עמוד הבית » פיצה ביאנקה לבנה עם פטריות
אוכל

פיצה ביאנקה לבנה עם פטריות

פיצה ביאנקה עם שמנת ופטריות צילום אפיק גבאי

מצרכים לבצק:
3 ו-1/2 כוסות (490 גרם) קמח לבן
1/2 שקית שמרים טריים (25 גרם) או  כפית שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
כפית סוכר
כף מלח
1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) מים
אופציונאלי: כפית שטוחה צ'ילי גרוס

גבינות ופטריות:
1/2 כוס רוטב פסטו מוכן או ממרח פטריות או שמנת מתוקה
גליל גבינת עיזים או 200 גרם גבינת פטה או ריקוטה פרסקה
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
1/2 סלסלה פטריות שמפניון
1/2 סלסלה בייבי פורטבלה

אופציונאלי:
שומשום
מלח גס

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט למלח. לשים במשך 6-8 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שנוצר בצק רך וגמיש. מניחים בצד, מכוסה במגבת, לתפיחה של 30 דקות.
– מחממים תנור ל-250 מעלות.
– חותכים את הפטריות לפרוסות.
– מחלקים את הבצק למספר הפיצות שרוצים להכין (אפשר להכין 2 פיצות משפחתיות או 4 בינוניות או 10 קטנות) ומרדדים כל בצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
– מניחים את הבצקים על תבנית עם נייר אפייה.
– מורחים על הבצק שכבה דקה של רוטב פסטו או ממרח פטריות. מקפידים להשאיר 2 ס"מ ללא רוטב בשוליים. אם רוצים להשתמש בשמנת מתוקה מדלגים על השלב הזה ומזלפים אותה מעל הגבינות.
– מפזרים בצורה שווה מעל הרוטב פרוסות גבינת עיזים ומוצרלה מגורדת ומניחים מעל פטריות.
– מפזרים מעל הכל פרמזן.
– מברישים את השוליים בשמן זית ומפזרים על השוליים שומשום ומעט מלח גס.
– אופים בתנור שחומן מראש במשך 12-15 דקות או עד שהפיצה זהובה.

הערות חשובות:
– במקום רוטב פסטו ניתן להשתמש בממרח עגבניות מיובשות, ממרח חצילים קלויים, ממרק ארטישוק או לוותר לגמרי ולמרוח את הבצק בשמן זית בלבד.
– מומלץ להגיש את הפיצה עם עלי בזיליקום טריים או רוקט מעל.
– אם יש לכם בבית שמן כמהין, זה הזמן להשתמש בו ולזף מעט ממנו על הפיצה.

המתכון באדיבות : רחלי קרוט foodpage ומרינה פטריות