צילום – PIXABAY