עמוד הבית » ערב קולינרי מיוחד עם שי לי ליפא במתחם Big Kitchen

ערב קולינרי מיוחד עם שי לי ליפא במתחם Big Kitchen

שי לי ליפא ואבי שטייניץ צילום: באדיבות דן גורמה
מעל מאה אוהבי קולינריה התכנסו אמש במתחם The Big Kitchen באורט דן גורמה בתל אביב לערב מיוחד עם הסופרת ויוצרת התוכן הקולינרית שי לי ליפא, שהגיעה להשיק בישראל את ספרה החדש "YASSOU".

בהנחייתה של נועה רוזין, ליפא שיתפה את הקהל בסיפור מאחורי יצירת הספר החדש. לא מעט אומץ נדרש כדי להוציא ספר בישול יווני באנגלית דרך הוצאה אמריקאית, אך התוצאה מרשימה – 80 מתכונים יווניים קלאסיים שהותאמו לבישול ביתי פשוט ונגיש.הערב לא הסתפק בדברים בלבד. ליפא הכינה בפני הקהל כמה מהמנות המובילות מתוך הספר, תוך שהיא חושפת טריקים וטיפים קטנים שרק ניסיון אמיתי במטבח יכול לתת. המשתתפים זכו לטעום מכל מנה – החל מדאקוס קלאסי עם עגבניות מרוסקות ופטה, דרך פאי כרשה עשיר עם פטה וריקוטה, כדורי זוקיני מטוגנים עם צזיקי רענן, ועד לעוגת סולת ותפוזים ארומטית שסיימה את הערב בטעם מתוק.

אבי שטייניץ שי לי ליפא ונועה רוזין צילום: באדיבות דן גורמה

>>>כיצד נכתב כתב אישום…

מקום מיוחד לאירועים קולינריים

The Big Kitchen, הממוקם ברחוב נס לגויים 53 באורט דן גורמה, מהווה מרחב ייחודי לחובבי הקולינריה בישראל. האולם הגדול, המכיל למעלה מ-300 מושבים, מתמחה בהופעות חיות וסדנאות מאסטר קלאס של מובילי הטעם המקומיים.המטבח המרכזי מאובזר במערכת מתקדמת של ארבעה מסכי ענק ומצלמות תקריב, המאפשרות לכל משתתף לראות בדיוק את כל שלב בתהליך הבישול. מערכות ההקלטה והשידור החי, יחד עם מערכת הסאונד האיכותית, יוצרות חוויה קולינרית שלמה.את התכנים המיוחדים של המקום מעצבים השף אבי שטייניץ, המנהל המקצועי של אורט דן גורמה, ושיר הלפרן, אוצרת התוכן של Big Kitchen. הלפרן, שהיא יזמית קולינרית ובוגרת הקורדון בלו, מנהלת גם את שוק האיכרים בנמל תל אביב כבר 16 שנים, ומביאה איתה ניסיון עשיר בעולם הקולינריה הישראלית.

התרשמות שלי:

המפגש היה נפלא באמת. נועה רוזין הנחתה את הערב בצורה מקצועית ונעימה, ויצרה אווירה חמה ונגישה. שי הסבירה הכל באלגנטיות מיוחדת כל טכניקה, כל מתכון, כל סוד קטן במטבח. היא ענתה בסבלנות על כל השאלות שעלו מהקהל, ונתנה תשובות מפורטות וכנות.מה שהרשים אותי במיוחד זה שהקהל הגיע מוכן  כולם עם הספר החדש שלה ביד, מוכנים לטעום ולספוג. הטעמים היו מעולים, ובעיקר ניכר היה שהיא לא מתפשרת על איכות. כל מנה הייתה מוכנה בקפידה ובטעם אמיתי. הרגע הכי יפה בערב היה בסוף, כשהיא לא ויתרה על אף אורחת מהקהל וחתמה על כל הספרים באהבה אמיתית. היא באמת נהנית מהקשר עם הקהל ולא רק עושה את העבודה. נהנתי מאוד מהאירוע – זו הייתה חוויה קולינרית שלמה עם אדם שבאמת אוהב את מה שהוא עושה.

הוספת תגובה

הוספת תגובה