עמוד הבית » סיפור מתכון :מתכונאית מטיילת "הענקתי לעצמי את אות 'אם הברזל' בהתרוצצות על רצפת המטבח"

סיפור מתכון :מתכונאית מטיילת "הענקתי לעצמי את אות 'אם הברזל' בהתרוצצות על רצפת המטבח"

צילום סלעית בשן
עברו שנים והצטברו אצלי אין סוף מתכונים ותובנות טעמים וגישות בכמעט כל נושא בעולם ובעקבות הקילומטראז' שלי על מה שנקרא 'רצפת המטבח' - הצטברו גם המון ספרים.

בטבע כמו בטבע – אוגרים אוספים צומחים מלבלבים פורחים מתרבים נושאים פירות …הבנתם?

בשלב שבו הגעתי לבשלות מסוימת התחלתי להשיר מעלי את כל מה שמוצה או קמל באינסור דרכים – ההוא שקררא לי אשתי הפך להיות האבא של ארבעת ילדינו המשותפים, ילדנו המשותפים, אלו שבשבילם אני מנסה להיות טובה יותר בגרו והחלו להצמיח ענפים משלהם. התשוקה לעולם האוכל פחתה…

השלב הזה התחיל כשהחלטתי לסגור את העסק שלי שכלל 12 שנים של מטבח מכל הכיוונים – מסעדה, קייטרינג, סדנאות בישול, ליווי עסקים בתחום הבישול, סיורי אוכל, כתיבת מדור בעתונות המקומית ועוד

פניתי לשדות אחרים – התפתחות אישית, עבודה עם קהילות ועוד…

מעולם הקולינריה שמרתי על חיבתי לסיורי אוכל, לסיפורים שקשורים אותם אספתי ברבות הימים וכמובן למאכלים מרגשים.

להגדרתי הקולינריה היא הגבוה שבעולם היצירה הגשמי. היא היחידה שעושה שימוש בכל החושים, היא ארעית, נושאת זכרונות ובעלת השפעה מידית על הגוף והרגשות.

אני מגדירה כך כי בדקתי ניסיתי ומעולם לא התבדתי.כל הנוסטלגיה הזו מתחילה מאוסף עצום של ספרי בישול בשלוש שפות שנאגרו אצלי ללא יכולת לנשור ולעבור הלאה.

דיללתי ומסרתי וחילקתי ונשארו יותר מ10 ארגזי חלב ירוקים מלאים בספרים…

ואז הגיעה הקורונה ובמסגרת 'אני יוצרת לעצמי סדר יום' התחלתי לחסל מאגרים לגדל ירקות ולהיפטר מחפצים. אפילו מספרים.חלק מהספרים ניזוקו והפכו לאשפה ,חלק נראו ארכאיים כמעט כמוני, וחלק העלו בי זכרונות וריגושים שבא לי לשתף.

וכאן אני מתחברת אליכם.כל פעם עם סיפור אחד ומתכון.מקוה לרגש ולמלא טעם ומשמעות את המפגשים שביננו.

כל כך חם בחוץ וכבר אוקטובר.כל שנה במהלך אוקטובר יורד הגשם הראשון לא משנה איפה חייתי היתה לי פיסת אדמה שבה באו עונות השנה לידי ביטוי.

יום אחד, סתיו באויר, קבוצת ילדים משחקת על המדרכה מול ביתי ולפתע התחיל לרדת גשם. היורה.זה שמורה לכל חיילי הסתיו להתייצב – הנחליאלי, המגפים, המטריה… אתם יודעים, באותו יום פס הקול של היורה היה קולות ילדים שמחים מתרגשים וקופצים שתוך שניות הביאו מגפים ומטריות ורקדו מול ביתי את ריקוד הגשם המופלא שלהם.

הסתכלתי מתוך הבית על המופע הספונטני המרהיב והתמונה נצרבה בזכרוני כרגע מאושר.

בגינתי צמח לו שפע של מנגולד שבאותו היום ברבע לגשם הכנסתי לתנור שתי רולדות בצק ממולא במנגולד וגבינות ואת חגיגת החושים ליווה הריח המשכר של מאפה בתנור שעולה כל פעם בזיכרוני עם תמונת הילדים הרוקדים לכבוד הגשם הראשון.

קבלו מתכון – רולדת מנגולד לכבוד הגשם הראשון

חומרים:

לבצק

350 גרם קמח

200 גרם יוגורט או שמנת

100 גרם חמאה או חצי כוס שמן

מלח

למלית:

צרור עלי מנגולד שטופים וחתוכים לרצועות

1 בצל בינוני חתוך לפרוסות

2 ביצים

1 גביע קוטג'

שן שום או כפית שום קפוא

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל180 מעלות

לערבב את כל חומרי הבצק עד שמתקבל כדור בצק

לרדד לעלה או שנים 

לטגן בצל עד שמתחיל להשחים

להוסיף את המנגולד החתוך

להוריד מהאש ולסנן נוזלים

לערבב בקערה את המנגולד עם שאר חומרי המלית

להניח במרכז עלה הבצק המרודד את המלית ולסגור כך שתתקבל רולדה.

להניח על תבנית אפיה שטוחה ולאפות כ 20 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים.

להינות מכל ביס, בתאבון – תהנו ותרקדו

השנה היה בידי לשתול שוב את המנגולד בגינה והעלים ואני מחכים לגשם שיבוא וישטוף את העולם משאריות אבק ואולי גם את הטיפשות שאופיינית לזמן הזה של רבע לגשם.

שמחתי לשתף

סלעית בשן – מתכונאית מטיילת בין מאכלים ורגשות של א.נשים ,

(להזמנת סיורים קולינרים בשטח או בזום 0544999812)