עמוד הבית » סיפור מתכון: מתכונאית מטיילת, לביבות כרובית כמו פעם

סיפור מתכון: מתכונאית מטיילת, לביבות כרובית כמו פעם

צילום סלעית בשן
"הקסם שבסתיו מתרחב - ישן מפנה מקומו לחדש, העתיד לנבוט מתמלא ומעיז לצאת מהאדמה, ממשהו נפרדנו ומשהו חדש מתחיל".

הצבעים של הסתיו עושים לי את זה

לא רק שמתחלף המרבד שמכסה את האדמה משלף מאובק לעלים בשלל צבעים,יש גם הבטחה שמתחתם מנצנצים צבעים חדשים במלא צבעים של ירוק.בדוכנים הסגורים הצבע עדיין אפור

בשדות אוספים את היבול האחרון לשנה וממולו מתחילה חגיגה חדשה של אבוקדו כרוביות ועלים ירוקים נפלאים.

להקות של ציפורים נודדות פה ושם נשארו שלוליות מהגשם הנהדר שהגיע במלוא עוזו והאויר קריר ונעים במרפסת וסיר המרק יצא מהארון.

צילום סילעית בשן

הקסם שבסתיו מתרחב – ישן מפנה מקומו לחדש

העתיד לנבוט מתמלא ומעיז לצאת מהאדמה

ממשהו נפרדנו ומשהו חדש מתחיל.

על המדף של הירקן מתפארות הכרוביות החדשות בתפרחת הלבנה הצפופה כמו תחרה קצת מתרברבות שנבחר בן.

בחרתי בן ותכף יפנו את לובנן לטובת עיבוד מחודש מלא טעם וזכרונות ילדות שיוגשו על הצלחת לשולחן

 

אז מה יש לאכול?

לביבות כרובית כמו פעם

חומרים:

2 כרוביות בינוניות מפורקות לפרחים

1 תפוח אדמה מקולף פרוס לפרוסות דקות

2 ביצים

1 כוס קמח

מלח, פלפל

שמן לטיגון.

וזה הולך ככה

בסיר לבשל את הכרוביות ותפוחי האדמה עד שמתרככים

לסנן את המים

למעוך לפירה עם גושים

להוסיף את שאר החומרים ולערבב

במחבת רחבה לטגן בשמן ללביבות זהובות מכל צד.

להניח על נייר סופג לספוג את שאריות השמן

או לאפות בתנור על חום בינוני כמו קציצות

ולכלי ההגשה.

פשוט. טעים. מעלה זכרונות

בתאבון

צילום סילעית בשן

בסתיו מותר לערבב ישן וחדש

לשמור על פשטות ולהביא חום נעים פנימה

לארוז את הקייץ ולהנות מטיפות הגשם המבשרות חידוש